Main menu

header

Alessandro Michele, director de creaţie al Casei Gucci: „Nu mai este de ajuns să facem haine chic, care să stea în butic“

726 18 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Realitatea augmentată… știri „fake”… materiale artificiale… trenduri ciudate. Pare o lume dificilă pentru căutătorii autenticului, mai ales în lumea modei, dar Alessandro Michele, designerul de 46 de ani care a revigorat Casa Gucci din 2015 încoace, știe că moda trebuie neapărat conectată cu oamenii și cu adevărurile zilei.

Read more: Alessandro Michele, director de creaţie al Casei Gucci: „Nu mai este de ajuns să facem haine chic,...

Olimpia Melinte, „trădătoarea“ din serialul „Vlad“ se destăinuie: „M-am căsătorit cu prima iubire şi bine am făcut!“

726 23 1de Luana Mare şi Adrian Barna

Are 32 de ani și o carieră actoricească încununată de succese: Olimpia Melinte, actrița care interpretează rolul Elizei din serialul „Vlad”, a cunoscut trădarea în dragoste doar prin rolurile din filme sau din piesele în care a jucat și spune că viața i-a oferit numeroase surprize frumoase. Despre dragoste, familie, carieră ne-a vorbit într-un interviu exclusiv.

Read more: Olimpia Melinte, „trădătoarea“ din serialul „Vlad“ se destăinuie: „M-am căsătorit cu prima iubire...

Geanta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi secretele ei

726 25 1de Adina Mandiuc şi Adrian Barna

De la vizitele duminicale la biserică până la întâlnirile de stat, audiențele private sau portretele oficiale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu prea e văzută fără geanta sa de mână. Un model Launer care, alături de pantofii cu tocul pătrat de la Anello and Davide, reprezintă semnătura ei de stil. Folosită în primul rând pentru a le transmite mesaje codificate membrilor staff-ului său, geanta reginei își îndeplinește, totuși, cu brio și rolul tradițional de a „găzdui” rujul și oglinjoara celei mai importante femei din Marea Britanie.

Read more: Geanta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi secretele ei

Sezonul 8, ULTIMUL, din „URZEALA TRONURILOR“ vine iarna!

726 28 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

„Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”), pornit „la luptă” în 2011, este, fără nicio concurență, cel mai tare serial din toate timpurile, cel mai urmărit în toate țările din lume, cel mai complex din punct de vedere tehnic, a „spart” toate „barierele”, a doborât toate recordurile, de la audiențe (totală, pe sezoane, pe episoade) la bani (cheltuiți și încasați!). Luați orice domeniu din industria cinematografică, nu numai „sectorul” seriale, și nu veți găsi niciun rival pentru „Urzeala Tronurilor”. A fost așteptat cu o emoție care depășește evenimente „grele” din lumea... reală (este, totuși, un serial de ficțiune, un basm!) ultimul sezon, al 8-lea, care a debutat la 15 aprilie în România (14 aprilie la nivel mondial). „Fiecare bătălie. Fiecare trădare. Fiecare risc. Fiecare luptă. Fiecare sacrificiu. Fiecare moarte. Toate pentru Tron!”, anunță HBO în trailer. Tensiunea este la cote maxime! Winter is coming!

Read more: Sezonul 8, ULTIMUL, din „URZEALA TRONURILOR“ vine iarna!

Oraşele experimentelor secrete

726 31 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Istoria recentă e plină de secrete. Adesea a fost necesară construirea de orașe rămase inaccesibile publicului, în care să se desfășoare experimente de tot felul, inclusiv nucleare. De la localități în deșert la spații subterane, cele mai faimoase sunt abia acum descoperite.

Read more: Oraşele experimentelor secrete

Romania frumoasa

725 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa

Ritualuri funerare bizare

725 27 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Descoperirile din domeniul antropologiei au dat la iveală ritualuri funerare care par bizare lumii occidentale, dar care își au rădăcinile în vechi superstiții și din care multe continuă și în zilele noastre.

Read more: Ritualuri funerare bizare

Florin Morariu, eroul de la Londra: „Sunt un om simplu, nu un Robin Hood“

725 28 1de Andrei Dicu şi Eduard Popa

I s-a spus „Eroul cu făcăleț”, după ce a pus la pământ un terorist, pe o stradă din Londra... Numele său este Florin Morariu și tocmai a fost decorat de Regina Angliei pentru curajul său. Povestea ieșeanului care a plecat în Marea Britanie visând să câștige bani pentru o viață mai bună ne arată că, în zilele noastre, eroul nu trebuie să fie neapărat un războinic, un diplomat sau un politician de succes, ci, de ce nu?, un brutar. Un OM care și-a pus viața în pericol pentru semenii săi și care, în ciuda ignoranței cvasi-generale de la noi, pune umărul la renașterea României. Cu mijloacele sale, dar mai ales „punând la bătaie” un suflet mare. Revista „Taifasuri” vă prezintă, în exclusivitate, povestea aventurii londoneze a lui Florin și vă pune în temă cu planurile sale curajoase.

Read more: Florin Morariu, eroul de la Londra: „Sunt un om simplu, nu un Robin Hood“

Cele mai mari tezaure de argint

725 31 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Metal cunoscut de toate civilizațiile antice, dar foarte rar găsit în stare naturală, argintul a apărut prima dată în Egipt, fiind mult mai valoros ca aurul. Primele mine de argint au apărut însă mai înainte de perioada 3000 î.Hr., iar în Evul Mediu, minele germanice au constituit cel mai important furnizor de argint din Europa. Potrivit oamenilor de știință, în secolul al XIX-lea, argintul a fost descoperit în Nevada (SUA), iar în anul 1870 producția mondială a ajuns la 3.000 de tone pe an. Despre cele mai importante tezaure de argint ale omenirii, aflați în rândurile de mai jos.

Read more: Cele mai mari tezaure de argint

Romania frumoasa

724 2 1de Silviu Ghering şi Eduard Popa

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa

Inelul şi cutumele lui, de-a lungul mileniilor

724 25 1de Valentin Țigău şi Sorin Dumitrescu

Înainte de a fi podoabă, inelul a fost pecete și legământ. Legământ între oameni, dar și legământ cu zeii. Primele peceți nu erau totuși inele. Conducătorii egiptenilor aveau, la început, un cărăbuș de aur, semnele fiind gravate pe partea sa plată. Dar fiindcă hainele nu aveau buzunare, iar pecetea trebuia purtată cumva, ea a fost „legată” de deget cu un cerc subțire de metal.

Read more: Inelul şi cutumele lui, de-a lungul mileniilor