Main menu

header

Ce mâncăm ca să trăim 100 de ani

780 26 1de Andrei Dicu şi Florica Pintea

Insula italiană Sardinia este locul cu cea mai mare concentrație de bărbați centenari, din lume. Secretele performanțelor din această parte a Europei, dar și din alte zone numite „albastre” sunt, în continuare, cercetate mai ales prin prisma alimentației sănătoase. Rețetele au fost testate de-a lungul timpului, iar cunoscutul epidemiolog Gianni Pes investighează de ce anumite alimente par să contribuie la prelungirea vieții.

Read more: Ce mâncăm ca să trăim 100 de ani

Reţete delicioase de primăvară cu salată verde

779 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze, salata verde, este ideală pentru cei care urmează cure de slăbire, dar și pentru cei care vor să-și mențină greutatea sau să facă o cură de detoxifiere. Iată câteva rețete delicioase de primăvară cu salată verde care vă ajută să vă recăpătați tonusul.

Read more: Reţete delicioase de primăvară cu salată verde

Reţete de batoane energizante

778 24 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Pentru toți cei care practică fitness, precum și pentru persoanele care se pregătesc pentru sosirea primăverii și își doresc să fie într-o formă fizică mai bună, batoanele energizante făcute acasă sunt o soluție sănătoasă, rapidă și mai ales sățioasă.

Read more: Reţete de batoane energizante

Reţete cu carne de ied

777 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

În ultimii ani, de Paște, carnea de ied a început să înlocuiască tot mai mult preparatele din miel. Și nu întâmplător: carnea de ied este bogată în proteine şi minerale, este mai slabă, mai săracă în colesterol chiar decât puiul, inclusiv cel fără piele. În același timp, carnea de ied este fragedă și gustoasă, satisfăcând chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Read more: Reţete cu carne de ied

Reţete inedite de ouă umplute pentru masa de Sfintele Paşti

776 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

De Sfânta Înviere a Domnului se știe: nu există masă îmbrăcată în straie de sărbătoare fără tradiționalul drob de miel, dar și delicioasele ouă umplute. Iată câteva rețete inedite pentru toate gusturile.

Read more: Reţete inedite de ouă umplute pentru masa de Sfintele Paşti

Kei Kobayashi şi relaţia sa cu bucătăria franceză

775 26 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Pe cât de greu pare de pronunțat numele lui Kei Kobayashi, pe atât de simplă devine această misiune când aflăm că faimosul chef este primul bucătar japonez care a primit trei stele Mi- chelin pentru un restaurant din Franța. Astea da inspirație și multiculturalitate! Și totul pentru atenția și dăruirea cu care gătește preparate minimaliste ce par, mai curând, operă de artă pe farfurie.

Read more: Kei Kobayashi şi relaţia sa cu bucătăria franceză

Delicii cu lămâie

774 26 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Oferă savoare paharului cu apă, însă lămâia are multe alte întrebuințări pe care nu le știați. Ce ar fi să încercați niște preparate absolut senzaționale, din care să nu lipsească lămâia? Sigur vor fi satisfăcute toate gusturile.

Read more: Delicii cu lămâie

Deliciu românesc reprezentativ: Saramura de peşte

773 26 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Unul dintre felurile românești cele mai populare și mai încărcate de tradiție gastronomică este saramura de pește, care a cucerit și gustul străinilor care au încercat-o. Saramura din Delta Dunării a fost aleasă în acest an de UNESCO să reprezinte cele mai delicioase preparate tradiționale din zonele protejate și rezervațiile lumii.

Read more: Deliciu românesc reprezentativ: Saramura de peşte

Reţete delicioase din India

771 26 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Din cele mai vechi timpuri, gastronomia indiană a combinat valorile spirituale cu alimentele, iar majoritatea locuitorilor Indiei sunt vegetarieni. Iată câteva rețete delicioase din această țară pe care le puteţi pregăti în perioada Postului Mare.

Read more: Reţete delicioase din India

Cele mai iubite reţete boiereşti

770 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

V-ați săturat de mâncărurile pe care le preparați frecvent? Puteți încerca acum câteva delicii din gastronomia vremurilor de altădată, rețete pe care cei mai renumiți bucătari le pregăteau pentru familiile boierești. Vă veți îndrăgosti de gustul acestora.

Read more: Cele mai iubite reţete boiereşti

Bucate tradiţionale din Basarabia

769 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Din cele mai vechi timpuri, bucătăria moldovenească a fost ridicată la rang de artă. Să descoperim împreună cele mai inedite preparate culinare basarabene, transmise cu dragoste din generaţie în generație.

Read more: Bucate tradiţionale din Basarabia

Reţete şi istorii gastronomice din cea mai mare insulă italiană Regina culinară a Siciliei: Anghinarea

768 26 1de Simona Lazăr şi Eduard Popa

Plinius cel Bătrân menționează în lucrarea sa „Naturalis Historia” două plante înrudite, cu origine în Sicilia. Este vorba despre ciulinele sălbatic și sora lui „domestică”: anghinarea. Aceasta din urmă, cu o vastă istorie în spate, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai versatile ingrediente din bucătăria italiană, în general, și din cea siciliană, în particular.

Read more: Reţete şi istorii gastronomice din cea mai mare insulă italiană Regina culinară a Siciliei:...

