Main menu

header

Dincolo de medicamente… Hipnoterapie şi autosugestie în tratamentul sindromului colonului iritabil

950 10 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Peste 25 de milioane de americani trăiesc cu sindromul colonului iritabil, iar în Marea Britanie, cel puțin 13 milioane de oameni suferă de această afecțiune. Cum tabloul clinic este foarte personalizat, tot mai mulți pacienți apelează la metode care să nu implice medicație, iar recent, în prima linie a luptei cu aceste simptome au intrat terapiile specifice hipnozei, autosugestia și terapiile cognitive-comportamentale.

Read more: Dincolo de medicamente… Hipnoterapie şi autosugestie în tratamentul sindromului colonului iritabil

Plantele de apartament alungă supărarea, frica şi ­neîncrederea

949 10 1de Georgiana Mihalcea

Colectarea și îngrijirea plantelor de apartament au crescut în popularitate în timpul pandemiei, în special în rândul adulților mai tineri. Americanii, de exemplu, au cheltuit cu 8,5 miliarde de dolari mai mult pe articole de grădinărit în 2020 comparativ cu 2019. Comunități puternice au înflorit pe rețelele de socializare, cum ar fi mișcarea #PlantTok pe TikTok, unind iubitorii de plante și facilitând schimbul de sfaturi și trimiterea prin curier a butașilor. Numitorul comun al acestor entuziaști? Designul spațiului de locuit are de câștigat, dar și sănătatea și starea de bine.

Read more: Plantele de apartament alungă supărarea, frica şi ­neîncrederea

Terapia albastră, instrument puternic şi eficient pentru sănătatea mintală

947 10 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În urmă cu circa zece ani era lansată ideea beneficiilor terapiei albastre, legată direct de spațiile întinse ale apelor. În prezent, metoda a ajuns larg răspândită, acest tip de instrument, care și-a dovedit eficacitatea, fiind recomandat de specialiști, în special pentru ameliorarea stării mintale, dar nu numai.

Read more: Terapia albastră, instrument puternic şi eficient pentru sănătatea mintală

Se fac doar la recomandarea medicului! „Băile“ controlate în gaz de origine vulcanică, o terapie indicată în multe afecţiuni

946 10 1de Gheorghe Zmaranda

„Medicul îngrijește, natura vindecă”, spunea Hipocrate. Vorbele celui mai cunoscut medic grec au rămas valabile și astăzi. Chiar dacă medicina alopată a găsit răspunsuri pentru multe dintre problemele medicale ale omului, există și situații pentru care nu a oferit rezolvare și a fost substituită de terapii alternative sau complementare. Mofetoterapia, spre exemplu, este o variantă de tratament natural indicată pentru un spectru variat de afecțiuni, dar care se realizează doar la recomandarea medicului și doar dacă știți că nu aveți un istoric medical cu contraindicații în acest sens. 

Read more: Se fac doar la recomandarea medicului! „Băile“ controlate în gaz de origine vulcanică, o terapie...

Drumul în viaţă se conturează încă de la concepere Terapeut holistic Marlena Scarlat: „Tehnica metamorfică vindecă traumele vieţii intrauterine“

945 10 2de Georgiana Mihalcea

Tehnica metamorfică este o terapie complementară care funcţionează pe memoria celulară, deblocând modele de gândire și emoții stagnante din perioada prenatală, numite în mod obișnuit „traume”, care ne împiedică să avansăm în siguranţă în viață, deoarece sunt greu de recunoscut, fiind în subconștientul nostru. Marlena Scarlat (foto), psiholog și terapeut holistic la cabinetul Forța Vieții (www.fortavietii.ro), din localitatea Bistrița, județul Neamț, ne-a dezvăluit faptul că, devenind conștienți de ele și de capacitatea de a le folosi pentru propria transformare, vom spori încrederea în noi și respectul de sine.

Read more: Drumul în viaţă se conturează încă de la concepere Terapeut holistic Marlena Scarlat: „Tehnica...

Pacientul are acces la o schemă complexă şi personalizată de tratament Doctor Mihai Băican: „Terapia hiperbară scade rata amputaţiilor în piciorul diabetic“

944 10 1de Monica Beleneş şi Claudia Mîţoi 

Potrivit statisticilor, în ultimii trei ani numărul bolnavilor de diabet zaharat a crescut vertiginos. Iar 15% dintre persoanele diagnosticate cu această maladie ajung să dezvolte ulcerații la picioare care pot duce la complicații grave. Doctor Mihai Băican (foto), medic specialist în medicină hiperbară și director medical la SwissMED Clinic, ne-a explicat unde se poate ajunge dacă nu tratăm cu seriozitate boala și care sunt terapiile de ultimă oră care pot fi de un real succes în vindecarea piciorului diabetic. 

Read more: Pacientul are acces la o schemă complexă şi personalizată de tratament Doctor Mihai Băican:...

