de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Căutarea fericirii e, într-un fel, aidoma căutării frumuseții - subiectivă, foarte personală, o călătorie unică pentru fiecare. Părinții fondatori ai SUA au statuat-o ca drept fundamental, iar specialiștii i-au creionat unele repere, care pot ghida pe oricine pe drumul spre fericire.
Read more: Gesturi mici, rezultate enorme La ce renunţă oamenii cu adevărat fericiţi…de Camelia Onciu
De obicei, folosim înălbitori chimici pentru a reda hainelor culoarea albă, strălucitoare. Dar există și remedii care restabilesc albul inițial rapid și ușor, doar cu ingrediente care se găsesc prin casă.
Read more: Cei mai buni înălbitori naturali pentru hainele dumneavoastrăde Camelia Onciu
Dacă aveți un copil acasă, probabil că sunteți familiarizați cu cea mai recentă jucărie: slime! Este o pastă amuzantă care vă permite să petreceți momente bune cu familia sau prietenii. Încercați aceste rețete pentru o imersiune în arta creativității alături de copii.
Read more: Cum să faceţi singuri Slimede Simona Soare şi Daniel Şuta
Pentru mulți angajați, ziua de muncă se desfășoară după același program cu sarcini plictisitoare, neinteresante și repetitive, iar acest lucru îi determină să fie mai puțin motivați. Dacă vă numărați printre aceștia, puteți aplica metode menite să vă creeze senzația unui nou loc de muncă. Cu ajutorul acestor strategii, veți reuși să vă reinventați jobul, chiar dacă ocupați același post de mai mulți ani. Schimbările de la locul de muncă sunt binevenite în viața tuturor, la un moment dat, indiferent că vorbim despre modificarea priorităților sau a programului zilnic, a modului în care interacționăm și lucrăm.
Read more: Dorinţa de schimbare profesională apare mai devreme sau mai târziu la toţi angajaţii Metode de...de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Cu toţii folosim oţetul pentru gătit, dar acest lichid fermentat are o serie largă de utilizări în gospodărie. Unele dintre acestea sunt cel puțin surprinzătoare, dar au un efect garantat, aspect foarte important în condițiile în care chimicalele folosite în casele oamenilor sunt puse de cercetători în categoria alarmelor pentru sănătate.
Read more: Utilizări surprinzătoare ale oţetuluide Roxana Istudor şi Adrian Barna
În orice casă, lucrurile se tot adună și pot ajunge la un moment dat să se constituie în adevărate aglomerări - prin dulapuri rămân haine și alte textile care nu mai sunt purtate, prin bucătării tot felul de recipiente care nu mai sunt foarte importante odată cu apariția altor electrocasnice sau a creșterii copiilor etc. Toate acestea se pot organiza, potrivit specialiștilor, cu câteva măsuri foarte simple, iar spațiul obținut nu va face decât să contribuie la un trai mai aerisit.
Read more: Inspiraţie pentru un plus de spaţiu Metode eficiente de eliminare a aglomerării de obiecte casnicede Simona Soare şi Adrian Barna
Tulburările de atenție și de concentrare sunt comune în timpul programului de lucru, în special atunci când ne referim la munca de la birou, solicitantă din punct de vedere psihic. Multitaskingul (executarea mai multor activități în același timp), volumul amplu de muncă, dieta haotică și managementul prost al timpului reprezintă doar câteva dintre cauzele problemelor de concentrare. Pe termen lung, acestea scad productivitatea și performanțele, afectând inclusiv încrederea în sine. Din fericire, potrivit specialiștilor, există nenumărate metode prin care ne putem îmbunătăți concentrarea.
Read more: Termenele limită şi multitudinea de sarcini profesionale cauzează stres şi afectează randamentul...de Simona Soare şi Flori Pintea
Venitul nostru depinde în mare parte de noi și mai puțin de situația economică a țării, forța financiară a companiilor, concurența din domeniu sau de alte aspecte de acest gen. Orice mărire salarială este corelată, în mod cert, cu realizările fiecăruia, sunt de părere specialiștii în dezvoltare profesională. Astfel, pentru a câștiga mai mult, puteți aplica câteva metode menite să vă propulseze la locul de muncă.
Read more: Obţinerea succesului în profesie, pe termen lung, implică nu doar muncă, ci şi perseverenţă Cum să...de Camelia Onciu
Pentru a rezista valului de caniculă, oamenii aleg „soluția” ușoară: aerul condiționat. Din păcate, această tehnologie nu este ideală pentru sănătate. Iată cum puteți răci încăperile fără a apela la acest aparat care răcorește, dar și îmbolnăvește.
Read more: Cum răcoriţi casa fără aer condiţionat?de Simona Soare şi Silviu Ghering
Imaginați-vă că mâine aveți un interviu pentru jobul mult visat. Cum vă pregătiți? Specialiștii în dezvoltare profesională vă recomandă să aflați cât mai multe detalii despre firma respectivă, să vă revizuiți CV-ul și scrisoarea de intenție și să vă gândiți la răspunsuri pentru întrebările pe care, cel mai probabil, le veți primi din partea recrutorului. Însă, ați stabilit ce întrebări veți pune dumneavoastră intervievatorului? Nu uitați că un interviu de angajare reprezintă o ocazie excelentă să aflați dacă jobul sau domeniul respectiv vi se potrivește sau nu.
Read more: Procesul de căutare a unui job devine mai simplu dacă vă pregătiţi în prealabil Întrebări...de Roxana Istudor şi Silviu Ghering
Pentru a evita cele mai comune greșeli pe care le fac persoanele care se pensionează, este nevoie de realism cu privire la planuri și o evaluare corectă a viitorului potențial. Cum s-a demonstrat că este ușor să fie făcute erori, specialiștii le pun în lumină, astfel încât să poată fi ocolite și nimic să nu umbrească anii de liniște binemeritată.
Read more: Recomandări pentru o binemeritată linişte Retragerea la pensie, erori de evitat