Main menu

header

Dorinţa de schimbare profesională apare mai devreme sau mai târziu la toţi angajaţii Metode de reinventare a jobului

947 25 1de Simona Soare şi Daniel Şuta

Pentru mulți angajați, ziua de muncă se desfășoară după același program cu sarcini plictisitoare, neinteresante și repetitive, iar acest lucru îi determină să fie mai puțin motivați. Dacă vă numărați printre aceștia, puteți aplica metode menite să vă creeze senzația unui nou loc de muncă. Cu ajutorul acestor strategii, veți reuși să vă reinventați jobul, chiar dacă ocupați același post de mai mulți ani. Schimbările de la locul de muncă sunt binevenite în viața tuturor, la un moment dat, indiferent că vorbim despre modificarea priorităților sau a programului zilnic, a modului în care interacționăm și lucrăm.

Read more: Dorinţa de schimbare profesională apare mai devreme sau mai târziu la toţi angajaţii Metode de...

Utilizări surprinzătoare ale oţetului

944 27 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Cu toţii folosim oţetul pentru gătit, dar acest lichid fermentat are o serie largă de utilizări în gospodărie. Unele dintre acestea sunt cel puțin surprinzătoare, dar au un efect garantat, aspect foarte important în condițiile în care chimicalele folosite în casele oamenilor sunt puse de cercetători în categoria alarmelor pentru sănătate.

Read more: Utilizări surprinzătoare ale oţetului

Inspiraţie pentru un plus de spaţiu Metode eficiente de eliminare a aglomerării de obiecte casnice

943 25 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

În orice casă, lucrurile se tot adună și pot ajunge la un moment dat să se constituie în adevărate aglomerări - prin dulapuri rămân haine și alte textile care nu mai sunt purtate, prin bucătării tot felul de recipiente care nu mai sunt foarte importante odată cu apariția altor electrocasnice sau a creșterii copiilor etc. Toate acestea se pot organiza, potrivit specialiștilor, cu câteva măsuri foarte simple, iar spațiul obținut nu va face decât să contribuie la un trai mai aerisit.

Read more: Inspiraţie pentru un plus de spaţiu Metode eficiente de eliminare a aglomerării de obiecte casnice

Termenele limită şi multitudinea de sarcini profesionale cauzează stres şi afectează randamentul Metode prin care vă puteţi îmbunătăţi concentrarea la locul de muncă

941 25 1de Simona Soare şi Adrian Barna

Tulburările de atenție și de concentrare sunt comune în timpul programului de lucru, în special atunci când ne referim la munca de la birou, solicitantă din punct de vedere psihic. Multitaskingul (executarea mai multor activități în același timp), volumul amplu de muncă, dieta haotică și managementul prost al timpului reprezintă doar câteva dintre cauzele problemelor de concentrare. Pe termen lung, acestea scad productivitatea și performanțele, afectând inclusiv încrederea în sine. Din fericire, potrivit specialiștilor, există nenumărate metode prin care ne putem îmbunătăți concentrarea.

Read more: Termenele limită şi multitudinea de sarcini profesionale cauzează stres şi afectează randamentul...

Obţinerea succesului în profesie, pe termen lung, implică nu doar muncă, ci şi perseverenţă Cum să câştigaţi mai mulţi bani, crescându-vă reputaţia la job

939 25 1de Simona Soare şi Flori Pintea

Venitul nostru depinde în mare parte de noi și mai puțin de situația economică a țării, forța financiară a companiilor, concurența din domeniu sau de alte aspecte de acest gen. Orice mărire salarială este corelată, în mod cert, cu realizările fiecăruia, sunt de părere specialiștii în dezvoltare profesională. Astfel, pentru a câștiga mai mult, puteți aplica câteva metode menite să vă propulseze la locul de muncă.

Read more: Obţinerea succesului în profesie, pe termen lung, implică nu doar muncă, ci şi perseverenţă Cum să...

