de Georgiana Mihalcea
Terapia PECS este un proces pe termen lung, iar rezultatele pot fi observate treptat pe măsură ce copilul sau adultul își dezvoltă abilitățile de comunicare. Psihologul clinician Delia Plugariu (medalion), de la Centrul Psiho-Logo-Med, Oradea (www.psihologi-oradea.ro), ne-a mărturisit că acestea pot varia semnificativ de la o persoană la alta în funcție de vârstă, nivelul de dezvoltare, nevoile individuale ale persoanei, frecvența sesiunilor de terapie și implicarea continuă a părinților sau îngrijitorilor.
Read more: Psiholog Delia Plugariu: „Scopul principal al terapiei PECS este să ofere unei persoane cu...de Georgiana Mihalcea
Țara noastră a fost binecuvântată cu zone cu ape termale, izvoare minerale și aer cu calități curative unde, indiferent de vârsta pe care o avem, ne putem bucura de tratament, relaxare și odihnă. Cele mai multe dintre aceste stațiuni sunt asezate în zone absolut pitorești în mijlocul naturii, unde liniștea devine o formă de terapie. Vă prezentăm astăzi 5 din cele mai vizitate stațiuni balneare de la noi, la care vă puteţi caza și trata indiferent de anotimp.
Read more: 5 staţiuni balneare din România ce pot fi vizitate şi în sezonul recede Simona Soare şi Claudia Mîţoi
Arta Ebru are o istorie bogată, care se întinde de-a lungul mai multor secole. A fost inițial dezvoltată în Asia Centrală, iar apoi a fost preluată în Imperiul Otoman, în special în cadrul culturii turcești. Ce presupune și ce beneficii are această tehnică artistică tradițională aflați de la Mustafa Oz (foto), președintele Asociației Pentru Dialog și Valori Universale (www.advu.ro).
Read more: Arta care combină tehnica şi creativitatea, pentru a realiza desene pe apă Mustafa Oz: „Ebru...de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Râsul este un limbaj universal, o abilitate specifică doar oamenilor și care transcende granițele culturale. Râsul poate transforma o zi plictisitoare într-una vibrantă, dar este mult mai mult decât simplă manifestare a distracției: râsul este terapeutic, beneficiile sale certe pentru sănătatea fizică și psihică fiind demonstrate de oamenii de știință.
Read more: Tratament eficient şi ieftin, la îndemâna oricui Marile beneficii terapeutice ale râsuluide Georgiana Mihalcea
Ho’oponopono este o tehnică de vindecare bazată pe conceptul de iertare. Inițial, practica a fost efectuată de preoții Kahuna pentru a rezolva problemele de sănătate ale familiei. Este menită să corecteze, prin pocăință, rugăciune, mărturisire și iertare, tulburările sau greșelile oamenilor - cele care provoacă boala -, adică să corecteze comportamentul negativ. Marlena Scarlat (foto sus), psiholog și terapeut holistic la cabinetul Forța Vieții (www.fortavietii.ro), din localitatea Bistrița, județul Neamț, ne-a dezvăluit faptul că, în mod tradițional, metoda a fost folosită în familie pentru a rezolva probleme de relații și boli, astfel încât rugăciunea și iertarea să restabilească echilibrul între membrii săi, dizolvând astfel boala, tensiunea, problema etc.. provocate de comportamentul negativ.
Read more: Practica ar trebui combinată cu fosfenele pentru creşterea beneficiilor Terapeut holistic Marlena...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Peste 25 de milioane de americani trăiesc cu sindromul colonului iritabil, iar în Marea Britanie, cel puțin 13 milioane de oameni suferă de această afecțiune. Cum tabloul clinic este foarte personalizat, tot mai mulți pacienți apelează la metode care să nu implice medicație, iar recent, în prima linie a luptei cu aceste simptome au intrat terapiile specifice hipnozei, autosugestia și terapiile cognitive-comportamentale.
Read more: Dincolo de medicamente… Hipnoterapie şi autosugestie în tratamentul sindromului colonului iritabilde Georgiana Mihalcea
Colectarea și îngrijirea plantelor de apartament au crescut în popularitate în timpul pandemiei, în special în rândul adulților mai tineri. Americanii, de exemplu, au cheltuit cu 8,5 miliarde de dolari mai mult pe articole de grădinărit în 2020 comparativ cu 2019. Comunități puternice au înflorit pe rețelele de socializare, cum ar fi mișcarea #PlantTok pe TikTok, unind iubitorii de plante și facilitând schimbul de sfaturi și trimiterea prin curier a butașilor. Numitorul comun al acestor entuziaști? Designul spațiului de locuit are de câștigat, dar și sănătatea și starea de bine.
Read more: Plantele de apartament alungă supărarea, frica şi neîncredereade Roxana Istudor şi Flori Pintea
În urmă cu circa zece ani era lansată ideea beneficiilor terapiei albastre, legată direct de spațiile întinse ale apelor. În prezent, metoda a ajuns larg răspândită, acest tip de instrument, care și-a dovedit eficacitatea, fiind recomandat de specialiști, în special pentru ameliorarea stării mintale, dar nu numai.
Read more: Terapia albastră, instrument puternic şi eficient pentru sănătatea mintalăde Gheorghe Zmaranda
„Medicul îngrijește, natura vindecă”, spunea Hipocrate. Vorbele celui mai cunoscut medic grec au rămas valabile și astăzi. Chiar dacă medicina alopată a găsit răspunsuri pentru multe dintre problemele medicale ale omului, există și situații pentru care nu a oferit rezolvare și a fost substituită de terapii alternative sau complementare. Mofetoterapia, spre exemplu, este o variantă de tratament natural indicată pentru un spectru variat de afecțiuni, dar care se realizează doar la recomandarea medicului și doar dacă știți că nu aveți un istoric medical cu contraindicații în acest sens.
Read more: Se fac doar la recomandarea medicului! „Băile“ controlate în gaz de origine vulcanică, o terapie...de Georgiana Mihalcea
Tehnica metamorfică este o terapie complementară care funcţionează pe memoria celulară, deblocând modele de gândire și emoții stagnante din perioada prenatală, numite în mod obișnuit „traume”, care ne împiedică să avansăm în siguranţă în viață, deoarece sunt greu de recunoscut, fiind în subconștientul nostru. Marlena Scarlat (foto), psiholog și terapeut holistic la cabinetul Forța Vieții (www.fortavietii.ro), din localitatea Bistrița, județul Neamț, ne-a dezvăluit faptul că, devenind conștienți de ele și de capacitatea de a le folosi pentru propria transformare, vom spori încrederea în noi și respectul de sine.
Read more: Drumul în viaţă se conturează încă de la concepere Terapeut holistic Marlena Scarlat: „Tehnica...de Monica Beleneş şi Claudia Mîţoi
Potrivit statisticilor, în ultimii trei ani numărul bolnavilor de diabet zaharat a crescut vertiginos. Iar 15% dintre persoanele diagnosticate cu această maladie ajung să dezvolte ulcerații la picioare care pot duce la complicații grave. Doctor Mihai Băican (foto), medic specialist în medicină hiperbară și director medical la SwissMED Clinic, ne-a explicat unde se poate ajunge dacă nu tratăm cu seriozitate boala și care sunt terapiile de ultimă oră care pot fi de un real succes în vindecarea piciorului diabetic.
Read more: Pacientul are acces la o schemă complexă şi personalizată de tratament Doctor Mihai Băican:...