Main menu

header

Nalba combate angina virală

716 8 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Ca una dintre cele mai bogate în mucilagii plante medicinale, nalba își găsește întrebuințare într-o lungă serie de afecțiuni.

Read more: Nalba combate angina virală

Balenele comunică în dialecte

716 24 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Un recent studiu american informează că balenele comunică în dialecte. Altfel spus, grupuri diferite de cetacee vorbesc numai pe „limba lor”, de fapt au un soi de argou pe care numai ele îl folosesc. Așa se și recunosc de la distanțe mari.

Read more: Balenele comunică în dialecte

Ceaiul oolong stopează cancerul de sân

716 8 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Celebrul ceai chinezesc oolong a dat la iveală recent o proprietate de excepție, care se adaugă listei impresionante de beneficii pe care le aduce sănătății: capacitatea de a stopa creșterea celulelor canceroase ale tumorilor de sân.

Read more: Ceaiul oolong stopează cancerul de sân

Ignama îmbunătăţeşte vederea nocturnă

716 9 2de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Ignama, legumă foarte asemănătoare cu cartoful dulce, dar destul de diferită de acesta, este cunoscută și apreciată de mii de ani, mai ales în Asia, în Africa, în America Centrală şi în Oceania. Vine din negura timpului cu un gust excelent, o valoare nutrițională importantă și o mulțime de virtuți terapeutice.

Read more: Ignama îmbunătăţeşte vederea nocturnă

Cimbrul tratează disbioza intestinală

716 9 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Condiment iubit și folosit pe scară largă în toată lumea, cimbrul este și un antibiotic natural de top, cu efecte spectaculoase pe direcția menținerii sănătății, precum și a prevenirii anumitor afecțiuni.

Read more: Cimbrul tratează disbioza intestinală

Alga calcaroasă, preţioasă pentru persoanele cu boli reumatice

716 9 1de Carmen Ciripoiu şi Raluca Ogaru

Jumătate plantă, jumătate piatră. Şi pe deasupra cu nişte virtuţi terapeutice pe care nimeni altcineva pe lume nu le posedă. E posibil aşa ceva? Când vine vorba despre alga calcaroasă, cu siguranţă. Iar cartea ei de vizită e de-a dreptul impresionantă...

Read more: Alga calcaroasă, preţioasă pentru persoanele cu boli reumatice

Fitoterapeut Mihaela Iliescu: „Seminţele de psyllium, un ajutor preţios în rectocolita ulcero-hemoragică“

715 6 1de Carmen Ciripoiu şi Raluca Ogaru

Bolile gastroenterologice depind mult de natura şi de calitatea alimentelor ingerate, adesea încărcate de ingrediente chimice, cu acţiuni toxice. Fitoterapia poate interveni cu plante ce au acţiuni stomahice, sedative, antispastice, coleretice şi colagoge. Ce leacuri naturale vă pot reda sănătatea, aflați din interviul cu fitoterapeutul Mihaela Iliescu (medalion).

Read more: Fitoterapeut Mihaela Iliescu: „Seminţele de psyllium, un ajutor preţios în rectocolita...

Spanacul sub formă de smoothie păstrează toţi antioxidanţii

715 7 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

O cercetare de dată recentă a scos în evidență faptul că cea mai bună formulă de a consuma spanacul este sub formă de smoothie, în amestec cu iaurt sau cu lapte, întrucât așa își păstrează toți antioxidanții.

Read more: Spanacul sub formă de smoothie păstrează toţi antioxidanţii

Uleiul esenţial de grepfrut susţine creşterea fluxului sangvin

715 8 3de Călin Popa şi Eduard Popa

Pe lângă calitatea sa de aliat în curele de slăbire, grepfrutul poate fi utilizat și sub formă de ulei esențial, cu multe proprietăți de energizare a organismului și de conferire a unei stări generale de bine.

Read more: Uleiul esenţial de grepfrut susţine creşterea fluxului sangvin

Avocado, un aliat în lupta cu colesterolul rău

715 8 2de Andreea Vasilescu

În 1993, la prima mea ieșire în Israel, am fost ușor uimită să descopăr la micul dejun, la hotel, o sumedenie de variațiuni pe aceeași temă: avocado. Nici măcar nu mai văzusem. În România nu era o prezență normală în meniu. Acolo, însă, era folosit într-o grămadă de salate sau pe post de aperitiv.

Read more: Avocado, un aliat în lupta cu colesterolul rău

Dediţelul calmează tusea pe fond nervos

715 8 1de Roxana Istudor şi Florinel Dumitru

Plantă cu efecte anestezice care i-au dus vestea, dedițelul se remarcă prin beneficiile extinse pe care le poate genera în afecțiuni dintre cele mai diverse, de la eczeme la dureri articulare.

Read more: Dediţelul calmează tusea pe fond nervos