Main menu

header

Rareş Dragomir, fiul compozitorului Marcel Dragomir: „Muzica mă defineşte ca persoană, îmi dă sens“

16-13-1de Loreta Popa

Un bărbat care atrage întotdeauna privirile atunci când intră într-o încăpere, Rareş Dragomir revine în atenţia publicului cu un nou single intitulat „Coming back to you”. După ce a părăsit Şcoala Vedetelor, Rareş Dragomir şi-a reluat cariera solo. Îşi compune singur melodiile, dar a preluat câteva dintre melodiile tatălui său, compozitorul Marcel Dragomir, în stil propriu.

Read more: Rareş Dragomir, fiul compozitorului Marcel Dragomir: „Muzica mă defineşte ca persoană, îmi dă sens“

Leontina Ciobanu Văduva, fiica Mariei Ciobanu: „De la mama am învăţat cum să respect meseria de artist“

23-12-1de Loreta Popa

Soarele se strecura încetişor printre frunzele ce aşteaptă sărutul toamnei, pentru a-şi alege culoarea, iar din pragul casei, chiar înainte de a apăsa butonul soneriei, primesc un zâmbet inconfundabil din partea doamnei Leontina Ciobanu Văduva. Mi-am amintit zecile de spectacole de la Covent Garden, Scala din Milano sau Metropolitan Opera din New York, la apariţiile alături de mari nume ale operei. Apoi de faptul că a primit în 1999, pentru beneficiile aduse artei, Legiunea de Onoare a Franţei. Fiică a unei alte artiste, Maria Ciobanu, şi absolventă a Conservatorului, Leontina Ciobanu Văduva a plecat din România în 1988 şi a devenit faimoasă pe scenele internaţionale.

Read more: Leontina Ciobanu Văduva, fiica Mariei Ciobanu: „De la mama am învăţat cum să respect meseria de...

Tudor Aaron Istodor: „Pentru un artist contează cu adevărat să ştie că are ceva de spus pe lumea asta“

23-11-1de Loreta Popa

- este fiul Maiei Morgenstern şi al lui Claudiu Istodor

Plictisit de repetiţiile la care părinţii săi îl tot duceau, Tudor Istodor nici nu voia să audă de actorie. În timp ce studia informatica la Colegiul Naţional Tudor Vianu a participat la un concurs de oratorie şi recitări şi, pur şi simplu, s-a îndrăgostit nebuneşte de teatru. Pentru că a vrut să fie cel mai bun, a terminat UNATC şi-şi doreşte să fie mereu atins de emoţii atunci când păşeşte pe scenă, niciodată să nu meargă la teatru ca la serviciu.

Read more: Tudor Aaron Istodor: „Pentru un artist contează cu adevărat să ştie că are ceva de spus pe lumea...

Irina Cojar: „Debutul meu a însemnat ultimul spectacol al bunicului“

22-11-1de Loreta Popa

- este nepoata regizorului Ion Cojar

La început a vrut să fie aviator, apoi să devină regizor. Abia mai târziu a înţeles că menirea, aici şi acum, îi era de a fi actriţă. Nimeni nu poate descrie în cuvinte emoţia pe care a simţit-o atunci când a debutat în piesa pe care a scris-o străbunicul său, George Mihail Zamfirescu, regizată de bunicul Ion Cojar, în sală aflându-se bunica sa, actriţa Raluca Zamfirescu. Irina Cojar duce visul familiei sale acolo unde îi este locul, dincolo de gând. În liniştea casei sale din Mogoşoaia, Irina Cojar înşiră mărgăritare, amintiri frumoase în lumina celor dragi.

Read more: Irina Cojar: „Debutul meu a însemnat ultimul spectacol al bunicului“

Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu: „Tata mă susţine şi mă ajută mereu“

22-11-1de Loreta Popa

- Are 19 ani, a moştenit pasiunea pentru muzică şi va juca şi în serialul de televiziune „Pariu cu viaţa”

Într-un sfârşit de vară, întorcându-se acasă dintr-un turneu, cantautorul Mircea Baniciu a găsit doi saci imenşi, plini cu scrisori! Ce senzaţie a trăit în toţi acei ani în care făcea parte din trupa Phoenix, şi apoi de unul singur pe baricade, numai el ştie, dar a rămas uluit de câtă dragoste îţi poate oferi peste noapte celebritatea. Ieşea cu greu din fiecare sală încărcat de flori, copleşit de aplauze. I se mai întâmplă şi azi, dar marea lui bucurie este că de aşa ceva are parte şi fiica sa, Ana Baniciu, care a păşit pe calea muzicii, aidoma lui. Nu se putea altfel, spunem noi.

Read more: Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu: „Tata mă susţine şi mă ajută mereu“

Cătălin Filipoiu: „Urmez drumul mamei, cu chitara în braţe şi poezia în inimă“

24-11-1de Loreta Popa

- este fiul Tatianei Stepa

L-am privit cântând şi din culise, şi din sala de spectacole pe Cătălin Filipoiu, fiul Tatianei Stepa, ştiind că poartă cu el, grea, crucea destinului şi de fiecare dată am văzut cum nimeni, dar nimeni din cei prezenţi nu rămâne indiferent. Născut în plină vară, la 4 august 1981, Cătălin Stepa a preluat numele mamei pentru scenă; crede că e mai corect astfel. Aidoma ei, nu lasă să răzbată nicio lacrimă, nicio frântură de slăbiciune la suprafaţă. Cântecele lui Cătălin vindecă, alină şi limpezesc sufletele celor care îl ascultă. Şi nu e puţin lucru.

