Main menu

header

Ţineţi casa curată şi parfumată cu ajutorul soluţiilor naturale

864 27 1de Camelia Onciu

Multe plante constituie ingredientul perfect pentru spray-urile și soluțiile de curățare și dezinfectare homemade. Cu alte cuvinte, există soluții nontoxice pe care le putem prepara singuri pentru a scăpa de microbi sau de mirosuri neplăcute. Mai mult, aceste remedii nu sunt scumpe.

Read more: Ţineţi casa curată şi parfumată cu ajutorul soluţiilor naturale

Eliminaţi zgârieturile de pe mobilă cu remedii naturale

861 20 1de Carmen Ciripoiu şi Mihaela Cotîrnea

Indiferent cât de mult ați avut grijă de mobilă, v-ați trezit cu zgârieturi și acum nimic nu pare să o readucă la forma inițială? Cu siguranță, aceste remedii naturale vă vor fi de un real ajutor și vă vor aduce zâmbetul pe buze. Iată cum rezolvați cu bani puțini o problemă uriașă.

Read more: Eliminaţi zgârieturile de pe mobilă cu remedii naturale

O nouă etapă de înscriere pentru programul finanţat de stat va începe în a doua parte a lunii decembrie 20.000 de lei pentru românii care vor să-şi instaleze panouri fotovoltaice

860 20 1de Simona Soare Ghișea şi Adrian Barna

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și Ministerul Mediului au anunțat recent că vor lansa o nouă etapă de înscriere în programul Casa Verde Fotovoltaice. Prin acest program, persoanele fizice primesc până la 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Bugetul disponibil va fi de 280 de milioane de lei, iar înscrierile vor începe în a doua parte a lunii decembrie, potrivit autorităților. Statul acoperă 90% din valoarea investiției, iar beneficiarul trebuie să plătească doar 10%.

Read more: O nouă etapă de înscriere pentru programul finanţat de stat va începe în a doua parte a lunii...

Cum puteţi păstra fructele şi legumele peste iarnă

858 27 1de Gheorghe Zmaranda şi Flori Pintea

Vara și toamna, cu toată abundența lor de fructe și legume, s-au sfârșit, însă avem la îndemână câteva variante prin care ne putem bucura în continuare de gustul și proprietățile acestor produse. Pentru că uneori spațiul pe care îl avem la dispoziție este limitat am căutat câteva soluții eficiente prin care să depozităm fructele și legumele peste iarnă.

Read more: Cum puteţi păstra fructele şi legumele peste iarnă

Cheltuielile cu electricitatea şi gazele pot fi diminuate substanţial, dacă ţineţi cont de sfaturile specialiştilor Trucuri pentru reducerea facturilor la utilităţi

857 25 1de Simona Soare Ghișea şi Flori Pintea

Iarna bate la ușă, iar scumpirile anunțate și costurile facturilor au devenit probleme reale pentru o bună parte dintre români. Pentru toate aceste neplăceri, există trucuri și soluții practice, care vă vor ajuta să micșorați valoarea facturilor și să economisiți mai mulți bani. Specialiştii în eficiență energetică recomandă câteva schimbări în locuință, pentru a reduce semnificativ cheltuielile cu utilitățile.

Read more: Cheltuielile cu electricitatea şi gazele pot fi diminuate substanţial, dacă ţineţi cont de...

Soluţiile casnice vă scapă de murdărie Pielea întoarsă se curăţă cu lapte dulce

856 27 1de Ștefania Băcanu şi Flori Pintea

Pielea întoarsă este unul dintre cele mai frumoase și elegante materiale, folosite în confecționarea hainelor și a încălțămintei, dar pe cât este de apreciată, pe atât este de pretențioasă. Până și cele mai mici pete se pot observa cu ușurință, tocmai de aceea, necesitând o îngrijire și o curățare specială. Din fericire, pe lângă produsele din comerț, există câteva soluții pe care fiecare le are la îndemână, în propria bucătărie și care, în timp, s-au dovedit chiar mai eficiente decât cele chimice.