Borşuri savuroase, ca la mama acasă

767 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Faceți parte din categoria celor care pur și simplu adoră ciorbele? Dacă vreți să simțiți din nou gustul mâncării ca la mama acasă, aveți acum la dispoziție câteva rețete absolut delicioase cu borșuri ca în copilărie.

Read more: Borşuri savuroase, ca la mama acasă

Preparate delicioase din murături

766 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Aproape toată lumea are murături acasă. Pentru cei care le apreciază gustul în mod deosebit, există și variante de mâncăruri din castraveți, gogonele, gogoșari, varză etc.

Read more: Preparate delicioase din murături

Un deliciu uşor de preparat: Jeleul

765 26 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Eterna bucurie a copiilor, dar nu numai, jeleul este un preparat foarte ușor de pregătit acasă și poate înlocui cu succes produsele pline de chimicale care se găsesc în comerț. Nu este nevoie decât de câteva ingrediente și de imaginație.

Read more: Un deliciu uşor de preparat: Jeleul

Reţete din veacul al XV-lea ale Lucretiei Borgia

764 26 1de Simona Lazăr şi Adrian Barna

Era o vreme când toate fetele voiau să aibă cartea lor de bucate. Azi le interesează cel mult o carte de diete... sau una de trucuri pentru un chip perfect. Însă, prin anii ’70, când Dorothy Martin și soțul său, Blinder, au tipărit cărțulia despre care o să vorbim ceva mai jos, toate fetele își cumpărau tomuri de bucătărit, ca să devină bune gospodine, soții și mame pricepute.

Read more: Reţete din veacul al XV-lea ale Lucretiei Borgia

Delicii cu bacon

763 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Dacă faceți parte din categoria celor îndrăgostiți de bacon, trebuie să știți că acesta e considerat cea mai veche carne procesată de pe planetă și, în consecință, este și sărbătorit. În fiecare an, la 30 decembrie. Baconul a fost folosit încă din anul 1500 î.Hr., fiind inventat de chinezi, care obișnuiau să conserve burta de porc în sare, iar ulterior, romanii și grecii au preluat și ei acest obicei. Iată câteva dintre cele mai delicioase preparate cu bacon, pentru toți pofticioșii.

Read more: Delicii cu bacon

O fostă concurentă Masterchef este şef de sală la unul dintre cele mai mari restaurante din Paris Loredana Haşu: „Pentru mine, mâncarea este doar o scuză pentru a ajunge la desert!“

762 26 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

Face magie când intră în bucătărie și nu a dovedit-o doar la Masterchef, concursul culinar de la Pro TV la care a participat în urmă cu doi ani. Loredana Hașu (42 de ani), originară din Cluj-Napoca, nu știe ce înseamnă complicat atunci când vine vorba despre vreun preparat culinar și le-a arătat și francezilor cum se gătește acasă, dar a „furat” și din rețetele lor sofisticate pe care acum le gătește şi cu ochii-nchiși. Stabilită cu soțul și cei doi copii de cinci ani la Paris, românca noastră nu s-a oprit niciun moment din a experimenta în bucătărie. La început i-a fost greu să se angajeze, pentru că nu era familiarizată cu limba, dar de două luni este chef de rang la Hotelul Intercontinental din orașul de pe Sena și duce la mesele francezilor farfurii cu bucate alese, atent gătite și preparate din ingrediente selecționate. Despre drumul ei de la Masterchef la unul dintre cele mai bune restaurante din Paris, ne-a povestit chiar Loredana Hașu, care a împărtășit cu cititorii revistei Taifasuri un meniu apetisant pentru masa de Revelion.

Read more: O fostă concurentă Masterchef este şef de sală la unul dintre cele mai mari restaurante din Paris...

Prăjituri senzaţionale de pe vremea Imperiului Austriac

761 28 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Nu e nicio îndoială că dulceaţa Crăciunului este dată şi de aromele deosebite şi de parfumul cozonacilor, plăcintelor şi dulciurilor de toate felurile. Iată câteva surse de inspirație, rețete inedite din perioada vechiului Imperiu Austriac, pregătite și acum cu multă dragoste de gospodinele din zona Banatului.

Read more: Prăjituri senzaţionale de pe vremea Imperiului Austriac

Trucuri de la bunica pentru preparate perfecte de Sărbători

761 29 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

În ziua de Crăciun, familiile și prietenii se adună în jurul meselor bogate, iar pentru gospodine pare un adevărat test ca preparatele să arate exemplar și să aibă un gust desăvârșit. Pentru a vă impresiona musafirii, vă recomandăm câteva trucuri păstrate de la bunica care vă vor fi de mare ajutor.

Read more: Trucuri de la bunica pentru preparate perfecte de Sărbători

Chef Massimo Bottura Meniul complet din cel mai bun restaurant din lume

760 26 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Massimo Bottura este unul dintre cei mai renumiți chefi ai momentului. Italianul în vârstă de 57 de ani deține restaurantul Osteria Fancescana din Modena, Italia, care a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2018. Bottura a deschis restaurantul în 1995 și curând a devenit un reper în materie de gastronomie. În prezent, Massimo Bottura își petrece cea mai mare parte a timpului la New York pentru a răspândi dragostea pentru bucătăria italiană.

Read more: Chef Massimo Bottura Meniul complet din cel mai bun restaurant din lume