Main menu

header

Terapii la malul mării, bune pentru trup şi suflet

742 10 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Acum 2.000 de ani, cel mai mare filozof al Antichității, Platon, îngrijit într-un anumit moment al vieţii sale de medici-magi egipteni, a declarat că „marea spală toate relele omului”. La rândul lor, specialiștii susțin că marea poate fi cel mai bun doctor. Dacă vreți să vă oblojiți sufletul și trupul, apelați la peloidoterapie, helioterapie și terapia cu alge marine.

Read more: Terapii la malul mării, bune pentru trup şi suflet

Reflexoterapia şi criolipoliza, tehnici de vindecare Terapeut Florin Serdaru: „Mai întâi trebuie să identificăm nervul asupra căruia trebuie să lucrăm“

740 9 1de Simona Lazăr

La terapeutul Traian-Florin Serdaru, o deficiență care poate pe alții i-ar descuraja a fost „recompensată” cu capacități senzoriale care i-au jalonat destinul și profesia. Fiind nevăzător, și-a dezvoltat celelalte simțuri și, de la 17 ani, a început să lucreze la Centrul de psihiatrie și dezintoxicare „Sfântul Stelian”. „Practic, acolo mi-am dezvoltat abilitățile, ca terapeut”, spune el. De atunci au trecut 15 ani, în care s-a perfecționat, reușind nu doar să trateze, ci și „să vadă” care sunt problemele celor care ajung la el, la salon VicMar din București (număr de telefon: 0723.765.676).

Read more: Reflexoterapia şi criolipoliza, tehnici de vindecare Terapeut Florin Serdaru: „Mai întâi trebuie...

Psihoterapeut Emilia Drăgulin: „Constelaţia familială va aduce vindecare când sunt respectate cele trei legi ale iubirii“

739 10 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Într-un fel sau altul, sistemul de familie își cere tributul de la cei care au fost „acceptați” în familie în generațiile următoare. Ce faceți când vă bântuie trecutul? Apelați la terapia constelațiilor familiale, o excepțională metodă de vindecare holistică. Ce este această metodă, aflați din interviul cu Emilia Drăgulin (foto), psihoterapeut, cu competență în constelație familială.

Read more: Psihoterapeut Emilia Drăgulin: „Constelaţia familială va aduce vindecare când sunt respectate cele...

Terapeut Dragoş Toma Moroşanu: „Gua Sha înlătură depunerile de pe articulaţii“

738 10 1de Cătălin Tăgârță şi Sorin Dumitrescu

Terapia Gua Sha constă în presarea și fricționarea pielii cu o anumită intensitate, în scopul eliminării toxinelor din organism. Prin acest procedeu se consideră că energia vitală Chi este deblocată și poate recircula liberă prin corp, vindecând bolile existente. Terapeut Dragoş Toma Moroșanu ne-a spus mai multe despre Gua Sha.

Read more: Terapeut Dragoş Toma Moroşanu: „Gua Sha înlătură depunerile de pe articulaţii“

Crenoterapia sau cura internă cu ape minerale Doctor Irina Perju: „Slănic Moldova are 20 de izvoare şi un climat sedativ de cruţare“

737 10 1de Simona Lazăr şi Florica Pintea

Nu întâmplător, stațiunii balneo-climaterice Slănic Moldova i s-a pus supranumele de „perlă”. Perlă a Moldovei. Este - și o spunem în deplină cunoștință de cauză - cea mai prețioasă destinație de turism balnear și de recuperare din întregul spațiu estic al României.

Read more: Crenoterapia sau cura internă cu ape minerale Doctor Irina Perju: „Slănic Moldova are 20 de...

