Main menu

header

Avocado susţine dezvoltarea sistemului osos al copiilor

720 6 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Fructul minunat de avocado continuă să uimească lumea medicală prin capacitatea de a contribui la tot mai multe segmente ale sănătății umane. Cele mai recente experimente desfășurate în Marea Britanie au pus în evidență faptul că avocado reduce riscul de cataractă și susține acuitatea vederii.

Read more: Avocado susţine dezvoltarea sistemului osos al copiilor

Feriga, leac imbatabil împotriva teniei

720 7 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Una dintre cele mai populare plante de apartament, feriga a fost înzestrată de natură cu incredibile proprietăți vindecătoare, fiind remarcabilă în distrugerea viermilor intestinali, dar și a paraziților care atacă ficatul.

Read more: Feriga, leac imbatabil împotriva teniei

Fitoterapeut Mihai Apostol: „Sucul de afine, remediu folosit din Antichitate în tratarea cistitei“

720 8 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Un nedorit loc de frunte în to­pul suferințelor cu răspândire de masă îl ocupă cistita, o afecțiune care le chinuie mai ales pe femei. Cum îi veniți de hac, dar mai ales ce trebuie făcut pentru a îm­piedica apariția acesteia, aflați din interviul cu fitoterapeutul Mihai Apostol (medalion).

Read more: Fitoterapeut Mihai Apostol: „Sucul de afine, remediu folosit din Antichitate în tratarea cistitei“

Cicoarea vindecă furunculoza

720 9 2de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Cicoarea este prețuită din vremea Egiptului Antic pentru proprietăţile sale tămăduitoare. Plantă nelipsită din arsenalul de vindecători ai naturii, se remarcă pe direcția afecțiunilor hepato-biliare, dar nu numai.

Read more: Cicoarea vindecă furunculoza

Amăreala combate tusea convulsivă

720 9 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Planta de amăreală excită secreţiile şi în special pe cea bronşică. Întreaga plantă are importanţă terapeutică în medicina umană.

Read more: Amăreala combate tusea convulsivă

Ceaiul de brusture previne apariţia tromboflebitei

719 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

Secole întregi, rădăcina de brusture a fost considerată cel mai important leac pentru curățarea sângelui. Ulterior, studiile au arătat că planta scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor, curăță colonul, spală rinichii și ajută la eliminarea surplusului de apă. Mai mult, brusturele are excepționale proprietăți antioxidante și antitumorale, protejând organismul de apariția cancerului. Motiv pentru care este considerat pe drept cuvânt un adevărat elixir.

Read more: Ceaiul de brusture previne apariţia tromboflebitei

Leurda e benefică în caz de scrofuloză

719 7 3de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Legendele popoarelor nordice spun că oamenii și animalele așteaptă cu nerăbdare apariția leurdei, pentru a folosi această plantă ca tratament de purificare după iarna lungă. Cu beneficii multiple și surprinzătoare, leurda a fost confirmată ca plantă de top a primăverii de studiile științifice derulate de medicina modernă.

Read more: Leurda e benefică în caz de scrofuloză

Drăgaica, leac în asteniile de sezon

719 7 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Drăgaica este o plantă magică, foarte decorativă, veselă, răspândită pe câmpii și cu nenumărate proprietăți medicinale, cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Read more: Drăgaica, leac în asteniile de sezon

Exoticul santol prelungeşte saţietatea

719 7 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Santol vine din Indochina cu nenumărate beneficii pentru sănătate. Poartă numele santol și este un fruct exotic delicios, deopotrivă desert și medicament.

Read more: Exoticul santol prelungeşte saţietatea

Jackfruit înlătură orbirea nocturnă

719 8 2de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Jackfruit este cel mai mare fruct care creşte într-un copac, putând ajunge și la 50 de kilograme. Tezaur de nutrienți, acest fruct de origine asiatică poate fi gătit în toate formele, are un gust de excepție și aduce organismului numeroase avantaje.

Read more: Jackfruit înlătură orbirea nocturnă

Ceapa primăverii, adjuvant în bronşitele infecţioase

719 8 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Ceapa verde, numită și „a primăverii”, este cunoscută pentru proprietățile sale de toți cei care doresc să aducă organismului un plus de energie și o binevenită detoxificare după sezonul rece.

Read more: Ceapa primăverii, adjuvant în bronşitele infecţioase