Main menu

header

Cum treceţi cu bine relaţia de cuplu prin încărcata perioadă a Sărbătorilor

762 25 3de Călin Popa şi Eduard Popa

Specialiștii consideră la unison că Sărbătorile de iarnă, care se întind, ca spirit, mult peste ziua propriu-zisă a Crăciunului sau noaptea Anului Nou, pot reprezenta un test de rezistență pentru multe cupluri. Pe scurt, în aceste zile, relația poate fi plină de beneficii sau de presiuni.

Read more: Cum treceţi cu bine relaţia de cuplu prin încărcata perioadă a Sărbătorilor

Soţii, stresaţi de succesul financiar al soţiilor

762 25 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Chiar dacă societatea a evoluat foarte mult de la vremurile în care bărbatul „punea pâinea pe masă”, iar femeia stătea acasă și creștea copiii, mentalitatea multor persoane nu a ținut pasul cu timpurile. O atestă o cercetare care a reliefat gradul de stres al bărbaților atunci când consoartele depășesc un anumit procent din veniturile care intră în gospodărie.

Read more: Soţii, stresaţi de succesul financiar al soţiilor

Problemele cu familia extinsă, mai dăunătoare decât cele din cuplu

762 25 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Relațiile dificile, situațiile tensionate cu membri ai familiei extinse se pot dovedi mai periculoase pentru starea afectivă și de sănătate decât problemele din cuplu, arată datele unei cercetări de dată recentă.

Read more: Problemele cu familia extinsă, mai dăunătoare decât cele din cuplu

Avantajele şi dezavantajele diferenţei de vârstă într-un cuplu Psihoterapeut Luminiţa Codrescu: „E de preferat să existe o gamă orientativă de 5 ani între parteneri“

759 25 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Nu mai trăim demult înconjuraţi de relaţii în care bărbatul este mai mare decât partenera sa, aşa cum se întâmpla în cazul părinţilor şi bunicilor noştri. Azi, vezi tot mai multe cazuri în care ea este aleasă de un bărbat mai mic şi pornesc la drum împreună fără să ţină cont de diferenţa de vârstă. Psihoterapeutul Luminiţa Codrescu (medalion) ne-a vorbit pe larg despre aceste cazuri, tot mai des întâlnite. Despre cum pot avea un final fericit, fără frustrări şi fără compromisuri în şir.

Read more: Avantajele şi dezavantajele diferenţei de vârstă într-un cuplu Psihoterapeut Luminiţa Codrescu: „E...

Forţa primei iubiri învinge timpul

756 23 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Una dintre cele mai mari provocări pentru psihologii din toată lumea este felul în care unii oameni se întorc la prima iubire cu aceeași patimă chiar și după decenii. Poveștile lor sunt uneori mai presus de orice imaginație.

Read more: Forţa primei iubiri învinge timpul

Bunătatea, mai atrăgătoare decât frumuseţea şi banii

751 25 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Optica oamenilor în relația de cuplu pare a fi într-o schimbare majoră. Deși repere ca banii, frumusețea sau simțul umorului rămân în topul cerințelor pe care le putem avea de la un potențial partener, în fruntea listei de calități se detașează bunătatea.

Read more: Bunătatea, mai atrăgătoare decât frumuseţea şi banii

Reclamaţiile la serviciu, alarmă de infidelitate

751 25 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Un studiu recent face o corelație neașteptată între faptul că o persoană se comportă necorespunzător la locul de muncă și tendința acesteia de a-și înșela partenerul.

Read more: Reclamaţiile la serviciu, alarmă de infidelitate

Excesul de etalare, semn de fragilitate a relaţiei

751 25 1de Călin Popa şi Eduard Popa

În ceea ce este cunoscut ca „dating”, noutățile se țin lanț. Cu fiecare tendință apar și evaluările psihologilor, care atrag atenția că prea multă expunere a partenerului pe rețelele de socializare este un semnal că relația nu are consistență.

Read more: Excesul de etalare, semn de fragilitate a relaţiei

Milioane de posibilităţi romantice: Facebook Dating

749 25 3de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Așa cum mulți au observat, cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, era în mare parte și până acum un loc numai bun pentru dating. Așadar, a fost doar o chestiune de timp până când acest aspect să se „oficializeze”, lucru care s-a întâmplat recent.

Read more: Milioane de posibilităţi romantice: Facebook Dating

Conexiunea cu partenerul acţionează ca un analgezic

749 25 2de Călin Popa şi Eduard Popa

O echipă internațională de cercetători din Austria și Spania a confirmat, printr-un studiu de amploare, faptul că sprijinul emoțional pe care îl acordă partenerul de viață are efect de analgezic asupra suferinzilor, făcând să scadă în intensitate durerile acute și cronice.

Read more: Conexiunea cu partenerul acţionează ca un analgezic

Folosirea pronumelor spune totul despre cât (sunteţi de) iubiţi

749 25 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Cele mai recente studii psihologice referitoare la personalitatea unui om aflat într-o relație de cuplu au dat la iveală importanța folosirii pronumelor în reliefarea întinderii și profunzimii sentimentelor.

Read more: Folosirea pronumelor spune totul despre cât (sunteţi de) iubiţi