Main menu

header

Semne ale detaşării emoţionale în cuplu

952 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Observarea micilor schimbări ale emoțiilor și a felului în care partenerul reacționează poate ajuta pe oricine să înțeleagă zonele cu probleme și soluțiile pentru a le rezolva ori, dacă situația este mai serioasă, detașarea emoțională care se petrece insesizabil, dar care are semnale clare.

Read more: Semne ale detaşării emoţionale în cuplu

Calităţile personale de top care fac relaţiile durabile

952 20 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Relațiile de cuplu sunt ori greu de menținut, ori durabile. Cum cele din urmă sunt mai puține decât primele și aduc beneficii certificate de știință, toată lumea vrea să știe care sunt calitățile care țin împreună partenerii romantici. Specialiștii care au studiat fenomenul vin cu răspunsuri.

Read more: Calităţile personale de top care fac relaţiile durabile

Miresele Generaţiei Z renunţă la rochia albă şi la „Marşul nupţial“

952 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Un nou sondaj de anvergură a relevat că nunțile tradiționale sunt considerate depășite de foarte mulți dintre reprezentanții Generației Z - miresele nu mai vor să se cunune în rochie albă, „Marșul nupțial” se va auzi tot mai rar, iar experiențele personalizate vor lua locul vechilor reguli pe care le-au respectat atâtea nunți.

Read more: Miresele Generaţiei Z renunţă la rochia albă şi la „Marşul nupţial“

Nostalgia „leagă“ cupluri de mileniali şi de tineri ai Generaţiei Z

948 20 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Oricât ar suna de straniu, milenialii și tinerii reprezentanți ai Generației Z formează în multe cazuri cupluri trainice bazate pe… nostalgia după vremuri mai bune, cu puține griji și fără provocări legate de perspectiva că preiau o lume complicată pentru a o duce mai departe.

Read more: Nostalgia „leagă“ cupluri de mileniali şi de tineri ai Generaţiei Z

Aplicaţiile de dating. Cât, cum şi când ajută

948 20 2de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Apariția Tinder, acum mai bine de un deceniu, a revoluționat întâlnirile online pe scară largă. În timp ce mulți nu mai concep această lume fără aplicațiile de dating, alții consideră că pot dăuna sănătății mintale.

Read more: Aplicaţiile de dating. Cât, cum şi când ajută

Recomandări de la experţi Gestionarea emoţiilor prea puternice în relaţia de cuplu

948 20 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

În unele cupluri, unii dintre parteneri se simt tot timpul încărcați de emoții pe care uneori nu le mai pot controla și care îi pot duce spre decizii eronate sau de a crea o impresie greșită. Specialiștii recomandă câțiva pași pentru o introspecție care să meargă la cauza problemei, rezolvând astfel efectul.

Read more: Recomandări de la experţi Gestionarea emoţiilor prea puternice în relaţia de cuplu

Cum ne dăm seama că „ne pierdem“ pe noi înşine în relaţie

946 20 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Într-o relație, partenerii ar trebui să-și păstreze originalitatea, pasiunile și individualitatea, trăsături care l-au atras pe partener de la început. Dar există relații în care unul dintre cei doi se „pierde”, surclasat de felul de a fi al celuilalt. Iată care sunt semnele…

Read more: Cum ne dăm seama că „ne pierdem“ pe noi înşine în relaţie

Semnele distinctive ale flirtului unei femei căsătorite

946 20 2de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Poate fi măgulitor pentru un bărbat să primească atenție de la o femeie căsătorită, dar cum poate ști domnul cu pricina dacă este vorba despre o preferință cu accente de prietenie sau un flirt în toată regula, cu toate consecințele care pot decurge de aici?

Read more: Semnele distinctive ale flirtului unei femei căsătorite

Când implicarea în cuplu este… „dezorganizată“

946 20 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Atunci când o persoană are ezitări și inegalități de comportament în relația de cuplu, specialiștii numesc fenomenul „atașament dezorganizat”, îi explică fundalul și îi detaliază semnele distinctive.

Read more: Când implicarea în cuplu este… „dezorganizată“

Bărbaţii şomeri preferă ca partenera să fie… în aceeaşi situaţie!

945 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Bărbații fără un loc de muncă aflați în relații în care femeia este susținătorul familiei ar prefera ca și partenera lor să fie șomeră. Studiile mileniului trei confirmă astfel perpetuarea unui stereotip social.

Read more: Bărbaţii şomeri preferă ca partenera să fie… în aceeaşi situaţie!

Cum puteţi gestiona succesul partenerului, în câţiva paşi simpli

945 20 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Modul în care un partener reacționează la momentele de bucurie și de tristețe ale celuilalt formează legături mai puternice. Aceeași regulă este valabilă și pentru gestionarea succesului persoanei iubite. Cum se poate „suporta” triumful public al unuia dintre partenerii din cuplu fără să se distrugă relația? Specialiștii punctează câteva reguli simple.  

Read more: Cum puteţi gestiona succesul partenerului, în câţiva paşi simpli