Main menu

header

Eradicaţi negii cu laptele-câinelui

de Gabriela Niculescu

Laptele-câinelui este o plantă de fâneaţă şi păşune, cu o înălţime maximă de 40 cm. La rupere, tulpina secretă un suc lăptos, cu miros specific, ce pătează pielea. Pentru uz medicinal se recoltează planta întreagă, atunci când este înflorită, şi seminţele şi se prepară decoct. Pentru aplicaţiile externe, locale, se foloseşte, în mod direct, laptele secretat de plantă.

Read more: Eradicaţi negii cu laptele-câinelui

Shatavari creşte şansele de a rămâne gravide

de Liliana Simidon

Se consideră că o femeie suferă de infertilitate atunci când aceasta încearcă fără succes să rămână însărcinată timp de cel puţin un an. Tot despre infertilitate este vorba şi atunci când femeia nu reuşeşte să ducă o sarcină până la sfârşit în mod sistematic; cu alte cuvinte, se confruntă în mod repetat cu pierderi de sarcină.

Read more: Shatavari creşte şansele de a rămâne gravide

Arborele de ceai vindecă bolile de piele

de Cristina Cristache

Arborele de ceai este de origine australiană, însă astăzi este cultivat pe plantaţii în mai multe părţi ale lumii, deoarece extractul lui este solicitat din ce în ce mai mult. Uleiul esenţial de tea tree este folosit ca antiseptic, împotriva infecţiilor bacteriene ale pielii, în curăţarea şi dezinfectarea tăieturilor şi a unor răni superficiale, nu este toxic şi are numeroase indicaţii medicale. Renumit pentru efectul neiritant, tea tree e utilizat în cosmetică, medicină naturistă şi aromoterapie.

Read more: Arborele de ceai vindecă bolile de piele

Dovleacul, aliment şi medicament

de Diana Georgescu

De la orice varietate de dovleac pot fi folosite atât miezul, cât şi seminţele, pentru tratarea problemelor de sănătate, începând cu migrenele şi terminând cu problemele digestive. Dovleacul este sărac în grăsimi şi are un număr redus de calorii, fiind un aliment perfect pentru diete.

Read more: Dovleacul, aliment şi medicament

Cicoarea protejează stomacul

 

de Cătălina Tăgârţă

Cicoarea e foarte cunoscută pe plan internaţional mai ales datorită calităţilor terapeutice ale rădăcinii sale. Planta este intens valorizată ca remediu pentru reglarea greutăţii, dar are şi alte calităţi vindecătoare extrem de importante. Pe lunga listă de beneficii asupra organismului sunt trecute de la rezolvarea problemelor ficatului şi digestiei până la hernii sau ischemie cardiacă. Iată însă sub ce formă trebuie consumată, pentru a se obţine efectul dorit.

Read more: Cicoarea protejează stomacul

Hrişca, scut împotriva cancerului

de Ana Trifan

Pe nedrept considerată deseori ca fiind rudă cu grâul, hrişca nu face parte din familia cerealelor, fiind de fapt sămânţa unei plante originară din Asia. Pe vremuri era celebră pentru faptul că alunga răul din jurul locuinţelor, iar vrăjitoarele o foloseau în ritualurile lor. Şi în zilele noastre, în cultura orientală, hrişca este un simbol al proprietăţii şi un fel de gardian al bunurilor casei. Să vedem însă care sunt calităţile sale în fitoterapie.

Read more: Hrişca, scut împotriva cancerului

Dieta antigripală

de Cătălina Tăgârţă

Temperaturile scăzute trimit din ce în ce mai mulţi români la medic, unde primesc diagnosticul de răceală sau gripă. Pentru a ţine însă la distanţă afecţiunile respiratorii e important să aveţi grijă la alimentaţie. Pentru a întări imunitatea şi a menţine starea de sănătate e bine să consumaţi alimente cu puţine grăsimi şi bogate în vitaminele A, C şi E, dar şi în seleniu şi zinc. În aceste condiţii, iată ce trebuie să includeţi în meniul zilnic pentru a vă feri de răceală sau de gripă.

Read more: Dieta antigripală

Seminţele de chia, izvor de Omega 3

 

de Dana Purgaru

Deşi nu impresionează prin dimensiune, micuţele boabe de chia se numără printre cele mai benefice seminţe, deoarece sunt bogate în minerale, în acizi Omega 3, în antioxidanţi şi în proteine complexe.

Read more: Seminţele de chia, izvor de Omega 3

Seminţele de fenicul astâmpără ulcerul

 

de Liliana Simidon

Sezonul rece poate fi un coşmar pentru persoanele care suferă de ulcer gastric, deoarece în această perioadă alimentaţia o ia puţin... razna, rolul dietei fiind deci esenţial. De asemenea, vă puteţi bucura de sprijinul remediilor naturiste.

Read more: Seminţele de fenicul astâmpără ulcerul

Băile cu ferigă vă scapă de gripă

 

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Încântătoarea plantă de ferigă, Dryopteris filix-mas, este cunoscută în popor sub diverse nume: barba-ursului, făliuţa, iarba-şarpelui, limba-cerbului, năvalnic, ferecei, feresea, ferigă, feriguţă, feristei, spasul dracului. Călugării din Macedonia, unde trăieşte şi părintele Jaroslav, care ne-a dat acest leac mănăstiresc, consideră frunzele de ferigă o binefacere pentru cumplitele dureri reumatice şi pentru ţinerea în frâu a artritei. De asemenea, cu pulberea obţinută din rizomul acestei plante, care conţine numeroase săruri şi taninuri, pot fi îndepărtaţi cei mai supărători paraziţi intestinali. Din crenguţe şi din frunze proaspete se poate obţine un antitermic cu efect imediat.

Read more: Băile cu ferigă vă scapă de gripă

Ceapa ţine doctorul la distanţă

 

de Diana Georgescu

Ceapa, care în Egiptul Antic era oferită drept dar zeilor, este un remediu străvechi, recunoscut pentru calităţile vindecătoare uluitoare. Totodată ne asigură starea de sănătate şi echilibrul organismului, prevenind apariţia unor fenomene patologice, datorită conţinutului bogat în vitamine, săruri minerale şi substanţe cu caracter antibiotic.

Read more: Ceapa ţine doctorul la distanţă