Main menu

header

Linăriţa, una dintre plantele cel mai des folosite pentru problemele create de zona zoster

742 6 1de Carmen Ciripoiu şi Nicoleta Gheorghe

Afecțiune virală, zona zoster este provocată de virusul Varicelo-Zosterian, responsabil, de altfel, și de îmbolnăvirea de varicelă (vărsat de vânt). Potrivit specialiștilor, cele mai expuse la această afecțiune sunt persoanele care au suferit de varicelă în copilărie, mai ales cele care au avut această boală până la 18 luni, dar și cele care au un sistem imunitar slăbit. Întrucât virusul Varicelo-Zosterian este un tip de virus herpetic, această afecțiune mai este cunoscută și sub numele de Herpes Zoster. Iată care sunt cele mai bune leacuri oferite de natură pentru a-i veni de hac.

Read more: Linăriţa, una dintre plantele cel mai des folosite pentru problemele create de zona zoster

Prazul luptă cu sclerozarea ţesuturilor

742 7 3de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Prazul este o legumă plină de calități. De la cele afrodisiace folosite de vechii egipteni până la proprietățile antioxidante, aroma și gustul deosebite sunt dublate de virtuți curative dintre cele mai apreciate.

Read more: Prazul luptă cu sclerozarea ţesuturilor

Aconitul calmează durerea neuropată

742 7 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Considerat în general o plantă toxică, aconitul este, totuși, folosit în medicina populară asiatică, în special japoneză și chineză, pentru tratarea unor diverse dureri. Această tradiție a atras atenția experților, care au ajuns la concluzia că aconitul poate fi utilizat pentru calmarea suferințelor neuropate.

Read more: Aconitul calmează durerea neuropată

Ciocul-berzei elimină fistulele

742 7 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Plantă medicinală plină de fenoli cu proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare şi imunostimulatoare, ciocul-berzei are multiple întrebuințări interne și externe.

Read more: Ciocul-berzei elimină fistulele

Măceşele previn angina pectorală

742 8 2de Călin Popa şi Adrian Barna

Ceaiul de măceşe este unul dintre cele mai cunoscute remedii populare. Este folosit de secole pentru creşterea imunităţii organismului şi în general pentru a menţine starea bună de sănătate. Prin conţinutul de vitamine şi minerale, măceșele sunt eficiente în numeroase şi diverse afecţiuni.

Read more: Măceşele previn angina pectorală

Melisa reglează tulburările hormonale

742 8 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Terapeuții greci şi romani din Antichitate spuneau că melisa este o plantă excelentă pentru o mulțime de afecțiuni. Studiile contemporane i-au confirmat proprietățile, iar cercetările continuă.

Read more: Melisa reglează tulburările hormonale

Năutul reduce riscul defectelor fetale, precum spina bifida

742 9 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Foarte sățios și o sursă recunoscută de energie, năutul este un aliment bogat în fibre, cu efecte benefice organismului.

Read more: Năutul reduce riscul defectelor fetale, precum spina bifida

Trataţi muşcăturile de ţânţari cu uleiuri esenţiale

742 9 1de Valentin Țigău şi Eduard Popa

E vară, aveţi „sângele dulce” și vă mușcă țânțarii? Sfatul medicului este să nu vă scărpinaţi niciodată pe locul ciupiturii, pentru că dispariția mâncărimii nu este de durată, în schimb pot să apară răni mult mai greu de vindecat. Uleiurile esențiale, folosite pe piele, vă ajută să țineţi sub control pruritul și, în același timp, dezinfectează și accelerează vindecarea. De asemenea, fie că le folosiţi pe piele sau le difuzaţi în aer, ele țin departe țânțarii.

Read more: Trataţi muşcăturile de ţânţari cu uleiuri esenţiale

Caisele asigură echilibrul electroliţilor din organism

741 8 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Fruct-vedetă al fiecărei veri, caisa nu poate lipsi de pe lista de alimente a celor care vor să trăiască sănătos și, în același timp, să se ferească, prin alimentație corectă, de boli.

Read more: Caisele asigură echilibrul electroliţilor din organism

Cele mai folosite analgezice naturale

741 6 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Suferiți de dureri, dar v-ați săturat să apelați la medicamente cu diverse efecte adverse? Natura vă este de mare ajutor cu cele mai bune analgezice, care vă vor reda bucuria de a trăi sănătoși.

Read more: Cele mai folosite analgezice naturale

Afinele, efecte benefice asupra hipertensiunii

741 7 1de Adelina Marin şi Alexandru Brădescu

Folosite încă din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice, afinele de pe tarabele din pieţe sunt de pădure și de cultură. Deosebirea dintre ele: afinele de pădure sunt mai mici, mai închise la culoare, puțin mai acrișoare și mai aromate, iar cele de cultură sunt mai mari, cu o culoare mai deschisă, spre violet, și cu o aromă mai puțin intensă.

Read more: Afinele, efecte benefice asupra hipertensiunii