Cum răcoriţi casa fără aer condiţionat?­

937 27 1de Camelia Onciu

Pentru a rezista valului de caniculă, oamenii aleg „soluția” ușoară: aerul condiționat. Din păcate, această tehnologie nu este ideală pentru sănătate. Iată cum puteți răci încăperile fără a apela la acest aparat care răcorește, dar și îmbolnăvește.

Read more: Cum răcoriţi casa fără aer condiţionat?­

Procesul de căutare a unui job devine mai simplu dacă vă pregătiţi în prealabil Întrebări inteligente prin care să impresionaţi la interviul de angajare

935 25 1de Simona Soare şi Silviu Ghering

Imaginați-vă că mâine aveți un interviu pentru jobul mult visat. Cum vă pregătiți? Specialiștii în dezvoltare profesională vă recomandă să aflați cât mai multe detalii despre firma respectivă, să vă revizuiți CV-ul și scrisoarea de intenție și să vă gândiți la răspunsuri pentru întrebările pe care, cel mai probabil, le veți primi din partea recrutorului. Însă, ați stabilit ce întrebări veți pune dumneavoastră intervievatorului? Nu uitați că un interviu de angajare reprezintă o ocazie excelentă să aflați dacă jobul sau domeniul respectiv vi se potrivește sau nu.

Read more: Procesul de căutare a unui job devine mai simplu dacă vă pregătiţi în prealabil Întrebări...

Recomandări pentru o binemeritată linişte Retragerea la pensie, erori de evitat

930 25 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Pentru a evita cele mai comune greșeli pe care le fac persoanele care se pensionează, este nevoie de realism cu privire la planuri și o evaluare corectă a viitorului potențial. Cum s-a demonstrat că este ușor să fie făcute erori, specialiștii le pun în lumină, astfel încât să poată fi ocolite și nimic să nu umbrească anii de liniște binemeritată.

Read more: Recomandări pentru o binemeritată linişte Retragerea la pensie, erori de evitat

În numele siguranţei şi stării de bine a familiei Obiceiuri bune pentru menţinerea unui mediu sănătos acasă

927 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Cei mai mulți dintre noi petrecem cel puțin jumătate din viață în casele noastre, ceea ce face foarte important felul în care se prezintă mediul locuinței din perspectiva efectelor pentru sănătate și din cea a siguranței fiecărui membru al familiei. În această ecuație intră numeroase elemente, de la mobilier la produse de curățenie și umiditatea interioară.

Read more: În numele siguranţei şi stării de bine a familiei Obiceiuri bune pentru menţinerea unui mediu...

Luarea unor decizii pripite în privinţa carierei duce, de regulă, la neîmplinire şi eşec Situaţii în care este recomandat să nu acceptaţi un loc de muncă

926 25 1de Simona Soare şi Flori Pintea

În spatele unei decizii de a alege un job se află mai mulți factori, iar unii dintre aceștia se referă la presiunea timpului dată de lipsa banilor și la necesitatea unui venit stabil. Când sunteți în căutarea unui job, s-ar putea să fiți tentați să alegeți o ofertă care nu vi se potrivește neapărat ori este foarte diferită de ceea ce vă doriți cu adevărat, pe termen lung. În timp, o asemenea decizie poate conduce la nenumărate frustrări, potrivit specialiștilor în carieră, care consideră că este chiar sănătos să refuzați anumite oferte de muncă.

Read more: Luarea unor decizii pripite în privinţa carierei duce, de regulă, la neîmplinire şi eşec Situaţii...

Ustensilele de lemn din bucătărie pot fi un pericol pentru sănătate

925 27 1de Camelia Onciu

Când căutăm ustensile de bucătărie ecologice, ne gândim imediat la articole din lemn. Sucitoare, tocătoare, spatule, linguri. Sunt tradiționale și eficiente, dar sunt atât de inofensive pe cât credem? Lemnul este un teren propice pentru bacterii și, dacă nu este întreținut corespunzător, poate deveni periculos atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru mediu. Iată care sunt punctele forte și punctele slabe ale acestor ustensile din lemn și de ce ar fi mai înțelept să renunțați la ele.

Read more: Ustensilele de lemn din bucătărie pot fi un pericol pentru sănătate