Main menu

header

Tonka scade retenţia de apă

840 7 2de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Considerante un ingredient delicios, cu un gust aparte, boabele arborelui tonka nu sunt doar vedete exotice ale multor feluri culinare, ci și vindecătoare de calibru, cu nenumărate proprietăți care aduc beneficii organismului.

Read more: Tonka scade retenţia de apă

Nicio masă fără legume şi fructe proaspete! Doctor Laura Davidescu: „Năutul, fasolea boabe şi mazărea au conţinut foarte mare de proteine şi grăsimi sănătoase“

840 6 1de Ştefania Băcanu şi Anca Flondor

Alimentația pe bază de produse vegetale nu este un trend, ci o alternativă sănătoasă, la îndemână, bogată în nutrienţi, spun specialiştii. Dieta vegetală este potrivită pentru cei care doresc să construiască și să aibă un stil de viață cât mai sănătos. Laura Davidescu (foto), medic specialist igienă, cu master în nutriție și siguranță alimentară, ne-a vorbit despre ce presupune dieta pe bază de plante, ce conţin și cum o putem integra eficient, astfel încât să ne bucurăm de organismul nostru, cât mai mult timp, fără intervenţii.

Read more: Nicio masă fără legume şi fructe proaspete! Doctor Laura Davidescu: „Năutul, fasolea boabe şi...

Scânteiuţa întăreşte capilarele fragile

840 7 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Plantă comestibilă, foarte hrănitoare și considerată o adevărată delicatesă, scânteiuța oferă sănătății oamenilor o mulțime de compuși benefici, cu efect în tratarea unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Scânteiuţa întăreşte capilarele fragile

Omagul vă ajută să scăpaţi de ticurile nervoase

840 9 3de Ștefania Băcanu şi Daniel Alexandrescu

În urmă cu sute de ani, omagul era utilizat de vrăjitoare în prepararea unor lichide care aveau să ajute oamenii aflați în anumite situații dificile sau în vindecarea miraculoasă de boli complicate. Azi, această plantă, bogată în vitamine și săruri minerale, cu efecte antibacteriene, calmante și antiinflamatoare, este un remediu des folosit în medicina naturistă.

Read more: Omagul vă ajută să scăpaţi de ticurile nervoase

Campion al gustului şi nutrienţilor Pepenele roşu favorizează producerea de colagen

840 8 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Unul dintre fructele cu cel mai mare potențial pozitiv asupra sănătății organismului, pepenele roșu hidratează, energizează, aduce nenumărați nutrienți importanți și, peste toate acestea, este delicios și hipocaloric.

Read more: Campion al gustului şi nutrienţilor Pepenele roşu favorizează producerea de colagen

Ceaiul de yucca micşorează colesterolul!

840 9 2de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta

Yucca este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de vitamina A, B2 și C, dar și de fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu și silicon. Tocmai de aceea, yucca a fost intens folosită de terapeuții mayași, în vindecarea mai multor afecțiuni ale organismului, întrebuințare care este valabilă și azi. În scop terapeutic, se folosesc frunzele şi rădăcina.

Read more: Ceaiul de yucca micşorează colesterolul!

Feriguţa sporeşte libidoul

840 9 1de Călin Popa şi Anca Flondor

Utilizată de secole în medicina tradițională, feriguța este un vindecător cu renume consolidat în special pe direcția afecțiunilor digestive, dar nu numai. Proprietățile acestei minunate plante medicinale au fost atestate de numeroase cercetări ale oamenilor de știință.

Read more: Feriguţa sporeşte libidoul

Strugurii negri, anti-Alzheimer

839 7 4de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Fructe delicioase, vedete ale sezonului rece, strugurii vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Grație unei compoziții în care antioxidanți redutabili ocupă prim-planul, aceste comori ale naturii sunt recomandate pentru prevenirea unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Strugurii negri, anti-Alzheimer

Alifia de rocoină, ideală pentru vânătăi

839 7 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Plantă medicinală binecunoscută și apreciată pentru calitățile sale terapeutice, rocoina se află printre vindecătorii naturii care sunt testați periodic de oamenii de știință aflați în căutarea unor remedii mai puțin toxice pentru bolile contemporaneității.

Read more: Alifia de rocoină, ideală pentru vânătăi

Savuroase terapii ale naturii Agrişele previn hiperlipidemia

839 7 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Vedete ale verii, agrișele hidratează, cuceresc papilele gustative, îmbogățesc orice salată de fructe, prăjitură sau cocteil și, mai ales, aduc organismului numeroase beneficii, apreciate de medicina tradițională chineză de mii de ani și certificate de numeroase studii de dată recentă, din toată lumea.

Read more: Savuroase terapii ale naturii Agrişele previn hiperlipidemia

Măcrişul reduce excesul de mucus

839 9 3de Călin Popa şi Florica Pintea

Folosit în supe, sosuri şi gemuri, măcrișul este mult mai mult decât un condiment, este o adevărată plantă-medicament, cu efecte benefice extinse, asupra sistemului imunitar și sănătății inimii, dar nu numai.

Read more: Măcrişul reduce excesul de mucus