Main menu

header

Sucul de hrean reglează hipertensiunea

de Elena Şerban

Hreanul este o rădăcinoasă care are efecte pozitive asupra sănătăţii organismului, datorită conţinutului său bogat în vitamina A, complexul B, C, mirozină, ulei volatil sau fitoncide şi asparagină. Important este să fie folosit crud, de preferinţă dat pe răzătoare sau sub formă de suc.

Read more: Sucul de hrean reglează hipertensiunea

Oţetul de coacăze, bun la reumatism

de Elena Şerban

În cazul enterocolitelor rebele sau al durerilor reumatice, oţetul de coacăze poate face minuni, deoarece cu ajutorul lui se pot realiza în casă diverse preparate cu rezultate verificate de-a lungul timpului.

Read more: Oţetul de coacăze, bun la reumatism

Seminţele de dovleac previn osteoporoza

de Anda Postolache

Seminţele de dovleac sunt sănătoase dacă sunt consumate neprăjite. Ele conţin vitamine, mangan, magneziu, fosfor, triptofan, fier, cupru, zinc şi proteine care se distrug prin tratarea termică.

Read more: Seminţele de dovleac previn osteoporoza

Preveniţi guta cu un măr pe zi

de Liliana Simidon

Guta este o inflamaţie a încheieturilor, care afectează mai ales bărbaţii de vârstă mijlocie, dar şi femeile după menopauză. Principala cauză a acestei afecţiuni este nivelul ridicat de acid uric. Acesta este, de obicei, dizolvat în sânge, însă, când creşte foarte mult, se formează cristale sub formă de ace la nivelul încheieturilor, care declanşează episoadele acute de gută.

Read more: Preveniţi guta cu un măr pe zi

Leacuri mănăstireşti: Ceaiul de afine, insulină verde

de Mariana Borloveanu

Despre ceaiuri şi binefacerile acestora se poate vorbi întotdeauna la superlativ. Consumul şi modalităţile lor de preparare comportă însă discuţii aparte, având în vedere că ceaiul poate fi băut de plăcere sau ca medicament. În această idee, maica Eufimia, de la Mănăstirea Agapia, vă propune spre cunoaştere plante-leac şi sfaturi de a le culege şi păstra în condiţii optime, precum şi câteva modalităţi de preparare a fierturilor, astfel încât această băutură miraculoasă să vă ajute în problemele de sănătate.

Read more: Leacuri mănăstireşti: Ceaiul de afine, insulină verde

Rădăcina de lemn-dulce vă fereşte de herpes

de Elena Diaconu

Virusul herpes simplex (HSV) este responsabil de apariţia rănilor apoase şi dureroase în jurul gurii, pe piele sau pe organele genitale. De îndată ce o persoană a fost infectată, virusul se încorporează definitiv în ADN-ul gazdei, având posibilitatea de a se înmulţi rapid. Din fericire, împotriva sa există unele remedii alternative eficiente.

Read more: Rădăcina de lemn-dulce vă fereşte de herpes

Ginkgo biloba menţine memoria tânără

de Ana Trifan

Ca să vă păstraţi mintea ascuţită pe măsură ce înaintaţi în vârstă şi să reduceţi probabilitatea apariţiei unor maladii precum demenţă sau Alzheimer, organizaţi-vă în aşa fel încât să aveţi propria rutină care să vă stimuleze creierul şi să vă îmbunătăţească memoria într-un mod natural şi sănătos. De asemenea, aveţi grijă să consumaţi cu preponderenţă anumite alimente.

Read more: Ginkgo biloba menţine memoria tânără

Conopidă versus cancer

de Elena Şerban

În România, conopida este mult prea puţin utilizată comparativ cu potenţialul său benefic pentru sănătate, fiind folosită în special pentru prepararea sufleului, al unor excelente murături sau doar pentru gratinat.

Read more: Conopidă versus cancer

Răul de mişcare, combătut cu ghimbir

de Liliana Simidon

Când călătoriţi cu maşina, trenul, vaporul sau avionul vi se întâmplă să simţiţi o stare de greaţă, vomitaţi şi sunteţi ameţiţi? Este vorba despre răul de mişcare, o urmare a faptului că simţurile vă sunt date peste cap. Şi în acest caz plantele vă pot veni în ajutor, la fel şi câteva sfaturi.

Read more: Răul de mişcare, combătut cu ghimbir

Pulberea de salcie, aspirină naturală

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

Puterea vindecătoare a plantelor este de-a dreptul miraculoasă, important este să ştim să alegem modalitatea optimă de tămăduire, în funcţie de proprietăţile terapeutice şi de modul în care organismul asimilează ceea ce natura ne dăruieşte. Începând cu mugurii tineri şi până la rădăcinile uscate, plantele medicinale sunt un izvor nesecat de sănătate. Părintele Visarion de la Neamţ povestea că vieţuitorii din mănăstiri pun mare preţ pe pulberile obţinute de ei înşişi din diferite plante.

Read more: Pulberea de salcie, aspirină naturală

Luaţi-vă calciul necesar din quinoa

15-11-1de Cătălina Tăgârţă

Deşi îşi doresc să ţină Postul Crăciunului, care a început deja de câteva zile, unii oamenii se tem ca nu cumva lipsa cărnii, a ouălor şi a produselor lactate din alimentaţie să nu le facă rău. De fapt, acesta e şi motivul pentru care mulţi se hotărăsc să nu mai postească. Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetări Alimentare, vă sfătuieşte să nu vă faceţi griji, pentru că aceste alimente pot fi înlocuite cu succes cu cele de post.

Read more: Luaţi-vă calciul necesar din quinoa