Main menu

header

Sfaturi utile pentru proprietarii de animale Medic veterinar Elena Bonea: „Insolaţia este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale câinilor în timpul verii“

943 24 1de Georgiana Mihalcea

Vara e anotimpul preferat al multora dintre noi, dar nu și al prietenilor noștri blănoși. De ce? Ei bine, medicul veterinar Elena Bonea (foto), de la Clinica Veterinară Mobovet Satu Mare (www.veterinarsatu-mare.ro), ne-a explicat că sunt anumiți paraziți care le pot pune viața în pericol, dar și afecțiuni provocate de zilele caniculare. Vestea bună este că putem preveni toate aceste lucruri? Cum? Urmând sfaturile specialistului nostru!

Read more: Sfaturi utile pentru proprietarii de animale Medic veterinar Elena Bonea: „Insolaţia este una...

Neaşteptatele beneficii ale deţinerii unui animal de companie asupra migrenelor şi neplăcerilor asociate

942 24 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Migrenele pot apărea fără avertisment oriunde - acasă, la serviciu, la școală, la mall. Acute sau cronice, acestea au numeroase forme, intensități și generează un alai de neplăceri. Pe lângă medicația prescrisă de medic, cercetările demonstrează că deținerea unui animal de companie este o opțiune fără efecte secundare în lupta cu durerile de cap.

Read more: Neaşteptatele beneficii ale deţinerii unui animal de companie asupra migrenelor şi neplăcerilor...

Delfinii şi balenele pot face Alzheimer

942 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Eșuările cetaceelor pe țărmuri unde în foarte multe cazuri își găsesc sfârșitul a rămas în mare parte un fenomen cu motivație neexplicată. Pe de altă parte, o cercetare recentă derulată asupra delfinilor și a unor specii de balene care au ajuns în aceeași situație a relevat faptul că inteligentele mamifere fac o formă de Alzheimer.

Read more: Delfinii şi balenele pot face Alzheimer

Cu 24 de ore înainte de plecare se obţine viza de „clinic sănătos“ Medic veterinar Elena Bonea: „Aveţi nevoie de paşaport de fiecare dată când ieşiţi din ţară cu animalul de companie“

941 24 1de Georgiana Mihalcea

Sezonul vacanțelor bate la ușă, iar pentru iubitorii de animale ne-am gândit să aducem toate informațiile de care au nevoie pentru a putea călători în siguranță cu acestea peste granițele României. Medicul veterinar Elena Bonea, de la Clinica Veterinară Mobovet Satu Mare (www.veterinarsatu-mare.ro), ne-a dat detalii despre cel mai important document pe care trebuie să-l obțineţi din timp, dar și alte reguli de care trebuie să țineţi cont când porniţi la drum cu prietenul vostru cu blăniță.

Read more: Cu 24 de ore înainte de plecare se obţine viza de „clinic sănătos“ Medic veterinar Elena Bonea:...

George şi Amal, îndrăgostiţi (şi) de necuvântătoare Familia Clooney, întregită de doi câini salvaţi de la adăposturi

940 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Cuplul de aur al Hollywoodului, George și Amal Clooney, farmecă opinia publică de un deceniu cu povestea lor de dragoste minunată, cu strălucirea și viața lor de poveste. Cei doi sunt și mari iubitori de animale, susținând adopțiile și dând exemplu ei înșiși în acest sens.

Read more: George şi Amal, îndrăgostiţi (şi) de necuvântătoare Familia Clooney, întregită de doi câini...

Câinii cei mai sănătoşi sunt cei cu prieteni… necuvântători!

939 24 2de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Exact ca în cazul oamenilor, câinii au nevoie de o rețea socială cât mai puternică, pentru a le menține starea de bine, a le prelungi viața și a le îmbunătăți sănătatea. O cercetare de dată recentă a relevat faptul că exemplarele canine care trăiesc cu alte animale s-au dovedit în cea mai bună formă.

Read more: Câinii cei mai sănătoşi sunt cei cu prieteni… necuvântători!

Pescăruşii aleg ce să mănânce privindu-i pe oameni

939 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Urmărind cu atenție preferințele alimentare ale oamenilor care vin la plajă, pescărușii din Brighton, Marea Britanie, aleg ce să consume ei înșiși și ce resturi merită atenție.

Read more: Pescăruşii aleg ce să mănânce privindu-i pe oameni

Câinii de la Cernobîl, uluitoare lecţie de supravieţuire în mediu contaminat radioactiv

938 24 3de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

La mai bine de 37 de ani de la cel mai grav accident nuclear din lume, Cernobîl este un spațiu de groază pentru oameni, dar cutreierat de câini care sunt studiați din perspectiva lecțiilor de adaptare și de supraviețuire în mediu contaminat radioactiv pe care le pot furniza.

Read more: Câinii de la Cernobîl, uluitoare lecţie de supravieţuire în mediu contaminat radioactiv

Emblematica vânătoare de vulpi din Scoţia, încheiată după 250 de ani

938 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Puțini ar fi crezut, chiar și în urmă cu câțiva ani, că susținătorii drepturilor și bunăstării animalelor vor avea câștig de cauză în fața unei tradiții emblematice în Scoția: vânătoarea de vulpi. A fost nevoie de o lege, dar acest lucru incredibil s-a întâmplat, după 250 de ani de tradiție.

Read more: Emblematica vânătoare de vulpi din Scoţia, încheiată după 250 de ani

Conduita pentru a preveni o situaţie de criză Cum acţionaţi dacă cineva a fost muşcat de un şarpe veninos

938 25 1de Gheorghe Zmaranda

Călătoriile în natură trebuie făcute întotdeauna cu simț de răspundere, cu înțelegerea faptului că natura și viețuitoarele ei nu ne sunt tributare cu nimic și că prezența noastră în habitatele naturale ale unor specii de animale periculoase implică niște riscuri. Se vorbește în ultima perioadă despre pre- zența șerpilor veninoși și a situațiilor de criză pe care întâlnirea cu ei o poate genera. Evident că imaginea creată nu este una favorabilă șerpilor veninoși și că de cele mai multe ori aceștia sunt omorâți. Prejudecățile legate de existența lor periclitează însă integritatea lanțului trofic, de aceea trebuie să privim șerpii ca pe niște actori importanți în marele ciclu al vieții sălbatice. Este important ca atunci când plecaţi în expediții în natură să aveţi o conduită preventivă și să știţi să acționaţi în cazul în care sunteţi mușcați de o viperă sau întâlniţi o astfel de victimă. Sursa informațiilor următoare o reprezintă Salvamont Salvaspeo Bihor.

Read more: Conduita pentru a preveni o situaţie de criză Cum acţionaţi dacă cineva a fost muşcat de un şarpe...

De la monumente la tezaure Comori arheologice descoperite de câini excepţionali

937 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului de mii de ani. Este ușor de înțeles de ce: sunt inteligenți, loiali, prietenoși. Pe de altă parte, dincolo de calitatea lor de companioni extraordinari, câinii sunt și vânători, și... arheologi! Exemplare excepționale au descoperit, grație curiozității și unui simț al mirosului remarcabil, vestigii arheologice care stau la loc de cinste în Panteonul istoriei omenirii.

Read more: De la monumente la tezaure Comori arheologice descoperite de câini excepţionali