Main menu

header

Reîmpăcările pot face mai mult rău

724 18 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Se poate întâmpla în orice cuplu ca o ceartă să ducă la o ruptură, apoi să intervină împăcarea. Dar atunci când acest proces se reia de prea multe ori și ajunge un obicei, partenerii sunt sfătuiți de experți să se desprindă definitiv, întrucât aceste reîmpăcări pot face mai mult rău pe termen mediu și lung.

Read more: Reîmpăcările pot face mai mult rău

Genetica dictează calitatea mariajului

724 18 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Dacă sentimentul de confort în mariaj a devenit o raritate, iar menținerea relației este pe zi ce trece o luptă tot mai aprigă, nu este neapărat vina partenerului. În ecuația complicată a căsniciei intră și propria genetică.

Read more: Genetica dictează calitatea mariajului

Femeile de afaceri stârnesc neîncrederea partenerilor

724 18 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Femeile care înregistrează succes în afaceri nu sunt considerate de potențiali parteneri ca persoane de încredere, pe care să poată conta. Dacă pe deasupra mai sunt și atrăgătoare, lucrurile se complică și mai mult.

Read more: Femeile de afaceri stârnesc neîncrederea partenerilor

Râsul menţine o legătură solidă între parteneri

718 27 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Indiferent despre ce activitate este vorba - un meci, un film urmărit la televizor, o masă în oraș - râsul împreună cu persoana iubită este una dintre cele mai bune formule de a menține legătura solidă în cuplu și partenerii apropiați, arată un studiu de dată recentă.

Read more: Râsul menţine o legătură solidă între parteneri

Mariajul îndelungat este mai fericit

718 27 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Cercetări extinse și îndelungate au relevat faptul că, după 35 de ani de mariaj, legătura devine tot mai bună: partenerii se critică mai puțin, arată mai multă afecțiune reciprocă și trec mai ușor peste dificultăți.

Read more: Mariajul îndelungat este mai fericit

Vocea joasă semnalizează atracţia

718 27 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Atunci când o femeie își coboară vocea cu câteva octave în conversația cu un bărbat, este semn al interesului pentru el și al faptului că îl percepe ca pe un potențial partener.

Read more: Vocea joasă semnalizează atracţia

Intimitatea fizică, înaintea conexiunii emoţionale

716 23 3de Călin Popa şi Florica Pintea

În deplină opoziție cu regulile erei victoriene, cuplurile moderne caută înainte de a se avânta într-o relație să vadă dacă sunt compatibile sexual și abia apoi încep să sondeze conexiunea emoțională, arată studii de dată recentă.

Read more: Intimitatea fizică, înaintea conexiunii emoţionale

Decorarea locuinţei, motiv principal de ceartă

716 23 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Atunci când îndrăgostiții se mută împreună, se poate întâmpla să fie foarte fericiți și să se amuze decorând interiorul sau, dimpotrivă, să se certe frecvent din pricina tuturor detaliilor de interior ale locuinței, așa cum arată un studiu de dată recentă.

Read more: Decorarea locuinţei, motiv principal de ceartă

Îmbrăţişarea întăreşte relaţia

716 23 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Dacă vă ciondăniți cu partenerul de cuplu și nu reușiți să aplanați conflictul, recurgeți la un gest care, potrivit ultimelor cercetări, nu (prea) dă greș: îmbrățișarea.

Read more: Îmbrăţişarea întăreşte relaţia

Atracţia determină partenerii să mănânce sănătos

711 23 1de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Un studiu de ultimă oră arată faptul că persoanele singure, fie femei, fie bărbați, atunci când ies la o întâlnire cu cineva de care se simt foarte atrași își schimbă imediat și în bine obiceiurile culinare.

Read more: Atracţia determină partenerii să mănânce sănătos

Relaţiile la distanţă, tot mai înfloritoare în era internetului

709 25 3de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Se spune despre relațiile la distanță că necesită mult efort, angajament ferm și de durată, curaj și implicare. Dar epoca internetului, marcată de faptul că oamenii comunică tot mai puțin față în față, pare să le priască, arată cele mai recente studii.

Read more: Relaţiile la distanţă, tot mai înfloritoare în era internetului