Main menu

header

 

de Cătălina Tăgârţă

Lipsa timpului acordat preparării hranei înseamnă adesea o gustare luată în grabă fie de tip fast-food, fie pe bază de produse de patiserie, în ciuda faptului că organismul are nevoie cu disperare de legume verzi şi de sucuri proaspete. O variantă la îndemână în acest sens e sucul verde de grâu, ce are multiple beneficii asupra organismului.

Împiedică anemia
Am pătruns în sezonul rece, când pieţele sunt din ce în ce mai sărace în legume şi verdeţuri proaspete. De aceea, în lunile reci e bine să ştiţi că puteţi profita de beneficiile sucului de grâu verde. Se spune că doar 50 ml de astfel de zeamă pură, nediluată cu apă, consumaţi zilnic, pot înlocui complexul nutriţional a aproximativ 2,5 kg de vegetale. Fiind o sursă excelentă de clorofilă, grâul oxigenează corpul cu ajutorul celulelor roşii şi reduce anemia.
Clorofila din grâu este superioară celorlalte, întrucât conţine peste 100 de elemente de care are nevoie omul, iar abundenţa de minerale alcaline (conţine toate mineralele şi vitaminele necesare - A, complexul B, C, E şi K) împiedică bolile să se dezvolte.

Reduce venele varicoase
Sucul verde de grâu stimulează glanda tiroidă şi controlează obezitatea. În plus, e un puternic detoxificant al ficatului şi e benefic pentru orice boală a sângelui.
Chiar dacă e foarte dulce, este recomandat diabeticilor, deoarece micşorează nivelul zahărului din sânge şi reglează imediat glicemia. Însă ne putem bucura de toate aceste beneficii doar dacă vom consuma sucul de grâu în stare crudă, şi nu fiert sau pregătit. În plus, lichidul trebuie băut imediat după presare. „Se recomandă clorofila în următoarele probleme de sănătate: inflamaţii ale urechii, neutralizarea unor infecţii, vindecarea rănilor adânci şi a sinuzitei cronice, reducerea venelor varicoase, tratarea ulcerelor de la picioare, eliminarea râiei, a inflamaţiilor de cervix uterin şi altele”, scrie specialista în nutriţie Ligia Pop pe site-ul său, www.ligiapop.ro.

Puteţi cultiva planta acasă
Pentru a-şi păstra toţi nutrienţii e necesar ca sucul să fie obţinut printr-un storcător cu ax melcat. Pentru doza zilnică recomandată e nevoie de un pumn cu plantă, însă trebuie specificat faptul că, la început, e bine să se înceapă treptat, de la o linguriţă cu suc pe zi, apoi două, trei, până se ajunge la 50 ml. Atenţie! Dacă vreţi să cultivaţi grâu acasă nu trebuie folosit pământ pentru flori (căci conţine chimicale), ci pământ din grădină.

• Principalele responsabile de bolile de care suferim, toxinele din intestinul gros pot fi eliminate rapid şi eficient cu ajutorul unei clisme cu suc verde.

Pont! În caz de amigdalită se poate face gargară cu suc de grâu proaspăt stors.