Main menu

header

Inexplicabilul… palpabil Fenomene paranormale cu dovezi

838 28 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Există cazuri de fenomene paranormale care îi pot lăsa fără cuvine pe cei mai sceptici dintre cei care se îndoiesc că așa ceva există. Cum oamenii sunt foarte departe de a fi explicat științific o mulțime de aspecte ale vieții, argumentele și dovezile unora dintre cele mai ciudate întâmplări misterioase fac din aceastea cazuri considerate convingătoare.

Read more: Inexplicabilul… palpabil Fenomene paranormale cu dovezi

Teorie-şoc despre construcţia piramidelor

825 14 1de Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna

Steaua Alpha Draconis, cunoscută și sub numele de Thuban, este situată la aproximativ 270 de ani-lumină distanță, în constelația nordică Draco. Nu e stea foarte strălucitoare, dar Alpha Draconis şi-a dobândit faima dintr-un rol istoric pe care l-a jucat în urmă cu aproximativ 4.700 de ani, încă de pe vremea când primele piramide erau construite în Egipt. Astronomii care folosesc datele de la satelitul TESS (Transiting Exoplanet Survey) de la NASA au fost surprinși când au descoperit că steaua strălucitoare Alpha Draconis și companionul ei au parte de eclipse reciproce.

Read more: Teorie-şoc despre construcţia piramidelor

Poveştile spiritelor care „vorbesc“ cu cei vii

825 16 1de Daniel Şuta şi Adrian Barna

Viața de Apoi înspăimântă și fascinează deopotrivă. Ce se întâmplă după marele prag? Și mai ales este posibilă vreo legătură care să permită celor dispăruți să ia legătura în vreun fel cu cei îndurerați pe care i-au lăsat în urmă? Există mărturii care converg spre ideea că acest lucru este posibil.

Read more: Poveştile spiritelor care „vorbesc“ cu cei vii

Celebre obiecte blestemate şi istoria lor uluitoare

825 17 2de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Pentru cei care au experimentat cumpărarea unui obiect și apoi, odată dus acasă, au trăit declanșarea unor evenimente de rău augur, încărcătura malefică a obiectelor este un adevăr. Pentru ceilalți, poveștile unor astfel de piese pot fi relevante.

Read more: Celebre obiecte blestemate şi istoria lor uluitoare

„Trăind printre demoni“, univers cinematografic paranormal bazat pe realitate

825 17 1de Silviu Ghering şi Sorin Dumitrescu

Aproape toate filmele din seria „Trăind printre demoni” („The Conjuring”) s-au bucurat de un succes neașteptat de mare. Au fost realizate 7, bine corelate între ele, încât alcătuiesc un întreg univers cinematografic. Paranormal. Unul asemănător celui creat de Marvel sau similar cu seria „Star Wars”. Dar, spre deosebire de acestea, inspirat din fapte reale.

Read more: „Trăind printre demoni“, univers cinematografic paranormal bazat pe realitate

Întuneric, zgomote ciudate, apariţii stranii Locuri de groază, în care nimeni n-ar trebui să fie singur

825 18 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Există pe planetă spații care au ajuns ale groazei, faimoase pentru aparițiile inexplicabile, pentru întunericul zguduit de zgomote ciudate și în care oricine pătrunde singur poate face atac de spaimă.

Read more: Întuneric, zgomote ciudate, apariţii stranii Locuri de groază, în care nimeni n-ar trebui să fie...

Tehnologia „globalizează“ paranormalul Ocultismul, în plină invazie pe internet

820 15 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Unul dintre paradoxurile uluitoare ale lumii moderne este asaltul ocultismului pe rețelele de socializare. În plină eră tehnologică, numai în SUA, în ultimii cinci ani, „industria” de „servicii” paranormale a rulat peste două miliarde de dolari.

Read more: Tehnologia „globalizează“ paranormalul Ocultismul, în plină invazie pe internet

Misterele sinistre ale cimitirului Hollywood Forever

820 17 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Una dintre atracțiile cu tentă macabră ale Cetății filmului este cimitirul Hollywood Forever, care ascunde mis- tere neelucidate până astăzi, de la mormintele unor vedete care s-au sinucis în condiții suspecte la stafii ale „epocii de aur a cinematografiei”, care bântuie locul.

Read more: Misterele sinistre ale cimitirului Hollywood Forever

Bântuiţi de păpuşa Elsa

820 17 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Nu mai este de multă vreme un secret că păpușile pot fi ciudate, nenumărate cărți și filme spun povești despre felul în care aceste obiecte menite să aducă bucurie și plăcere se pot transforma în „generatoare” de coșmaruri.

Read more: Bântuiţi de păpuşa Elsa

Epidemia vampirismului care a speriat Banatul: realitate, tradiţii şi legendă

820 16 1de Andrei Dicu şi Silviu Ghering

Poate părea scenariul unui film SF, dar este vorba despre o serie de episoade reale. Banatul a fost, în mai multe rânduri, scena unor episoade de vampirism care au șocat Europa, vestea lor ajungând până în cancelariile imperiale. Prima întâmplare de acest gen s-a petrecut în secolul al XVIII-lea, iar în urma sa a apărut un val de psihoză, care a dus la crearea mai multor lucrări, având în prim plan vampirismul.

Read more: Epidemia vampirismului care a speriat Banatul: realitate, tradiţii şi legendă

Victimele extratereştrilor subacvatici se destăinuie

820 18 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Cazurile de așa-zise răpiri ale unor oameni de către extratereștri sunt arhicunoscute, indiferent dacă sunt crezute sau nu. Există și o categorie mai specială a acestor relatări: „martorii” unor epi- soade... subacvatice, care lasă să se înțeleagă că pe Terra ar exista specii inteligente de pe alte planete care activează sub apă!

Read more: Victimele extratereştrilor subacvatici se destăinuie