Main menu

header

Craniile alungite au aparţinut unei rase necunoscute?!

666 17 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Descoperite pe tot Globul, din Peru în Polinezia și în Bazinul Carpatic, craniile alungite rămân un mister pe care nimeni nu a reușit până în acest moment să îl descifreze. Pe de altă parte însă, chiar dacă cercetătorii nu sunt pe deplin convinși, în urma rezultatelor ADN a reieșit că este vorba despre un hibrid obţinut în urma împerecherii dintre oameni și extratereștri. Conform unor povești biblice, acești Nephilimi ar fi trăit odată pe Terra.

Read more: Craniile alungite au aparţinut unei rase necunoscute?!

Vizionarul-fantomă ce anticipa toate crimele: Lugenmetzger

666 18 1de Andrei Dicu şi Adrian Barna

Povestea spune că, pe măsură ce toate fabricile din oraşul polonez Łódź angajau tot mai mulţi muncitori din zona rurală şi populaţia era în continuă creştere, urbea suferea de multe „boli” specifice secolului al XIX-lea: mahalale, bordeluri şi crime de o brutalitate ieşită din comun, rămase neelucidate. Se pare că Łódź ar fi şi acum bântuit de aceste năpaste, în lipsa geniului unui anume Oswald Lugenmetzger...

Read more: Vizionarul-fantomă ce anticipa toate crimele: Lugenmetzger

Fenomene naturale inexplicabile

666 19 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Explicațiile științifice detaliate despre lumea care ne înconjoară survin în fiecare zi. La fel de adevărat este faptul că unele dintre misterele planetei au rămas neexplicate și uimesc în continuare.

Read more: Fenomene naturale inexplicabile

Mainile i se opun Povestea celui mai blestemat tablou

666 20 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Considerată una dintre cele mai fermecătoare forme de artă, rod al emoțiilor și cale a transfigurărilor interioare ale tuturor generațiilor de oameni, pictura are și repere întunecate. Poveștile tablourilor blestemate abundă, iar dintre ele se detașează o lucrare care înfățișează un copil și care a avut puterea sinistră de a „ucide”. Sau cel puțin așa se crede...

Read more: Mainile i se opun Povestea celui mai blestemat tablou

Exorcizări cu biciul şi bâta

666 20 1de Roxana Istudor

Profund încredințați că unii sunt posedați de demoni, părinți biologici sau spirituali se dedau la exorcizări violente chiar și la început de mileniu trei. Unele victime se cred posedate, altele nu...

Read more: Exorcizări cu biciul şi bâta

Oameni care s-au cununat cu... obiecte

665 17 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Căsătoria este un angajament afectiv pe termen lung între doi oameni care urmează să se dedice unul altuia. Dar câteva dintre cele mai uimitoare cazuri pot demonstra că partenerul ideal poate fi și... un obiect. Cel puțin așa afirmă cei care s-au cununat „la bine și la greu” cu depozite, cu păpuși sau cu avioane.

Read more: Oameni care s-au cununat cu... obiecte

Insulele spiritelor

665 18 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Locuri pline de mister chiar și când sunt vizitate, insulele capătă reputații dintre cele mai sinistre atunci când în poveștile lor se strecoară și cele referitoare la spirite care le bântuie, fantome care le locuiesc sau gropi comune pe care le adăpostesc în adânc.

Read more: Insulele spiritelor

Călătoria în timp este posibilă... înapoi

665 19 2de Roxana Istudor

De la roboți humanoizi la mașini care circulă fără șofer, elemente care erau considerate până nu demult ca ținând de science-fiction intră în viața de fiecare zi. Un vis a rămas totuși de neatins: călătoria în timp.

Read more: Călătoria în timp este posibilă... înapoi

Un astronom pariază că „vom găsi viaţă extraterestră“ în două decenii

665 19 1de Roxana Istudor

„Pariez o cafea cu întreaga lume că vom găsi viață extraterestră inteligentă în următorii 20 de ani”. Aceasta este declarația astronomului Seth Shostak, care a făcut înconjurul lumii.

Read more: Un astronom pariază că „vom găsi viaţă extraterestră“ în două decenii

Telepatia, accesibilă în opt ani

665 20 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Comunicarea mentală dintre oameni aflați la distanță prin alte metode decât simțurile este un fenomen care intrigă încontinuu. Telepatia, denumită astfel din 1882, rămâne una dintre cele mai studiate experiențe.

Read more: Telepatia, accesibilă în opt ani

Somnambulismul de la crimă la... shopping

662 17 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Sunt oameni care fac în somn tot felul de lucruri, unele inocente sau amuzante, altele odioase. Fără să-și amintească ce au comis, aceste persoane experimentează un fenomen rămas inexplicabil.

Read more: Somnambulismul de la crimă la... shopping