Main menu

header

Pizza motivaţională, consolare la preţ sporit

804 27 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Restricțiile generate de epidemia mondială au dat idei multor producători. În Brooklyn, un fabricant de pizza s-a gândit că poate profita de semnele de adâncire în depresie pe care le manifestă oamenii în fața prelungirii stării de criză sanitară.

Read more: Pizza motivaţională, consolare la preţ sporit

Dragostea matură înseamnă acceptarea celuilalt şi iubirea de sine necondiţionate Psiholog Ioana Lepădatu: „La baza unei relaţii înfloritoare se află intercunoaşterea“

804 25 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Aşteptările, pretenţiile, neacceptarea, lipsa comunicării şi dragostea necondiţionată faţă de sine duc la destrămarea celor mai multe cupluri. De multe ori, partenerii poartă un război între şi cu ei înşişi, uitând să se mai iubească, uitând motivele pentru care au ajuns împreună. Psihologul Ioana Lepădatu (medalion), specialist NLP, a realizat scheletul unei relaţii de durată, o legătură care să ofere stabilitate partenerilor şi armonie în cuplu.

Read more: Dragostea matură înseamnă acceptarea celuilalt şi iubirea de sine necondiţionate Psiholog Ioana...

Companii gigant care au pornit de la (aproape) nimic

804 29 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Pentru multinaționalele și companiile gigant nu par să existe crize. Bogații devin tot mai bogați, indiferent de vremuri, și este greu de imaginat că unele dintre aceste branduri „prea mari ca să cadă” au avut începuturi uluitor de modeste. Și totuși…

Read more: Companii gigant care au pornit de la (aproape) nimic

Spectacolele online, iniţiative de succes în perioada pandemiei

804 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

Lumea spectacolului dă un adevărat test de supraviețuire în această perioadă. Teatrele pot vinde bilete și pot susține spectacole doar în funcție de evoluția cifrei infectărilor cu noul coronavirus. Alternativele sunt restrânse având în vedere că temperaturile au redus acce- sul la evenimentele în aer liber și doar unele instituții au avut inspirația și posibilitatea să adopte formule online de transmitere a reprezentațiilor. În continuare revista „Taifasuri” vă oferă câteva recomandări din agenda culturală a săptămânii.

Read more: Spectacolele online, iniţiative de succes în perioada pandemiei

Rutina şi tradiţiile, arme antistres

804 32 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Psihologii atrag atenția că, în condiții de pandemie, cu un nivel crescut de stres, sunt restrânse tocmai unele dintre principalele arme împotriva acestui inamic al sănătății mintale: tradițiile.

Read more: Rutina şi tradiţiile, arme antistres

Romania frumoasa

803 2 1de Silviu Ghering şi Daniel Şuta

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puţin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare şi curat al bogăţiilor şi frumuseţilor uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa

Aprecierea şi validarea joacă un rol esenţial în creşterea propriei stime Psiholog Alexandru Pleşea: „Neîncrederea de sine este o manifestare de negativitate sau de frustrare continuă“

803 18 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

O încredere de sine scăzută aduce frustrări, anxietăţi sau chiar depresii greu de depăşit, fapt ce împiedică realizarea propriilor dorinţe şi obiective. Există o serie de factori şi de aspecte care diminuează încrederea în propria persoană. Psihologul Alexandru Pleşea a explicat cum se ajunge într-o astfel de situaţie şi cum se poate depăşi, astfel încât, persoana în cauză să aibă o viaţă normală, cu visuri şi aspiraţii de urmat.

Read more: Aprecierea şi validarea joacă un rol esenţial în creşterea propriei stime Psiholog Alexandru...

Cele mai stranii ciuperci ale lumii

803 21 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Lumea ciupercilor fascinează încontinuu, întrucât aceste specii sunt ori furnizori de compuși de excepție pentru sănătate, ori „ucigași” plini de otravă, au aspect straniu, ca și cum ar fi din alte lumi, dar sunt atât de gustoase, încât au creat culturi alimentare, cresc în condiții excepționale și nu încetează să livreze surprize oamenilor de știință.

Read more: Cele mai stranii ciuperci ale lumii

Monumentele naturii sunt formate din roci, piatră sau granit Sfincşii României, modelaţi de vânt şi ani, care au luat forma chipului de om

803 24 1de Ştefania Băcanu şi Adrian Barna

Toată lumea ştie cât de bogată este ţara noastră în resurse turistice. Munţi semeţi, cascade miraculoaase, văi şi peşteri, celebre chiar şi peste hotare. Sfincşii, de asemenea, sunt consideraţi monumente ale naturii, des vizitate de turişti din toată lumea. Cel mai cunoscut este cel din Bucegi, însă, în Ro- mânia, există cel puțin alte nouă stânci, în care vântul puternic a sculptat milioane de ani, până le-a transformat în chipuri umane, cu diferite forme.

Read more: Monumentele naturii sunt formate din roci, piatră sau granit Sfincşii României, modelaţi de vânt...

Moda şi protestul, legături indestructibile

803 25 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Potrivit specialiștilor, „istoria vestimentației este o istorie a protestului”. O privire de ansamblu asupra legăturii dintre moda unei epoci și nevoia de emancipare și de progres este de natură să ofere argumente acestei seculare conexiuni.

Read more: Moda şi protestul, legături indestructibile

Celebrităţi milionare, în metrou

803 27 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Un oraș enorm, cum este New York, facilitează întâlniri surprinzătoare. Uneori, în amestecul uriaș de persoane de toate categoriile sociale, pe străzile ticsite sau în metrou pot fi văzute celebrități care câștigă sume amețitoare și totuși aleg variantele cele mai obișnuite și simple de deplasare.

Read more: Celebrităţi milionare, în metrou