Read more: Cătălin Filipoiu: „Urmez drumul mamei, cu chitara în braţe şi poezia în inimă“

Bogdan Uritescu: „Am murit în explozii de peste 100 de ori“

26-10-1de Gabriela Niculescu

- Fiul lui Valentin Uritescu iubeşte actoria şi cascadoria în egală măsură

Bogdan Uritescu este fiul unuia dintre cei mai iubiţi actori ai României, Valentin Uritescu. Este pasionat de arte marţiale din copilărie, motiv pentru care a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi cascadori români. A semnat coregrafia scenelor de luptă şi a jucat în piese precum „Făt-Frumos” şi „Călătorie spre soare-apune”. În cinematografie şi-a demonstrat talentul în filme româneşti şi străine ca „Furia”, „Haute tension” („Înaltă tensiune”), „Trăgător de elită”, „Amen” sau „7 Seconds” („7 secunde”) şi i-a avut ca parteneri de platou pe Jean Claude van Damme, Dolph Lundgren, John Rhys Davies şi Wesley Snipes. Bogdan este tatăl unui băiat în vârstă de 13 ani, care îşi doreşte să-i calce pe urme în ceea ce priveşte actoria, dar nu şi artele marţiale.

Read more: Bogdan Uritescu: „Am murit în explozii de peste 100 de ori“

Andrei Păunescu: „Să fiu profesor e simplu, pentru că am fost discipolul unor oameni importanţi“

27-12-1de Loreta Popa

- este fiul poetului Adrian Păunescu

Andrei Păunescu nu are timp să se plictisească. Scrie cărţi, dar şi articole pentru revista „Flacăra”, cântă cu trupa Totuşi ori este solicitat să se exprime astfel, realizează emisiuni radio în fiecare marţi la Radio România Bucureşti FM, predă jurnalism la Universitatea Spiru Haret şi desenează în timpul ce-i mai rămâne. În ciuda acestor activităţi, găseşte vreme şi pentru familie, şi pentru interviuri...

Read more: Andrei Păunescu: „Să fiu profesor e simplu, pentru că am fost discipolul unor oameni importanţi“

Ioana Dichiseanu: „Tata a vrut să mă ţină departe de lumea artistică, dar efectiv toată ziua eram pe lângă ei“

26-11-1

de Loreta Popa

- Fiica lui Ion Dichiseanu a ales să se îndrăgostească de muzică

Căldură, aglomeraţie, transpiraţie... La pas pe Calea Moşilor ne răcoreşte conversaţia cu Ioana Dichiseanu, fiica actorului Ion Dichiseanu şi a cântăreţei Simona Florescu. Seamănă cu mama sa, este frumoasă şi are voce. Seamănă şi cu tatăl său, o prezenţă caldă şi carismatică. Dar are ceva personal. O hotărâre şi o maturitate pe care nu ai cum să nu le remarci. Vorbeşte despre valori, despre oameni, familie şi artă. Este adevărat că a fost privilegiată de apropierea de lumea cuvântului, a muzicii, a oamenilor plini de har. Nu avea cum să gândească altfel. Are un glas ce nu te lasă să pleci până n-o asculţi.

Read more: Ioana Dichiseanu: „Tata a vrut să mă ţină departe de lumea artistică, dar efectiv toată ziua eram...

Felix Alexa: „Teatrul m-a ajutat să-mi găsesc propria identitate“

25-10-1de Loreta Popa

- este fiul lui Alexa Visarion

A avut patru premiere în opt luni, „Meşteşugul vieţii”, la Teatrul Bulandra, „Misterul Sebastian”, la Odeon, „Spitalul comunal”, la Metropolis, şi „Domnişoara Julia” de Strindberg, la Teatrul Maghiar din Cluj. Şlefuieşte, aşterne sub lupă calităţile actorilor cu care lucrează, dar şi trăsăturile care i-ar putea face din puternici cei mai puternici, iar apoi le combină în cantităţi egale şi le trece prin filtrul său de „alchimist” până când obţine poţiunea magică. Lui Felix Alexa, fiul regizorului Alexa Visarion, nu i-a plăcut niciodată să aştepte şi crede că noua generaţie trebuie să se impună, pentru binele teatrului românesc.

Read more: Felix Alexa: „Teatrul m-a ajutat să-mi găsesc propria identitate“

Mihaela Cernea de la Class: „Am învăţat notele înaintea alfabetului“

24-12-1de Loreta Popa

- este fiica muzicianului Mişu Cernea

O arşită dogoritoare, necruţătoare nu face altceva decât să te călăuzească spre răcoarea casei. În cazul nostru, a studioului, acolo unde Mihaela Cernea îşi petrece mult timp. Ce e drept, nu e singură, ci mereu însoţită de cei doi copii ai săi, care vor călca mai mult ca sigur pe urmele sale.

Read more: Mihaela Cernea de la Class: „Am învăţat notele înaintea alfabetului“