Main menu

header

Usturoiul vă scapă definitiv de negi

724 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

Potrivit oamenilor de știință, negii, cunoscuți și sub denumirea de veruci, reprezintă în acest moment cea mai frecventă suferinţă dermatologică, după acnee. Studiile arată că trei din patru persoane se confruntă cu această problemă la un moment dat în viaţă, iar copiii şi adolescenţii sunt cei mai susceptibili la apariţia verucilor, din cauza sistemului imunitar incomplet dezvoltat. Cum le veniți de hac negilor, al căror anotimp preferat este cel călduros? Cu ajutorul uimitoarelor remedii lăsate de natură.

Read more: Usturoiul vă scapă definitiv de negi

Troscotul luptă cu edemele pulmonare

724 7 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Nu vă lăsați înșelați de aspectul modest al troscotului, întrucât această plantă care crește peste tot este un medic al naturii cu proprietăți care depășesc cu mult alura sa discretă.

Read more: Troscotul luptă cu edemele pulmonare

Remedii naturiste contra durerii acute de spate

724 7 3de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Dacă durerea de spate este cronică, este bine să consultaţi un medic. În cazul în care durerea este acută, puteţi adopta unul dintre tratamentele recomandate de reputați specialiști.

Read more: Remedii naturiste contra durerii acute de spate

Ghinţura tămăduieşte anorexia

724 7 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Din galeria marilor vindecătoare ale naturii face parte și ghințura, plantă medicinală binecunoscută pentru proprietăți care au fost certificate de studiile medicinei moderne.

Read more: Ghinţura tămăduieşte anorexia

Fitoterapeut Corina Nadoleanu: „Uleiul de cocos e un ajutor preţios în cazul stomatitei aftoase“

724 8 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Cel puțin o dată în viață, o persoană se confruntă cu neplăcuta stomatită. Deși cauzele acesteia nu sunt bine cunoscute, se bănuiește că factorii care conduc la apariția afecțiunii sunt fie de natură virală, respectiv herpes, varicelă, fie alergică, toxică, micoză. Totodată, apariția stomatitei este favorizată și de o igienă precară a cavității bucale, fumat, consum de alcool, antibiotice, malnutriție, convalescență, scăderea imunității după o infecție. Cum îi țineți piept stomatitei, aflați din interviul cu fitoterapeutul Corina Nadoleanu (foto).

Read more: Fitoterapeut Corina Nadoleanu: „Uleiul de cocos e un ajutor preţios în cazul stomatitei aftoase“

Cataplasmele cu urechelniţă vă scapă de durerile de urechi

723 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

Doar cine a suferit o durere de ureche poate înțelege cât de supărătoare și de severă poate fi această afecțiune, care uneori interacționează cu activitățile zilnice. Natura are însă multe leacuri, cu eficiență maximă.

Read more: Cataplasmele cu urechelniţă vă scapă de durerile de urechi

Cum combateţi în mod naturist tulburările obsesiv-compulsive

723 7 1de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Formă a anxietății, tulburarea obsesiv-compulsivă are nenumărate „variațiuni”, de la idei fixe până la teama exagerată și constantă de infectare cu microbi.

Read more: Cum combateţi în mod naturist tulburările obsesiv-compulsive

Păducelul tratează miocardita

723 8 3de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Păducelul, plantă medicinală iubită încă din cele mai vechi timpuri, este un adevărat tezaur de substanțe bioactive, care îl plasează în topul vindecătorilor lumii pe cale naturală.

Read more: Păducelul tratează miocardita

Vindeceaua redă mobilitatea globului ocular

723 8 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Vindeceaua e o plantă medicinală care, după ce o vreme a stat „în umbra” medicamentelor, se întoarce în forță pentru a dărui sănătății un tezaur de substanțe benefice și de virtuți terapeutice.

Read more: Vindeceaua redă mobilitatea globului ocular

Moşmoanele rezolvă enteritele rebele

723 8 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Fructe care capătă o tot mai mare vizibilitate în meniul celor care doresc să mențină o alimentație echilibrată, moșmoanele își dezvăluie calitățile terapeutice pe măsură ce sunt studiate de specialiști din perspectivă vindecătoare.

Read more: Moşmoanele rezolvă enteritele rebele

Pătrunjelul grăbeşte vindecarea vânătăilor

723 9 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Apărute de obicei în urma unei lovituri, căderi sau leziuni sportive, vânătăile pot afecta nu doar zona de sub piele sau mușchiul, ci, în cazuri mai grave, chiar osul din regiunea respectivă. Din fericire, există diverse remedii pentru tratarea vânătăilor în mod natural. Iată care sunt acestea!

Read more: Pătrunjelul grăbeşte vindecarea vânătăilor