Main menu

header

Practică străveche de alungare a energiilor negative Terapeut Dumitriţa Roşca: „Salvia albă este cea mai folosită plantă în fumigaţii“

778 10 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Vă simțiți uneori letargici, slăbiți sau în dispoziții schimbătoare? E momentul să apelați la ajutorul fumigațiilor, un ritual de purificare din moși-strămoși, care vă pot ajuta să ieșiți din rutină sau să reîncepeți o viață nouă. Cât de mult vă ajută fumigațiile și care sunt cele mai folosite plante, aflați de la terapeutul Dumitrița Roșca.

Read more: Practică străveche de alungare a energiilor negative Terapeut Dumitriţa Roşca: „Salvia albă este...

Terapia modernă care stimulează autovindecarea Doctor Tarek Nazer: „Tecar rezolvă problemele articulaţiilor şi patologiile coloanei vertebrale în câteva şedinţe“

777 10 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

V-ați săturat să luați pastile cu pumnul? Unul dintre cele mai moderne procedee de fizioterapie cu rezultate imediate în procesul de recuperare medicală este Transferul Energetic Capacitiv și Rezistiv sau, mai pe scurt, terapia Tecar. Metoda este noninvazivă şi nedureroasă și îi conferă pacientului, aflat în suferință, o senzaţie plăcută şi relaxantă, ca la o ședință de masaj. Tecar solicită puternic mecanismele celulare şi măreşte activarea proceselor naturale de autoreparare şi antiinflamatorii, ajungând în straturile profunde. De ani buni în clinicile din străinătate, terapia a început să fie folosită și la noi cu mare succes. Avantajul terapiei Tecar este că ședințele pot fi efectuate imediat după traumă sau în faza acută a unui proces inflamator, garantând rezultate notabile în timp relativ scurt comparativ cu alte tratamente. Despre toate beneficiile acestei terapii, am stat de vorbă cu doctor Tarek Nazer (foto), medic ortopedie-traumatologie la Clinica Masaya, din București.

Read more: Terapia modernă care stimulează autovindecarea Doctor Tarek Nazer: „Tecar rezolvă problemele...

Cum vă poate ajuta această ştiinţă străveche Geometria sacră, cheia fundamentală pentru vindecarea corpului fizic

776 10 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Spre deosebire de momentul actual, când legătura omului cu natura și cu planeta este din ce în ce mai firavă, în trecut oamenii nu doar că au trăit în armonie cu mediu înconjurător, ci au fost conștienți de faptul că totul în lume are o formă, aranjată în univers după un set bine pus la punct de reguli matematice invizibile, care guvernează structurile și proporțiile a tot ceea ce există. Aceasta este geometria sacră, o lege tainică a naturii, despre care prea puțini sunt cei care știu că are influențe pozitive asupra vieții.

Read more: Cum vă poate ajuta această ştiinţă străveche Geometria sacră, cheia fundamentală pentru vindecarea...

Calea de a evita schimbarea Opriţi-vă din autosabotare!

775 10 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă setați o intenție clară pentru a face ceva anume, apoi să faceți orice ca să vă opriți din ceea ce v-ați propus? Puțini sunt cei care știu că acesta este un prim exemplu de autosabotare. Sigur că, pe de o parte, autosabotarea, comună multor oameni, vă face să credeți că aveți mereu o situație sub control, însă nu e deloc așa. Iată câteva metode prin care vă autosabotați și mai ales ce trebuie să faceți ca să renunțați la acest obicei nociv.

Read more: Calea de a evita schimbarea Opriţi-vă din autosabotare!

Puterea se află în mintea dumneavoastră Cele mai bune metode de autovindecare

774 10 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Potrivit oamenilor de știință, corpul nostru este echipat în mod excepțional cu mecanisme naturale de autoreparare a organismului, ce se află sub influența gândurilor și a sentimentelor care își au originea în mintea fiecărei persoane. Cu alte cuvinte, sunteți în măsură singuri să eliminați toxinele, să luptați cu infecțiile, să alungaţi corpurile străine și chiar să ucideți celulele cancerigene. Iată care sunt cele mai bune metode de autovindecare.

