Main menu

header

Muşeţelul german, adjuvant în eczema atopică

803 6 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Una dintre cele mai vechi plante medicinale ale lumii este mușețelul german, documentat de mii de ani ca vindecător al unui impresionant număr de afecțiuni. Această comoară terapeutică este studiată în prezent din perspectiva introducerii sale în tot mai multe tratamente moderne de combatere a bolilor omului contemporan.

Read more: Muşeţelul german, adjuvant în eczema atopică

Curmalele elimină deşeurile din corp

803 7 2de Călin Popa şi Adrian Barna

Fructe delicioase, cu o aromă deosebită și o mare utilitate pentru popoarele nevoite să călătorească prin deșerturi, curmalele sunt considerate „sursă a vieții” și alimente cu o mare capacitate de a susține starea de sănătate a organismului.

Read more: Curmalele elimină deşeurile din corp

Kokum reduce eficient stresul oxidativ

803 7 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Fruct al unui arbore care vine din universul infinit al aromelor Indiei, kokum este o vedetă a curry, a sorbeturilor și a băuturii tradiționale Sol Kadhi. În același timp, kokum este un vindecător al naturii, cu numeroase avantaje pentru organismul uman.

Read more: Kokum reduce eficient stresul oxidativ

Surse naturale de... colagen

803 8 1de Camelia Onciu

Colagenul poate fi găsit în oase, piele și articulații. Această substanță proteică este alcătuită din aminoacizi precum glicina, prolina, hidroxiprolina și hidroxilizina, și are rol în regenerarea celulară și a țesutului conjunctiv, contribuind la sănătatea oaselor și a articulațiilor, a plămânilor și a sistemului circulator, dar și a părului, pielii și unghiilor. Tendința actuală este să căutăm surse naturale de colagen. Dacă la o dietă echilibrată adăugați aceste superalimente, veți vedea în curând o diferență în starea generală de sănătate. Așa că puneți deoparte cremele cu colagen și mâncați alimente bogate în colagen.

Read more: Surse naturale de... colagen

Tutunul indian, tratament naturist pentru ADHD

de Călin Popa şi Ştefania Băcanu

Remediu naturist secular, tutunul indian este utilizat tradițional pentru ameliorarea unui mare număr de afecțiuni, cercetările moderne confirmând proprietăți remarcabile ale acestei plante medicinale.

Read more: Tutunul indian, tratament naturist pentru ADHD

Cuişoarele, remediu parfumat pentru afecţiunile cavităţii bucale

803 9 1de Camelia Onciu

Cu toții cunoaștem acest condiment popular în gastronomie numit cuișoare, dar puțini știu că are aplicații valoroase și în medicină. În special uleiul de cuișoare prezintă un mare interes terapeutic, pentru compoziția bogată în eugenol (70%-80%), un fenol cu proprietăți antiseptice.

Read more: Cuişoarele, remediu parfumat pentru afecţiunile cavităţii bucale

Fitoterapeut Mihai Apostol: „Uleiul de ravintsara distruge definitiv virusul faringitei“

802 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

Afecțiune cu incidență crescută toamna, faringita poate crea probleme grave persoanelor de orice vârstă. Cum preveniți apariția bolii și ce plante o stopează, aflați de la fitoterapeutul Mihai Apostol (medalion).

Read more: Fitoterapeut Mihai Apostol: „Uleiul de ravintsara distruge definitiv virusul faringitei“

Apa de stafide, benefică în tratarea anemiei

802 7 2de Sorin Dumitrescu şi Gabriela Comşa

Apa de stafide poate fi considerată un echivalent al cafelei datorită efectelor sale energizante naturale. Fructele uscate au o densitate energetică ridicată, iar consumul lor pot aduce numeroase beneficii.

Read more: Apa de stafide, benefică în tratarea anemiei

Sângele îngroşat duce la tulburări ale creierului şi la atac de cord

802 8 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Ați fost vreodată să vă faceți un test de sânge și când acul v-a fost introdus în vene, acesta a curs greu? Dacă ați trecut prin acest lucru, atunci aveți sângele gros și coagulat. Cu cât vâscozitatea sângelui este mai mare, cu atât pot apărea ulcere, gangrene sau trofice, urmate de amputarea membrelor, tul- burări ale creierului, atac de cord.

Read more: Sângele îngroşat duce la tulburări ale creierului şi la atac de cord

Fisticul, accelerează performanţa sexuală a bărbaţilor

802 7 1de Valentin Țigău şi Gabriela Comşa

Fisticul este, ca și alte fructe uscate, indicat într-o dietă echilibrată și sănătoasă datorită bogăției lui în fibre, minerale și grăsimi nesaturate. Dar ar avea și proprietatea de a îmbunătăți performanța sexuală a bărbaților. În orice caz, acesta este rezultatul unui studiu publicat de medicii de la Spitalul Ataturk din Ankara (Turcia) și publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Impotenței.

Read more: Fisticul, accelerează performanţa sexuală a bărbaţilor

Maceratul la rece de nalbă combate enterita

802 9 2de Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu

Zveltă și grațioasă, nalba a fost folosită în vremurile trecute în bucătărie, în mâncăruri și salate. Dar tot nalba este recomandată de fitoterapeuți ca leac împotriva faringitei, laringitei, traheitei sau bronșitei.

Read more: Maceratul la rece de nalbă combate enterita