Main menu

header

Ochi sănătoşi cu legume verzi şi portocalii

de Gabriela Bunea

Pentru a avea ochii sănătoşi, specialiştii recomandă cât mai mulţi morcovi. Pe lângă aceştia, mai sunt şi alte alimente ce păstrează starea de sănătate a ochilor sau anihilează efectele negative ale televizorului sau monitorului de calculator.

Read more: Ochi sănătoşi cu legume verzi şi portocalii

Cartofii dulci, barieră în faţa cancerului

de Gabriela Bunea

Cartofii dulci se consumă de mii de ani în întreaga lume, aceştia fiind recunoscuţi pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Faţă de cartofii obişnuiţi, aceştia sunt mai sănătoşi, mai bogaţi în vitamine şi mai săraci în calorii.

Read more: Cartofii dulci, barieră în faţa cancerului

Leac pentru palpitaţii: unguraşul

de Carmen Ciripoiu

Apreciat în vechime datorită efectelor vindecătoare pe care le are asupra tuberculozei şi malariei, dar şi la fabricarea bomboanelor medicinale contra tusei, unguraşul sau voronicul, aşa cum mai este cunoscut, e recomandat în tratarea dischineziilor biliare, palpitaţiilor, aritmiilor, eliminarea secreţiilor bronhice sau pentru stimularea poftei de mâncare.

Read more: Leac pentru palpitaţii: unguraşul

Ceaiul de mentă înlătură sindromul de intestin iritabil

de Cătălina Tăgârţă

Simptomele sindromului de intestin iritabil pot fi declanşate de anumite alimente (în general de cele care conţin gluten sau lactoză), de stres sau de anumite bacterii. Afecţiunea, ce nu produce leziuni la nivelul colonului, se tratatează foarte uşor, natural.

Read more: Ceaiul de mentă înlătură sindromul de intestin iritabil

Lucerna opreşte evoluţia varicelor esofagiene

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

Tămăduitorii tradiţionali din China recomandau lucerna în majoritatea afecţiunilor, şi asta pentru că, înainte de toate, era considerată cel mai puternic fortifiant al sistemului imunitar, echilibrând capacitatea fizică a organismului. Părintele Nifon, de la Mănăstirea Sihăstria, îşi aminteşte că vechii monahi din zonele de câmpie foloseau ceaiul de lucernă ca leac, datorită clorofilei, mineralelor, vitaminelor şi nutrienţilor pe care această plantă îi conţine. Efecte miraculoase au şi tratamentele cu pulbere şi germeni de lucernă, care dau energie organismului, vindecă rănile şi opresc hemoragiile.

Read more: Lucerna opreşte evoluţia varicelor esofagiene

Elixirele dragostei vin din natură

de Dana Purgaru

Afrodiziacele, numite după Afrodita, zeiţa dragostei la greci, au fascinat oamenii din cele mai vechi timpuri. Dacă în Antichitate un fruct şi o legumă ce semănau cu organul sexual masculin erau considerate de mare ajutor ca dragostea să fie mai înflăcărată, acum oamenii caută „esenţa” unor roade ale naturii pentru a declanşa pasiunea în aşternut.

Read more: Elixirele dragostei vin din natură

Un miracol pentru sănătate: grăsimile bune

de Gabriela Bunea

Dacă v-aţi imaginat vreodată că grăsimile sunt total nesănătoase pentru organism, atunci v-aţi înşelat. Acestea sunt esenţiale pentru sănătatea noastră, aşa că tendinţa de a le elimina complet din alimentaţia zilnică este total greşită.

Read more: Un miracol pentru sănătate: grăsimile bune

Spanacul vs diabetul zaharat

de Cătălina Tăgârţă

Numai cine nu a văzut desenele animate cu Popeye Marinarul sau cine nu a mâncat niciodată spanac nu ştie că acesta e renumit pentru că dă forţă şi vitalitate. Iar asta nu e tot. Consumată regulat sub formă de suc, planta poate trata foarte multe afecţiuni, printre care şi pancreatita, rahitismul, astmul bronşic sau cardiopatia ischemică.

Read more: Spanacul vs diabetul zaharat

Citricele susţin sistemul imunitar

de Cătălina Tăgârţă

Recunoscute pentru aportul mare de vitamina C, citricele mai conţin şi alte substanţe active: fibre, minerale şi substanţe anticancerigene. Nutriţioniştii susţin că savoarea şi aroma lor ne întineresc, iar elementele nutriţionale prezente în compoziţia acestora - vitamine (A, B, C), săruri minerale (fosfor, calciu, potasiu, sulf) şi oligoelemente precum siliciu, mangan, cupru - ţin la distanţă multe boli severe.

Read more: Citricele susţin sistemul imunitar

Păpădia, o plantă „de fier“

de Cătălina Tăgârţă

Anemia prin deficit de fier apare în special la copiii foarte mici (între 6 luni şi 3 ani) sau la adolescenţi (între 11 şi 17 ani), când creşterea corporală este rapidă. Principalele semne ale anemiei feriprive sunt: paloarea pielii, oboseala, apatia, somnolenţa sau iritabilitatea, lipsa poftei de mâncare, păr uscat sau unghii casante. Pentru diagnostic e nevoie de efectuarea unui test de laborator, iar tratamentul poate consta în medicamente sau remedii naturiste.

Read more: Păpădia, o plantă „de fier“

Uleiul de ricin „îmblânzeşte“ artrita

de Gabriela Niculescu

Uleiul de ricin este folosit atât intern, cât şi extern de sute de ani, pentru numeroase probleme de sănătate, dar şi pentru îmbunătăţirea aspectului. Ajută la întărirea sistemului imunitar şi este benefic în tratarea unor afecţiuni precum scleroză multiplă, Parkinson, căderea părului, artrită sau reumatism. De asemenea, este util şi pentru infecţii cu ciuperci, constipaţie, probleme gastrointestinale, dereglări menstruale, migrene, acnee, arsuri solare sau inflamaţii. În rândurile ce urmează vă prezentăm câteva dintre cele mai importante întrebuinţări ale sale.

Read more: Uleiul de ricin „îmblânzeşte“ artrita