Plasturii fototerapeutici reprezintă un concept unic de medicină regenerativă, având la bază o biotehnologie inovatoare Terapeut Cătălina Păun: „Acupunctura cu lumină activează celulele stem proprii pentru recuperare din orice cauză şi încetineşte procesu

943 10 1de Simona Soare şi Flori Pintea

Acupunctura cu lumină este o formă de acupunctură noninvazivă, complet nedureroasă, ce se realizează cu ajutorul plasturilor fototerapeutici. Odată lipiţi pe anumite puncte și meridiane energetice de pe corp, aceștia determină organismul să se regleze și să se regenereze în mod natural. Cum funcționează, concret, această terapie, aflați de la terapeutul holistic Cătălina Păun (medalion; număr de telefon: 0773.387.965).

Read more: Plasturii fototerapeutici reprezintă un concept unic de medicină regenerativă, având la bază o...

Principalele afecţiuni ale copiilor şi tratamentele oferite de medicina alternativă Doctor Ella Bradin: „Medicamentele homeopate se pot administra chiar din primele zile de viaţă“

942 10 1de Georgiana Mihalcea

Viața de părinte este minunată! Cu toții știm asta! Dar vine la pachet cu o serie de provocări legate de dezvoltarea și sănătatea copiilor noștri. Când sunt bolnavi, căutăm cele mai bune soluții, fie în cabinetele medicale alopate, fie în cele ale specialiștilor în medicină alternativă. Din dorința de a vă fi de ajutor am stat de vorbă cu doctorul Ella Bradin (medalion; www.cabinet-homeopatie.ro) despre principalele afecțiuni ale sugarilor și copiilor mici și cele mai eficiente remedii care le pot alina simptomele.

Read more: Principalele afecţiuni ale copiilor şi tratamentele oferite de medicina alternativă Doctor Ella...

Se bazează pe proiecţia meridianelor energetice ale corpului fizic în palme şi în tălpi Terapeut holistic Marlena Scarlat: „Terapia Su Jok combate alcoolismul şi dependenţa de droguri“

941 10 1de Georgiana Mihalcea

Viziunea asupra procesului de vindecare în terapia Su Jok se bazează pe conceptul în care corpul uman este un organism vital influențat de diverși factori și are, de asemenea, o relație de efect-cauză cu toată energia din univers. Marlena Scarlat (medalion), psiholog și terapeut holistic la Centrul Forţa Vieţii (www.fortavietii.ro), din Bistrița, județul Neamț, ne-a explicat că toate schimbările din corpul uman trebuie să urmeze legea universală a interacțiunii reciproce, astfel starea de sănătate a unei persoane nu este determinată doar de trăsăturile individuale, ci și de puterea mediului înconjurător.

Read more: Se bazează pe proiecţia meridianelor energetice ale corpului fizic în palme şi în tălpi Terapeut...

Maestrul spiritual Yogi Ashokananda: „Asumaţi-vă responsabilitatea pentru viaţa şi acţiunile voastre. Fiţi recunoscători, rămâneţi umili, practicaţi acceptarea“

940 10 1de Georgiana Mihalcea

Yogi Ashokananda (medalion) și-a petrecut întreaga viață în slujba omenirii, împărtășindu-și bogatele cunoștințe și profunda experiență cu oricine caută să-și aprofundeze înțelegerea despre yoga și spiritualitate. Crescut în India, el a practicat yoga încă din copilărie, când bunicul lui a fost primul său profesor. Cu toate că a ajuns cunoscut la nivel global și are o prezență online puternică, Yogi Ashokananda rămâne ancorat în rădăcinile sale tradiționale și continuă să călătorească în întreaga lume pentru a-și împărtăși învățăturile. Îi mulțumim că a avut amabilitatea de a sta de vorbă cu noi dezvăluindu-ne frumusețea sa spirituală și abia așteptăm să-l reîntâlnim la Festivalul de Yoga de la finele acestui an, în București.

Read more: Maestrul spiritual Yogi Ashokananda: „Asumaţi-vă responsabilitatea pentru viaţa şi acţiunile...

Silviana Kacso: „Înotul terapeutic ajută la recuperarea copiilor şi adolescenţilor cu dizabilităţi şi leziuni complexe“

938 10 1de Georgiana Mihalcea

Diagnosticele primite la naștere sau anumite probleme de sănătate care apar pe parcursul vieții copiilor noștri au nevoie de intervenție de specialitate, iar înotul terapeutic poate fi inclus în acest proces. Silviana Kacso (medalion), directorul clubului K-sport (k-sport.ro), ne-a vorbit în detaliu despre această formă de terapie care aduce multe beneficii, inclusiv dezvoltarea abilităților motorii, a interacțiunii sociale și a încrederii, stimularea vorbirii, dar și construirea mușchilor mai puternici.

Read more: Silviana Kacso: „Înotul terapeutic ajută la recuperarea copiilor şi adolescenţilor cu dizabilităţi...