Main menu

header

Beneficii extinse, pe multiple planuri Câinii de serviciu, terapeuţi de top pentru militarii veterani

955 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Utilizarea animalelor de serviciu, în principal câini, dar nu numai, a crescut dramatic în ultimii ani, atestând faptul că acești companioni pot deveni adevărați terapeuți pentru militarii care, odată ieșiți din prima linie, resimt efectele misiunilor în teatrele de operații.

Read more: Beneficii extinse, pe multiple planuri Câinii de serviciu, terapeuţi de top pentru militarii...

Animale de miliarde Uimitoarele beneficii pe care castorii le aduc oamenilor şi mediului

954 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Mai puțin mediatizat decât marii prădători sau alte animale impresionante, castorul este o creatură discretă, dar de o importanță covârșitoare pentru mediul înconjurător și care a exercitat surprinzătoare efecte asupra vieții umane de-a lungul istoriei. Oamenii de știință recomandă o atenție sporită asupra acestei specii extraordinare, alcătuită din adevărați „ingineri de ecosistem”.

Read more: Animale de miliarde Uimitoarele beneficii pe care castorii le aduc oamenilor şi mediului

Maratonul Ornitologic Big Day 29 septembrie - 1 octombrie Emanuel Baltag: „E o perioadă foarte bună pentru migraţie şi cu siguranţă se vor observa peste 100 de specii“

953 24 1de Gheorghe Zmaranda

Anul acesta la Stațiunea Biologică Marină Ioan Borcea Agigea se desfășoară a cincea ediție a Maratonului Ornitologic Big Day 2023. Acesta este probabil cel mai așteptat eveniment al toamnei în domeniul ornitologiei, la care vor fi prezenţi atât specialiști, cât și pasionați de natură, iar participarea la concurs este gratuită. Emanuel Baltag (medalion), doctor în ornitologie și reprezentant al Societății Române de Ornitologie, ne-a vorbit pe această temă.

Read more: Maratonul Ornitologic Big Day 29 septembrie - 1 octombrie Emanuel Baltag: „E o perioadă foarte...

Vizibilitatea naşte inspiraţie Specii exotice botezate după celebrităţi

952 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Unele dintre viețuitoarele recent descoperite, unele cu aspect straniu, au primit numele unor celebrități din toate domeniile - de la președinți de stat la actori și cântăreți. Pe de o parte, nu se poate vorbi despre vreo „asemănare” concretă între acestea și creaturile care au fost botezate după ele, dar, pe de altă parte, cei care au botezat tot felul de necuvântătoare inedite după personalități consideră acest gest un omagiu adus celor din urmă.

Read more: Vizibilitatea naşte inspiraţie Specii exotice botezate după celebrităţi

Karpatia Horse Show, un eveniment ecvestru unic în Europa de Sud-Est Mioara Pestriţu: „Această ediţie e calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Paris“

951 24 1de Gheorghe Zmaranda

Parcul Domeniului Cantacuzino de la Florești, Prahova, are o suprafață de 150 de hectare, iar alături de Palatul Micul Trianon, ambele fondate de Gheorghe Grigore Cantacuzino, reprezintă monumente istorice de o eleganță aparte. Construit în manieră eclectică franceză, triumfală, de factură romantică şi cu referinţă directă la stilul Ludovic al XIV-lea, Palatul Micul Trianon din Florești a fost conceput pentru a transmite apartenenţa la cultura europeană şi aspiraţiile avute de România la începutul secolului XX, în plină epocă de modernizare şi prosperitate. Această locație s-a dovedit a fi ideală pentru desfășurarea unui Concurs Complet de echitaţie „cu ștaif”, inspirat de cele vest-europene. Destinat cuplurilor călăreț-cal de până la 4*, acesta reuneşte cele trei ramuri ale sportului ecvestru: dresaj, cross-country şi sărituri peste obstacole. Originea probei complete de călărie se regăseşte în concursurile la care participau ofiţeri de cavalerie, demonstrând abilităţile excepţionale ale cailor și în vânătoarea de vulpi de pe domeniile nobiliare. Anul acesta, Karpatia Horse Show va avea loc în intervalul 22-24 septembrie. Mioara Pestriţu (medalion), PR Manager Karpatia Horse Show, ne-a vorbit despre cele trei zile de concursuri ecvestre de la Florești.