Read more: Puterea se află în mintea dumneavoastră Cele mai bune metode de autovindecare

Persoanele se simt nesigure şi nedemne de iubire Psiholog Alina Alexandru: „Frica de abandon într-o relaţie ne poate bloca în legături disfuncţionale“

772 18 1de Ştefania Băcanu şi Carmen Bădulescu

„Sunt condamnat/ă să trăiesc singur/ă!” Acesta este cel mai puternic gând şi cea mai intensă emoţie cu care trăiesc cei care suferă de frica de abandon. Îngrijorare, teamă, tristeţe! Sunt sentimente pe care le experimentează în toate relaţiile pe care îşi doresc să le dezvolte. Psihologul Alina Alexandru ne-a explicat ce este frica de abandon, când şi cum se naşte şi cum ne afectează viaţa, dacă nu cerem ajutor.

Read more: Persoanele se simt nesigure şi nedemne de iubire Psiholog Alina Alexandru: „Frica de abandon...

Internetul, folosit în exces, ne afectează viaţa reală, psihicul şi, uneori, duce la depresie severă Psihoterapeut Liviu Elefterie: „Câţi dintre acei prieteni de pe net îţi aduc un tort de ziua ta?“

770 18 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Ce ne-am fi făcut, azi, fără tehnologie? Am fi mai trişti, incompleţi şi rupţi, parcă, de realitatea actuală. Numai că, duse la extrem, expunerea virtuală şi conexiunile create pe internet ne pot dăuna grav viaţa şi psihicul. Psihoterapeutul Liviu Elefterie ne-a explicat ce se întâmplă cu această dependenţă de internet, cum ne afectează şi cum putem să creăm un echilibru, astfel încât să ducem o viaţă normală, fără riscuri.

Read more: Internetul, folosit în exces, ne afectează viaţa reală, psihicul şi, uneori, duce la depresie...

Teama patologică de moarte Teama patologică de moarte

769 10 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Gândurile legate de moarte vă bântuie mintea în orice moment și vă provoacă multă neliniște? Evitați să mergeți la o înmormântare sau sunteți pur și simplu îngroziți atunci când diverse persoane vorbesc despre decesul cuiva? E posibil să suferiți de o teamă patologică de moarte, cunoscută sub denumirea de tanatofobie.

Read more: Teama patologică de moarte Teama patologică de moarte

Terapia joacă un rol esenţial în viaţa pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiune oncologică Psihoterapeut Anca Gulinescu: „Una din patru persoane care suferă de cancer dezvoltă o boală depresivă majoră“

768 9 1de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Vestea că suferi de o boală, aparent incurabilă, e greu de suportat. Zeci de gânduri îţi inundă mintea în doar câteva secunde şi parcă nu găseşti nicio soluţie, nu zăreşti nicio luminiţă la capătul tunelului înnegrit de durere. Dar un psihic bun, un terapeut care să te susţină şi un tratament urmat ca la carte, te pot ajuta. Anca Gulinescu este unul dintre acei psihooncologi care se confruntă zilnic cu pacienţi diagnosticaţi cu cancer. Ne-a povestit despre stările lor, despre poveştile din ochii lor, dar mai ales despre speranţele cu care păşesc pe holurile Spitalului Monza.

Read more: Terapia joacă un rol esenţial în viaţa pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiune oncologică...

Cea mai mare forţă din Univers Gândul pozitiv, cheia succesului

767 10 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Specialiștii susțin la unison că puterea gândului este, fără nicio îndoială, cea mai mare forță din Univers, însă, din păcate, puțini sunt cei care cunosc acest lucru. Mai mult, studiile au arătat că într-o singură zi, unei persoane îi pot trece prin minte în jur de 60.000 de gânduri. Care pot avea atât efecte pozitive, cât și negative asupra corpului. Despre ce înseamnă cu adevărat puterea gândurilor, aflați în rândurile de mai jos.

Read more: Cea mai mare forţă din Univers Gândul pozitiv, cheia succesului

Cum vă influenţează viaţa cititul cărţilor Lectura alungă depresia şi luptă cu insomnia

766 8 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

De ce citesc oamenii? Motivele sunt diferite. Unii o fac din plăcere, alții pentru a acumula cât mai multe cunoștințe. Iar un vechi proverb chiar spune „Unii citesc şi adorm, alţii citesc şi… se trezesc”. Ce înseamnă asta? Că cititul este tuturor de mare folos, pentru că vă face să luați decizii mai bune, să vă înțelegeți mai bine și să fiți întotdeauna stabili emoțional. Și beneficiile lecturii nu se opresc aici.

Read more: Cum vă influenţează viaţa cititul cărţilor Lectura alungă depresia şi luptă cu insomnia