Main menu

header

Pisici salvate din încurcături teribile

667 24 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

„Pisica are nouă vieți” sau, la antipod, „curiozitatea a ucis pisica”... Acestea sunt doar două dintre cele mai populare zicători legate de animalele de companie pentru care mulți stăpâni ar face orice. Chiar să le scoată din cele mai teribile situații.

Read more: Pisici salvate din încurcături teribile

Animale care şi-au luat revanşa faţă de oamenii agresori

666 28 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Nu se știe cu certitudine nici astăzi dacă animalele sunt capabile de emoții profunde și complexe care să le poată împinge la răzbunare. Totuși, oamenii de știință au căzut de acord asupra faptului că necuvântătoarele au trăsături de personalitate care le pot distinge în cadrul speciilor lor, iar cazurile de animale care au ținut minte agresiunile oamenilor și și-au luat revanșa dau de gândit.

Read more: Animale care şi-au luat revanşa faţă de oamenii agresori

Puma, felină socială?

665 28 3de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Cercetări uimitoare, de dată recentă, vin să răstoarne una dintre cele mai împământenite păreri despre puma, și anume aceea că este o felină singuratică.

Read more: Puma, felină socială?

Fumatul dăunează grav (şi) animalului de companie

665 28 2de Roxana Istudor

Cercetări de dată recentă atestă faptul că fumatul pasiv poate afecta major iubitele animale de companie, pe care stăpânii fumători le expun în continuare la anumite afecțiuni și după ce fumul din încăpere s-a disipat.

Read more: Fumatul dăunează grav (şi) animalului de companie

Casa de modă Gucci renunţă la hainele din blană naturală

665 28 1de Roxana Istudor

Începând cu acest an, Casa Gucci va renunța la a mai confecționa produse din blană naturală, urmând să scoată la licitație piesele care mai există.

Read more: Casa de modă Gucci renunţă la hainele din blană naturală

Katherine Heigl: „Am peste 30 de animale“

665 29 1de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Vedeta din „Afaceri de stat”, Katherine Heigl, este una dintre marile iubitoare de animale de la Hollywood. Nu doar crește, ci se implică și în popularizarea adopțiilor și în susținerea drepturilor necuvântătoarelor, conducând și o fundație care salvează mii de exemplare.

Read more: Katherine Heigl: „Am peste 30 de animale“

Invenţii inspirate de abilităţi animale

664 24 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Observarea atentă a lumii animalelor a facilitat descoperiri tehnologice uimitoare, fără de care lumea modernă ar fi greu de imaginat.

Read more: Invenţii inspirate de abilităţi animale

Tigrii se întorc în sălbăticia din Kazahstan

663 24 3de Roxana Istudor

La 70 de ani de când au fost exterminați, tigrii se întorc în locurile de unde au dispărut, ceea ce ar putea face din Kazahstan prima țară din lume care demarează un astfel de proiect.

Read more: Tigrii se întorc în sălbăticia din Kazahstan

Concediu pentru angajaţii care îşi iau animal de companie

663 24 2de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Cei care și-au luat cândva un animal de companie știu că nu e de joacă decât la prima vedere. În rest este responsabilitate, atenție la alimentație, multă răbdare, întrucât animăluțul poate fi stresat sau plânge la nesfârșit lângă patul stăpânilor până ajunge acolo, apoi, pentru că e mic... urinează. Des. Pentru toată această perioadă complicată de adaptare la un nou cămin, unele companii - e drept, nu multe sau mari - acordă concediu plătit angajaților care și-au luat un animal de companie.

Read more: Concediu pentru angajaţii care îşi iau animal de companie

Lege pentru prepararea homarilor, în Elveţia

663 24 1de Roxana Istudor

Guvernul elvețian a adoptat un set de reglementări care privesc fierberea homarilor, interzicând formula de până acum, cu aruncarea acestor crustacee direct în apă clocotită.

Read more: Lege pentru prepararea homarilor, în Elveţia

Consumul uman sacrifică 2.200 de animale pe secundă

662 28 2de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Potrivit unui index global care urmărește situația animalelor crescute pentru consumul uman în 50 de state mari producătoare de carne, statele dezvoltate înregistrează cele mai dure condiții pentru creșterea animalelor în ferme.

Read more: Consumul uman sacrifică 2.200 de animale pe secundă