Read more: Karpatia Horse Show, un eveniment ecvestru unic în Europa de Sud-Est Mioara Pestriţu: „Această...

Rata de infecţie este de peste 80% atunci când acestea stau în comunităţi Medic veterinar Elena Bonea: „Peritonita infecţioasă felină este o boală gravă a pisicilor, dată de un coronavirus“

950 24 1de Georgiana Mihalcea

Peritonita infecțioasă felină este o boală virală care se răspândește tot mai mult în întreaga lume. Este o afecțiune complexă, greu de diagnosticat dar pentru care, în ultimii câțiva ani, au avut loc evoluții semnificative în ceea ce privește prevenția și tratamentul. Medicul veterinar Elena Bonea (medalion), de la Clinica Veterinară Mobovet Satu Mare (www.veterinarsatu-mare.ro), ne-a dezvăluit care sunt principalele cauze și simptome, pentru a ne putea ajuta animăluțul de companie aflat în suferință.

Read more: Rata de infecţie este de peste 80% atunci când acestea stau în comunităţi Medic veterinar Elena...

Lumea, deschisă „celui mai bun prieten al omului“ Oraşele cele mai prietenoase cu câinii

949 23 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Pentru foarte mulți oameni, câinii lor sunt considerați membri ai familiei și proprietarii nu concep să-i lase acasă atunci când pleacă în călătorie. Pentru turiști, ca și pentru rezidenți, de altfel, unele autorități locale s-au gândit să facă orașele cât mai prietenoase cu aceste patrupede atât de iubite.

Read more: Lumea, deschisă „celui mai bun prieten al omului“ Oraşele cele mai prietenoase cu câinii

Fertilitate peste limite Animale care au avut pui la… senectute!

948 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

În sălbăticie (mai rar) și în captivitate, animalele reușesc în unele cazuri să uimească oamenii de știință având pui la vârste foarte înaintate, care sfidează media biologică și demonstrează că regnul necuvântătoarelor este perfect adaptat pentru supraviețuire și perpetuare.

Read more: Fertilitate peste limite Animale care au avut pui la… senectute!

Când oamenii îşi celebrează cu fast prietenii… necuvântători Cele mai impresionante festivaluri dedicate câinilor

947 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Oamenii iubesc câinii - până acolo încât îi consideră membri de familie. Aceste necuvântătoare uimitoare protejează, ascultă, mângâie, vindecă și amuză. Câinii iubesc necondiționat, iar stăpânii lor din toată lumea celebrează cu fast aceste calități uimitoare ai celor mai buni prieteni pe care și-i putea dori specia umană în regnul animal. 

Read more: Când oamenii îşi celebrează cu fast prietenii… necuvântători Cele mai impresionante festivaluri...

Petrecere specială pentru pisici abandonate, la lansarea filmului „Motanul încălţat. Ultima dorinţă“

946 24 3de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Când Antonio Banderas a lansat filmul „Motanul încălțat. Ultima dorință”, a avut ideea de a găzdui o petrecere cu pisici, care a făcut înconjurul lumii și a fost mai mult decât o seară de distracție nebună - s-a constituit într-un mesaj pentru toți oamenii, de a adopta astfel de feline minunate.

Read more: Petrecere specială pentru pisici abandonate, la lansarea filmului „Motanul încălţat. Ultima dorinţă“

Caii au expresii faciale speciale pentru dezamăgire

946 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Creaturi superbe, care au însoțit omenirea aproape pe tot parcursul istoriei, caii continuă să surprindă cercetătorii cu abilități și calități care confirmă locul foarte special pe care îl au aceste animale în lumea oamenilor.

Read more: Caii au expresii faciale speciale pentru dezamăgire