Read more: Soluţiile casnice vă scapă de murdărie Pielea întoarsă se curăţă cu lapte dulce

Trucuri neştiute, dar eficiente, pentru curăţarea hotei de bucătărie

855 27 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

În orice casă, hota a devenit unul dintre cele mai căutate aparate electrocasnice, indispensabilă oricărei gospodine. Aceasta îndepărtează mirosul de mâncare, dar previne și formarea aburilor care contribuie la deteriorarea pereților. Dacă montarea unei hote nu e deloc complicată, când vine vorba despre curățarea acesteia, apar problemele. Cum se face acest lucru?

Read more: Trucuri neştiute, dar eficiente, pentru curăţarea hotei de bucătărie

Românii aruncă anual o cantitate de 1,35 de milioane de tone de hrană provenită din gospodării Sfaturi utile prin care evitaţi risipa alimentară

849 27 1de Simona Soare Ghișea şi Florica Pintea

Circa 2,5 miliarde de tone de alimente rămân neconsumate în fiecare an, adică aproape jumătate din producţia mondială, arată un raport realizat de ONG-ul internațional World Wildlife Fund (WWF). Analiza include și cantitatea de alimente pierdute la nivelul fermelor. În timp ce 690 de milioane de oameni suferă de foame, 931 de milioane de tone de mâncare au fost aruncate numai în 2019, potrivit estimărilor Organizației Națiunilor Unite (ONU), care se referă doar la risipa alimentară a retailerilor și gospodăriilor. Această cantitate de deșeuri nu include pierderea de alimente la nivelul fermelor și reprezintă echivalentul a 23 de milioane de camioane de câte 40 de tone fiecare, care unite între ele ar fi înconjurat globul de şapte ori. Pentru combaterea acestui fenomen îngrijorător, puteți ține cont de câteva sfaturi ale experților internaționali în reducerea risipei alimentare.

Read more: Românii aruncă anual o cantitate de 1,35 de milioane de tone de hrană provenită din gospodării...

Gesturile simple, de zi cu zi, se supun anumitor reguli de conduită, de la care nu este bine să vă abateţi Codul bunelor maniere la cumpărături

841 20 1de Simona Soare Ghișea şi Florica Pintea

Comportamentul civilizat trebuie să se manifeste chiar şi la shopping. Codul bunelor maniere reflectă normele culturale, codurile etice acceptate în general și cerințele diferitelor grupuri sociale din care faceți parte. Când mergeți la cumpărături, aceste reguli sunt foarte clare, ușor de îndeplinit și pot să vă ferească de nervi întinși la maximum.

Read more: Gesturile simple, de zi cu zi, se supun anumitor reguli de conduită, de la care nu este bine să vă...

Începând cu această lună, românii pot intra în posesia documentului care facilitează călătoriile în străinătate Paşii pentru obţinerea certificatului digital UE privind COVID-19

839 19 1de Simona Soare Ghișea şi Florica Pintea

Peste 4,6 milioane de români au fost vaccinați cu schema completă de imunizare și alți peste un milion au trecut, oficial, prin infecția cu virusul SARS-CoV-2. Toți aceștia, precum și cei care își fac teste COVID-19, pot intra în posesia certificatului digital UE. Documentul este gratuit și poate fi obținut în mai puțin de zece pași. Persoanele care îl descarcă vor călători mai ușor în străinătate în perioada pandemiei. Totul se rezumă la un cod QR, ce va putea fi scanat și va facilita trecerea la frontieră.

Read more: Începând cu această lună, românii pot intra în posesia documentului care facilitează călătoriile...

Dacă doriţi să deveniţi părinţi, puteţi beneficia de anumite drepturi acordate de stat Condiţiile legale pentru obţinerea indemnizaţiilor de maternitate şi de creştere a copilului

836 23 1de Simona Soare Ghișea şi Florica Pintea

Există atât persoane fizice autorizate, cât și angajați care nu sunt la curent cu modalitatea de acordare a concediilor de maternitate și de creștere a copilului. Ei nu știu care sunt documentele necesare pentru toată această procedură și cum pot obține indemnizațiile aferente. Mai mult, unele persoane confundă concediul de maternitate cu cel de creștere a copilului.

Read more: Dacă doriţi să deveniţi părinţi, puteţi beneficia de anumite drepturi acordate de stat Condiţiile...