Terapia holistică tratează individul în ansamblu Psihoterapeut Raluca Dubăşaru: „Incursiunile în vieţile anterioare vă pot releva scopul real pe pământ“

736 10 1de Cătălin Tăgârță şi Florica Pintea

Se spune că boala nu bate la ușă, iar mai devreme sau mai târziu orice individ are o problemă de sănătate, mai mică sau mai mare. Dacă în unele cazuri vindecarea apare în urma tratamentului recomandat de medic, în multe situații starea de bine se reinstalează abia după ce persoana afectată este reechilibrată pe toate planurile: fizic, psihic și spiritual. Psihoterapeut Raluca Dubășaru (medalion) explică de ce este bine să alegeți terapia holistică.

Read more: Terapia holistică tratează individul în ansamblu Psihoterapeut Raluca Dubăşaru: „Incursiunile în...

Terapia biofeedback Recuperare prin controlul emoţiilor

734 10 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Printre metodele neinvazive care stau la dispoziția celor care suferă de diverse afecțiuni se numără și terapia biofeedback, o modalitate de a controla procesele metabolice care generează hipertensiune arterială, migrene puternice sau durere cronică.

Read more: Terapia biofeedback Recuperare prin controlul emoţiilor

Conştiinţa, o oglindă energetică

732 10 1de Andrei Dicu şi Daniel Alexandrescu

Sute de ani, savanții care s-au străduit să răspundă întrebării „ce este conștiința” s-au găsit în impas. Descifrarea acestui concept sau a stării de conștiență este una dintre cele mai complicate probleme ale științei și ale filosofiei. Potrivit unui studiu recent, se pare că această „conștiință” este un proces fizic prin care creierul generează cicluri de răspuns energetic, fapt care ne deosebește fundamental de animale.

Read more: Conştiinţa, o oglindă energetică

Terapeut Lucica Stroe: „Ventuzele magnetice sunt foarte bune în pareza facială şi nevralgia de trigemen“

731 10 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Magnetoterapia și ventuzoterapia și-au dovedit de mii de ani eficiența, iar în epoca modernă, tehnica le-a permis să acționeze împreună, în produse deosebit de eficiente și simplu de utilizat: ventuzele magnetice. Cum ac- ționează asupra organismului uman și ce afecțiuni pot combate, aflați din interviul cu terapeutul Lucica Stroe (medalion).

Read more: Terapeut Lucica Stroe: „Ventuzele magnetice sunt foarte bune în pareza facială şi nevralgia de...

Cum să vă ţineţi nervii în frâu

727 10 1de Adrian Barna şi Daniel Alexandrescu

Furia este o emoţie perfect umană, care poate fi considerată chiar sănătoasă. Toţi ne simţim furioşi din când în când, dar acest sentiment ne poate conduce la a spune sau a face lucruri pe care le regretăm mai târziu. Furia ne poate reduce inhibiţiile şi ne face să ne comportăm într-un mod nepotrivit. Gestionarea furiei este un termen folosit pentru a descrie abilităţile de care aveți nevoie pentru a recunoaşte că deveniți furioși şi să luați măsuri corespunzătoare pentru a vă ocupa de situaţie într-un mod pozitiv.

Read more: Cum să vă ţineţi nervii în frâu

Terapeut Raluca Dubăşaru: „Rezultat al forţelor spirituale, evenimentele pe care le trăiţi sunt lecţii de învăţat şi vămi de plătit“

725 10 1de Cătălin Tăgârță şi Daniel Alexandrescu

Într-o lume în care abundă lăcomia, conflictul, boala, nefericirea, oamenii au nevoie de un mare protector sau de un Maha Yana către care să se poată întoarce în momentele de teamă, confuzie şi disperare. Potrivit psihologului și terapeutului Raluca Dubășaru, pentru mai mult de jumătate din omenire, protectorul și salvatorul este Kuan Yin, care este o Bodhisattva, adică o „fiinţă iluminată”, dedicată eliberării şi fericirii universale.

Read more: Terapeut Raluca Dubăşaru: „Rezultat al forţelor spirituale, evenimentele pe care le trăiţi sunt...