Main menu

header

Romania frumoasa

734 2 1de Silviu Ghering şi Eduard Popa

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puţin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare şi curat al bogăţiilor şi frumuseţilor uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa

95% din populaţia globului respiră aer dăunător! Poluarea reduce inteligenţa

734 20 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Atmosfera este unul dintre cele mai fragile subsisteme ale mediului, datorită capacității sale limitate de a absorbi și de a neutraliza substanțele eliberate continuu de activitățile umane. Creșterea producției de energie, industria chimică, metalurgică, circulația rutieră și aeriană, arderea gunoaielor, creșterea concentrației în aer a unor constituenți normali ai atmosferei precum dioxidul de carbon, oxizi de azot sau pătrunderea în atmosferă a unor compuși străini mediului (elemente radioactive, substanțe organice de sinteză), sunt tot atâtea cauze care fac ca în ultimul timp poluarea atmosferei să devină tot mai acută. Cum vă afectează poluarea organismul, veți afla citind rândurile de mai jos.

Read more: 95% din populaţia globului respiră aer dăunător! Poluarea reduce inteligenţa

Ştiţi ce personaj din „Urzeala Tronurilor“ sunteţi, în funcţie de semnul zodiacal?!

734 28 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Celebrul serial „Urzeala Tronurilor” („Games of Thrones”) conține o lume fantastică, un univers alternativ, mai complicat decât al nostru, populat generos cu personaje înzestrate cu personalități puternice și foarte diversificate, care au surprins și au oferit surprize și în recent încheiatul sezon 8 (ultimul?). Și, mai ales, atât de îndrăgite încât au lăsat un gol imens în sufletul milioanelor de... ultrași! Caracterul fiecărui personaj ce populează serialul vă permite să vă visați alături de acțiunea serialului la Westeros, știind că personalitatea dumneavoastră este pe deplin reprezentată. În „Game of Thrones”, putem identifica trăsături înrădăcinate pentru eroi, fie cei pozitivi, fie adversarii lor. Și să fim serioși, care sunt vedetele și care sunt personajele negative? Intriga megaserialului amestecă aventuri și întâmplări din cele mai diverse. La fel și în lumea reală, niciunul dintre noi nu este mereu „tipul bun”. Dimpotrivă, avem uneori rolul negativ. De aceea, cu toate atributele lor „pe plus” sau „pe minus”, eroii din „Urzeala Tronurilor” pot fi asociați perfect cu un semn zodiacal. Și mulți dintre noi simțim că ne putem identifica perfect cu un anume personaj. Să vedem în cele ce urmează ce personaj se asociază cu fiecare semn zodiacal.

Read more: Ştiţi ce personaj din „Urzeala Tronurilor“ sunteţi, în funcţie de semnul zodiacal?!

Cel mai bătrân actor din lume are 104 ani!

734 29 1de Sorin Dumitrescu şi Alexandru Brădescu

Puțini sunt cei care pot spune că se bucură să meargă la muncă după ce au lucrat peste 80 de ani într-un domeniu. Norman Lloyd, un star prolific de la Hollywood, cu o carieră care se întinde pe mai bine de opt decenii, este cel mai bătrân actor din lume care încă mai joacă în filme.

Read more: Cel mai bătrân actor din lume are 104 ani!

Instrumentul la care „cântă“ marea şi vântul: Orga din Zadar

734 31 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Zadar este un oraș care mustește de istorie. Edificat pe ruinele unei așezări din Antichitate, acest spațiu este tot mai renumit grație unui monument care îmbină arta cu ingineria și care beneficiază de aportul inedit al naturii: o orgă la care „cântă” valurile Mării Adriatice.

Read more: Instrumentul la care „cântă“ marea şi vântul: Orga din Zadar

Romania frumoasa

732 2 1de Silviu Ghering şi Eduard Popa

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puţin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare şi curat al bogăţiilor şi frumuseţilor uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa

Afostodata.net - platforma unde copiii hipoacuzici au acces mult mai uşor la poveşti pe înţelesul lor Măriuca Mihăilescu: „Basmele sunt adaptate în limbaj mimico-gestual“

732 18 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

Într-o lume a gadgeturilor de care copiii sunt tot mai atrași, se pare că și poveștile pe viniluri cu care am fost obișnuiți în copilărie au început să cunoască adevărate transformări și să țină pasul cu tehnologia. Cea care a reușit din vara anului trecut să le aducă într-un format nou, audio, dar și în limbaj mimico-gestual pentru copiii cu deficiențe de auz, este o tânără mămică preocupată ca accesul la basme în anul 2019 să nu mai fie considerat un lux pentru micuții cu probleme de sănătate. Măriuca Mihăilescu este fondatoarea platformei digitale Afostodata.net, site unde părinți, bunici și copii pot asculta gratuit în orice moment, fie zi, fie noapte, povești cu tâlc. În plus, basmele pot fi descărcate și ascultate ulterior și în zone fără internet. Despre cum a prins contur acest proiect, am aflat de la Măriuca Mihăilescu.

Read more: Afostodata.net - platforma unde copiii hipoacuzici au acces mult mai uşor la poveşti pe înţelesul...

Celebritatea vine gratis pe Tamisa Cursa Oxford - Cambridge

732 27 1de Andrei Dicu şi Eduard Popa

La 10 iunie 1829 a avut loc prima cursă de ambarcațiuni între universitățile Oxford și Cambridge. Competiția a devenit, în timp, una de tradiție, deși pașii pregătitori au fost mărunți. Ideea a aparținut unor puști vizionari, care au pus în practică unul dintre cele mai frumoase visuri din lumea sportului. Un student la Oxford și unul care studia la Cambridge au adus rivalitatea celebră dintre cele două instituții, printre cele mai importante din lume, pe tărâmul sportului.

Read more: Celebritatea vine gratis pe Tamisa Cursa Oxford - Cambridge

Arsenie Boca s-a născut „pe-un picior de plai, pe-o gură de rai“

732 28 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Arsenie Boca este, indiscutabil, un talisman al ortodoxiei românești. Al dreptcredincioșilor din toată România. De fapt, și mai bine zis, al României însăși. Nu există român, de la Hotin la Zimnicea, de la Soroca în Clisura Dunării, de la Beba Veche la Cetatea Albă, de la Halmeu la Vama Veche, de la Prislop la Sâmbăta de Sus, de la Drăgănești la Căzănești via Vața de Jos și Vața de Sus care să nu știe cine a fost sufletul curat Arsenie Boca. În vecii vecilor, amin!

Read more: Arsenie Boca s-a născut „pe-un picior de plai, pe-o gură de rai“

Nostradamus a prezis incendiul uriaş de la Notre-Dame!

732 31 1de Silviu Ghering şi Sorin Dumitrescu

Focul de la Notre Dame ar fi fost prezis de Michel de Nostredame (14.12.1503 - 2.07.1566), cunoscut sub numele de Nostradamus, într-un text scris acum 464 de ani. Un lector de la Universitatea Berkeley (California, SUA), profesoara de engleză Jessica Adams, a observat pe blogul său că Nostradamus a folosit cuvântul „emoții”, așa cum a făcut și președintele francez Emmanuel Macron în reacția sa la incendiul care a distrus o parte din celebra catedrală.

Read more: Nostradamus a prezis incendiul uriaş de la Notre-Dame!

Romania frumoasa

732 2 1de Silviu Ghering şi Eduard Popa

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puţin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare şi curat al bogăţiilor şi frumuseţilor uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa