Main menu

header

  Care e concepţia ta despre dragoste?
  Pentru mulţi dintre noi, o vacanţă la mare şi o croazieră rămân doar un vis. Dar nu ne opreşte nimeni să visăm! Imaginează-ţi că eşti într-o astfel de călătorie şi descoperă cum te vei comporta dacă vei ajunge să trăieşti o aventură amoroasă. Alege dintre propunerile ce ţi se fac pe cele care ţi se potrivesc cel mai bine.

1. Pleci singur(ă) într-o croazieră, eşti pe puntea vasului. O persoană de sex opus îţi adresează un surâs încântător. Te gândeşti:
A) încearcă-ţi norocul în altă parte;
B) ochii lui/ei au culoarea mării şi are mâini fine;
C) probabil că îmi stă părul aiurea.

2. Persoana respectivă se aşază pe şezlongul alăturat şi îţi vorbeşte despre necazurile pe care le are în cuplu, motiv pentru care a ales o călătorie solitară. Îi răspunzi:
A) de ce îmi povesteşti toate astea?
B) pentru a te gândi mai bine la propriile probleme e mai bine să fii singur(ă);
C) nici pentru mine viaţa nu este prea uşoară.

3. Se lasă seara, iar persoana respectivă îţi spune că se simte bine cu tine. Te gândeşti:
A) şi eu, dar mâine ne vom despărţi şi voi fi nefericit(ă);
B) şi eu mă simt bine în seara asta. Vocea îi e atât de dulce şi ştie atât de multe lucruri…
C) oare este rezonabil să petrec o seară în compania acestei persoane pe care nu o cunosc?

4. Ai impresia că trăieşti un vis minunat, dar:
A) te temi că te implici prea mult în această poveste de dragoste cu o persoană pe care o cunoşti atât de puţin;
B) te temi de evoluţia legăturii şi te întrebi cum vei putea prelungi acest vis dincolo de sfârşitul vacanţei;
C) ştii că visele sunt efemere şi că vacanţele sunt scurte.

5. În dimineaţa următoare însă, în timp ce staţi îmbrăţişaţi, o persoană de pe vas vă salută companionul. Aflaţi că este prietenă cu soţul/soţia ei/lui, iar cel/cea cu care vă aflaţi se gândeşte că acest lucru va îngreuna divorţul. Te gândeşti:
A) nu îmi plac prea mult persoanele cu probleme;
B) nu îmi place să mă afişez cu o persoană căsătorită şi sper că divorţul se va pronunţa foarte repede;
C) nu îmi place această situaţie, deja presimt că vacanţa s-a sfârşit, iar problemele încep să apară.

6. La trei zile după acest incident primeşte un telefon. Trebuie să se întoarcă acasă cât mai repede posibil. Nu îţi dă mai multe detalii. Eşti decepţionat(ă) şi îţi spui:
A) ei bine, vacanţa a fost ratată;
B) îmi ascunde cu siguranţă ceva;
C) am impresia totuşi că îi place compania mea.

7. Te reîntâlneşti cu el/ea după vacanţă, vă vedeţi din ce în ce mai des şi nu vă pasă de complicaţiile legate de divorţ. Regreţi oarecum:
A) libertatea de care te bucurai înainte;
B) lipsa de griji a primelor zile;
C) felul în care te privea la început.

8. Câteodată el/ea pare distrat(ă), absorbit(ă) de gânduri şi… de farmecul altor persoane de sex opus. Te întrebi:
A) cum să îi atragi atenţia, deturnând-o de la altele/alţii;
B) dacă este cazul să faci la fel;
C) dacă este pur şi simplu distrat(ă) sau deja caută altceva.

9. Primeşti multe telefoane anonime, o voce aparţinând unei persoane de sex opus, care îţi spune să te desparţi de el/ea. Îi povesteşti de telefoane şi îl/o întrebi despre ce e vorba. Îţi spune că este o persoană pe care a întâlnit-o înainte de a se căsători şi care este foarte posesivă şi geloasă. Te întrebi:
A) cum poate ajunge cineva să facă asemenea lucruri;
B) cum să ieşi din această situaţie inoportună;
C) cum să eviţi provocarea unei psihodrame.

10. Te gândeşti:
A) dacă mai ţine la tine îţi datorează explicaţii şi scuze. Nu îţi mai faci iluzii, ştii că viitorul vostru este de acum nesigur;
B) începând din acest moment nu vei mai avea încredere în el/ea. Încă mai crezi totuşi în această idilă şi nu te dai înfrânt(ă);
C) nu mai poţi rămâne alături de o persoană care te-a înşelat în acest fel. Știi că îţi vei reveni în cele din urmă şi pui prea mult preţ pe liniştea ta.
Daniela Purgaru

Cotarea răspunsurilor
Raportează-te la grila de mai jos şi numără punctele obţi-
nute pentru fiecare semn. Dacă obţii acelaşi număr de puncte pentru două semne, atunci te afli la graniţa dintre cele două. Citeşte apoi interpretarea rezultatelor.

 12345678910
A)C
C
A
B
B
B
C
A
B
B
B)B
A
B
C
CC
B
C
C
A
C)A
B
C
A
A
A
A
B
A
C

 Interpretarea rezultatelor
Ai obţinut o majoritate de A - pasionat(ă)
Eşti genul care trăieşte mari pasiuni, te înflăcărezi repede şi mergi întotdeauna până la capăt în ceea ce priveşte sentimentele. Nu ascunzi ceea ce simţi, dimpotrivă, o exprimi fără reţinere. Ceri mult de la partener(ă). Acesta/aceasta trebuie să fie atent(ă), îndrăgostit(ă), fidel(ă). Dacă nu, atenţie la scenele de gelozie! În contrapartidă, faci eforturi pentru a îl/o seduce şi a vă păstra cuplul. Îi oferi mult şi îi ceri la fel de mult. Înfruntă furtunile şi nu te teme de valuri. Dar dacă ai încerca să navighezi pe mări mai liniştite, viaţa nu ar fi mai uşoară?
Ai obţinut o majoritate de B - conciliant(ă)
Moderaţie şi toleranţă sunt cuvintele ce ţi se potrivesc. Nici prea exigent(ă), nici prea egoist(ă). Este uşor să ţi se facă pe plac şi nu eşti o persoană contrariantă. Încerci să mediezi o situaţie conflictuală şi dialoghezi pentru a calma lucrurile. Eşti o persoană potrivită pentru fericirea în doi, dar, din păcate, nu se poate negocia chiar totul întotdeauna. Îţi conduci barca, dar eşti sigur(ă) că nu ia apă? Compromisurile sunt utile, cu condiţia să nu le foloseşti doar pentru a masca realitatea atunci când aceasta se dovedeşte a fi prea dură.
Ai obţinut o majoritate de C - independent(ă)
Pentru tine, dragostea înseamnă în primul rând libertate. Pentru aceasta eşti gata să faci numeroase sacrificii. Nu te vei lăsa „închis(ă)” într-o relaţie de cuplu foarte apropiată, ştii să îţi păstrezi liniştea şi ai nevoie să ţi se respecte intimitatea. Eşti o persoană alături de care nu este dificil să trăieşti, cu condiţia să nu ţi se ceară prea mult. Nu eşti nici gelos/geloasă, nici posesiv(ă) şi eviţi dramele. Dar persoanei căreia îi placi trebuie să fie atentă, dacă ţine cu adevărat la tine va trebui să înveţe să se controleze.