Main menu

header

Abuzul de paste vă poate balona

646 12 1de Cătălina Tăgârță şi Carmen Bădulescu

Menținerea stării de sănătate și a condiției fizice presupune atenție sporită la produsele consumate zilnic. Cu cât combinați mai bine alimentele și îi dați organismului mâncare de calitate, cu atât digestia va fi mai ușurată și veți ține la distanță kilogramele în plus. Din păcate, puține per- soane știu că uneori chiar și alimentele sănătoase pot face rău la stomac. Iată care sunt produsele care vă pot da digestia peste cap.

Read more: Abuzul de paste vă poate balona

O boală mai puţin diagnosticată: hipersomnia

646 14 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Chiar dacă de cele mai multe ori apare fără o cauză evidentă, hipersomnia, inversul insomniei, este din ce în ce mai mult diagnosticată la adolescenți și la adulții tineri. Persoanele care suferă de această boală ațipesc în mod repetat pe parcursul zilei, și uneori chiar în cele mai nepotrivite momente, cum ar fi la masă, la serviciu, în timpul unei conversații și, ce e foarte grav, chiar la volan.

Read more: O boală mai puţin diagnosticată: hipersomnia

Stiri sanatoase

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Mişcarea în jurul biroului diminuează stresul

Este cert faptul că statul la birou ore întregi e dăunător pentru sănătate. În schimb, o cercetare a specialiștilor de la Universitatea din Queensland, Australia, a evidențiat faptul că mersul în jurul biroului în timpul lucrului este excelent pentru creier - diminuează nivelul stresului și crește productivitatea. „Birourile care permit lucrătorilor să alterneze statul pe scaun cu plimbarea în jurul locului de lucru are efecte benefice asupra rezultatelor muncii”, susține Nicholas Gilson, autor al studiului.

Read more: Stiri sanatoase

Medic ginecolog Laurenţiu Crăciunaş: „Lipsa de progesteron poate duce la avort“

646 15 1de Cătălina Tăgârță şi Adrian Barna

Progesteronul este un hormon implicat în reglarea multor procese fiziologice din organismul femeii, cele mai importante fiind dezvoltarea și pregătirea endometrului pentru implantarea embrionului în a doua jumătate a ciclului menstrual. Sursa principală de progesteron este corpul galben apărut după ovulație. Laurențiu Crăciunaș (medalion), medic ginecolog doctorand la „Tommy’s National Centre for Miscarriage Research”, din Birmingham, Marea Britanie - cea mai mare clinică de cercetare a avortului spontan din Europa -, și reprezentantul site-ului contraboli.ro, ne-a vorbit despre importanța progesteronului în organism.

Read more: Medic ginecolog Laurenţiu Crăciunaş: „Lipsa de progesteron poate duce la avort“

Molecule „motorizate“ care ucid cancerul în secunde

646 22 4de Roxana Istudor

Cercetătorii americani de la Universitatea Rice, din Houston, anunță un progres semnificativ în lupta cu cancerul: moleculele alimentate cu ultraviolete, capabile să distrugă o celulă canceroasă în 60 de secunde.

Read more: Molecule „motorizate“ care ucid cancerul în secunde

Costumul inteligent contra durerilor de spate

646 22 2de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Tehnologia a pus la dispoziția cercetătorilor americani de la Universitatea Vanderbilt, din Tennessee, posibilitatea de a crea un costum inteligent care să facă din durerile de spate doar o amintire.

Read more: Costumul inteligent contra durerilor de spate

În stomatologie se vizează păstrarea danturii naturale

646 22 1de Roxana Istudor

Invențiile din lumea stomatologiei sunt pe cale de a face generația contemporană să uite de coșmarurile prin care au trecut înaintașii. De la plombele microscopice la gelul care regenerează dinții, totul pare posibil, nedureros, neinvaziv și... natural cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră.

Read more: În stomatologie se vizează păstrarea danturii naturale

Pancreasul artificial uşurează viaţa a milioane de diabetici

645 12 2de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Pacienții cu diabet de tip I au la dispoziție un sistem lansat în premieră, care le poate schimba viața: pancreasul artificial, primul dispozitiv medical care oferă în același timp un senzor pentru măsurarea glicemiei și o pompă de insulină.

Read more: Pancreasul artificial uşurează viaţa a milioane de diabetici

Brăţară cu istoricul medical la purtător

645 12 1de Roxana Istudor

Atunci când survine o urgență medicală, timpul reprezintă un factor de importanță critică, mai ales dacă pacientul este inconștient. Aici a intervenit tehnologia, care a lansat o brățară-arhivă a istoricului medical al unui bolnav.

Read more: Brăţară cu istoricul medical la purtător

Un gram de Omega 3 consumat zilnic, timp de un an, previne infarctul

645 14 1de Cătălina Tăgârță şi Adrian Barna

O alimentație bogată în Omega 3 aduce organismului numai beneficii. Potrivit studiilor realizate până în prezent, suplimentele și-au demonstrat utilitatea în prevenirea bolilor cardiovasculare, în lupta cu colesterolul rău care se depune pe artere, precum și în întărirea sistemului imunitar - cresc rezistenţa corpului la infecţii, au o puternică acţiune antidepresivă și stopează procesul inflamator.

Read more: Un gram de Omega 3 consumat zilnic, timp de un an, previne infarctul

Stiri sanatoase

de Roxana Istudor

Problemele gingivale, legate de apariţia cancerului

Specialiștii americani de la Universitatea din Buffalo au făcut o legătură între apariția cancerului la femeile în vârstă și existența în istoricul lor de sănătate a afecțiunilor gingivale. Analizând datele a zeci de mii de femei aflate în perioada postmenopauză, specialiștii au concluzionat că riscul declanșării cancerului în cazul persoanelor diagnosticate la un moment dat cu afecțiuni periodontale este mai mare cu 14 procente decât în mod obișnuit. Vârsta medie a participantelor la studiu a fost de 68 de ani.

Read more: Stiri sanatoase