Main menu

header

Mierea de Manuka, aliat împotriva afecţiunilor pulmonare

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Adevărat produs-minune al lumii naturale, mierea de Manuka vădește în continuare proprietăți notabile pentru sănătatea umană, acționând pe toate segmentele, de la prevenție la tratarea unor afecțiuni dintre cele mai grave.

Read more: Mierea de Manuka, aliat împotriva afecţiunilor pulmonare

Culantro previne inflamaţiile neurologice

902 7 3de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Vindecător celebru în America de Sud, dar nu numai, culantro, rudă a morcovului, este utilizat în medicina naturistă de secole, pentru proprietăți care se disting prin extindere și eficiență.

Read more: Culantro previne inflamaţiile neurologice

Uleiul esenţial de muşeţel roman combate depresia

902 6 1de Ștefania Băcanu şi Carmen Bădulescu

Un ulei esențial de mușețel roman este necesar în casa oricui, fiind folosit în întreaga lume pentru numeroaselor beneficii pe care le aduce sănătății, grație proprietăților antiiritante, cicatrizante, analgezice, hepatice, sedative, antiinflamatorii și antimicrobiene. În plus, oferă un parfum minunat, caracterizat printr-un ton bogat, cald și dulce, ca de pământ, la care se adaugă o ușoară aromă similară tutunului. Se folosește atât intern, cât și extern, în combinație cu alte uleiuri suport.

Read more: Uleiul esenţial de muşeţel roman combate depresia

Piperul negru, factor de bază în artrită

902 7 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Unul dintre condimentele fără de care anumite preparate culinare nici nu se pot imagina este piperul - iute, aromat, unic. În același timp, boabele minunate din care rezultă pulberea aduc și numeroase beneficii organismului, dovedindu-se mult mai mult decât ingrediente parfumate ale meniurilor.

Read more: Piperul negru, factor de bază în artrită

Sparanghelul scade tensiunea arterială

902 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Legumă care nu încetează să uimească specialiștii prin efectele benefice asupra organismului uman, sparanghelul aduce corpului o bogăție de vitamine și minerale, plus o versatilitate gastronomică greu de egalat. Grație proprietăților sale remineralizante şi stimulative, sparanghelul protejează metabolismul de anumite afecţiuni.

Read more: Sparanghelul scade tensiunea arterială

Topinamburul, inamicul obezităţii

902 8 2de Simona Soare Ghișea şi Sorin Dumitrescu

Cunoscut sub numele de nap porcesc, cartoful săracilor, măr-de-pământ, topinamburul a fost considerat inițial o plantă destinată pentru hrana porcilor. Cercetătorii au demonstrat însă adevăratele efecte terapeutice ale topinamburului pentru consumul uman. Această plantă perenă, numită și anghinarea de Ierusalim, ajută la prevenirea și gestionarea mai multor afecțiuni, printre care diabetul și obezitatea.

Read more: Topinamburul, inamicul obezităţii

Moringa evită îmbătrânirea prematură

902 8 1de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta

Moringa este plantă folosită în medicina naturistă de peste 4.000 de ani, grație unui conținut nutritiv extraordinar: proteine, calciu, betacaroten, vitamina C, potasiu și multe altele. De asemenea, este foarte bogată în antioxidanți și compuși fitonutriționali activi, fiind considerată de specialiști planta care vindecă peste 300 de boli. Sunt utilizate fructele, funzele și scoarța, atât sub formă de infuzii, pulbere, cât și în stare pură.

Read more: Moringa evită îmbătrânirea prematură

Năutul preîntâmpină degenerarea maculară

902 9 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Leguminoasă înrudită cu fasolea, mazărea, lucerna, soia şi arahidele, năutul a însoțit omul pe parcursul civilizației și este considerat un adevărat aliment-medicament, întrucât conține fibre şi proteine, grăsimi sănătoase, numeroase vitamine şi minerale şi… zero colesterol!

Read more: Năutul preîntâmpină degenerarea maculară

Un condiment cu o mulţime de beneficii Dafinul scade nivelul trigliceridelor

901 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Binecunoscută plantă aromatică, renumit pentru aroma sa deosebită, care îl face vedetă în gastronomie, dafinul este și un excelent remediu natural, indicat pentru ameliorarea a numeroase simptome și tratarea unor afecțiuni dintre cele mai des întâlnite.

Read more: Un condiment cu o mulţime de beneficii Dafinul scade nivelul trigliceridelor

Uleiul de mentă reduce simptomele de colon iritabil

901 7 3de Ștefania Băcanu şi Gabriela Comşa

Uleiul de mentă este renumit pentru mirosul proaspăt și revigorant, dar partea terapeutică nu este atât de cunoscută. Mai exact, versatiltatea produsului și beneficiile pe care le aduce organismului, îndeosebi în industria cosmetică. Astfel, uleiul de mentă poate fi folosit ca atare sau combinat cu alte produse, prin aplicarea directă sau masarea zonelor ce necesită tratament.

Read more: Uleiul de mentă reduce simptomele de colon iritabil

Ceaiul de salvie vă scapă de insomnii

901 7 2de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta

Salvia este folosită ca remediu natural încă din Evul Mediu, datorită proprietăților sale magice. Însuși numele plantei are o semnificație specială. Acesta provine din latinescul „salvare”, ce se traduce prin a salva, a vindeca. Ceaiul din salvie este cel mai popular și se prepară din frunzele plantei.

Read more: Ceaiul de salvie vă scapă de insomnii