Main menu

header

Amintirile frumoase cu un „fost“ fac bine relaţiei actuale

919 20 3de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Oricât de paradoxal ar părea, momentele personale de nostalgie vizavi de relația cu un „fost” sunt de bun augur pentru relația actuală, relevă datele unui studiu recent.

Read more: Amintirile frumoase cu un „fost“ fac bine relaţiei actuale

Relaţiile romantice la serviciu... inevitabile?

919 20 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Psihologii și experții în resurse umane sunt de acord că dragostea dintre colegi este inevitabilă și ar trebui gestionată mai degrabă decât interzisă sau tabu. Practic, experții afirmă că managerii inteligenți le vor permite angajaților să stabilească astfel de relații, asigurându-se în același timp că limitele profesionale nu sunt depășite.

Read more: Relaţiile romantice la serviciu... inevitabile?

Tinerii, tot mai pragmatici în relaţiile de cuplu

919 20 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Generațiile din urmă au evoluat mult din perspectiva regulilor în cuplu. Astăzi este nevoie de mult mai mult decât a vedea un film împreună pentru a alcătui o pereche și nici chiar mutatul împreună nu mai garantează o viitoare relație pe termen lung.

Read more: Tinerii, tot mai pragmatici în relaţiile de cuplu

Partenerii au dificultăţi de comunicare, incapacitatea de a transmite un mesaj celuilalt Psiholog Valentin Pescaru: „Tensiunile în cuplu intervin din prea mult «eu» ori din prea mult «noi»“

916 20 1de Georgiana Mihalcea

Mai mult sau mai puțin, în orice relație există și momente de tensiune și conflict. Și asta nu este prin definiție o problemă. Uneori, atunci când este gestionat corect de către parteneri, conflictul poate regla tensiuni, poate rezolva neînțelegeri. Problema intervine atunci când conflictul escaladează și apar jigniri, cuvinte grele, ba chiar agresiuni fizice. Care sunt principalele motive de ceartă în cuplu, dar și cele mai bune soluții ce se pot aplica în contextul actual aflăm de la Valentin Pescaru (medalion), psiholog clinician, psihoterapeut, sexolog la www.clinicaserenity.net.

Read more: Partenerii au dificultăţi de comunicare, incapacitatea de a transmite un mesaj celuilalt Psiholog...

Alegerea unui partener gurmand trădează propria plăcere de a mânca

912 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Dacă o persoană este într-o relație cu un partener căruia îi place mult să mănânce, este foarte posibil să respectiva persoană să fie la rândul său o gurmandă, arată rezultatele unei cercetări recente.

Read more: Alegerea unui partener gurmand trădează propria plăcere de a mânca

Muzica în timpul somnului vindecă o inimă rănită

912 20 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O inimă rănită în urma unei despărțiri are nevoie de timp și de uitare. Experții au descoperit o modalitate eficientă de a elimina amintirile dureroase.

Read more: Muzica în timpul somnului vindecă o inimă rănită

Fericirea în cuplu ţine de ambii parteneri

912 20 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Oameni de știință studiază modul în care oamenii mențin relații de bună calitate și provocările pe care le depășesc pentru asta. Unul dintre miturile infirmate de studii este „fericirea soției înseamnă fericirea în viață”. Specialiștii relevă faptul că un cuplu durabil ține de eforturile ambilor parteneri.

Read more: Fericirea în cuplu ţine de ambii parteneri

Vacanţa în cuplu reaprinde scânteia iubirii

910 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

O evadare în doi are potențialul de a reaprinde flacăra iubirii, au arătat rezultatele unui studiu recent, care a evidențiat magia vacanței dincolo de relaxare sau de decuplarea de problemele de fiecare zi.

Read more: Vacanţa în cuplu reaprinde scânteia iubirii

Prima impresie, crucială în procesul de continuare a relaţiei după prima întâlnire

910 20 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Felul în care oamenii de azi își găsesc parteneri a evoluat uimitor, dar unele lucruri rămân, totuși, la fel cum au fost încă din timpuri străvechi. Unul dintre aceste repere fixe este celebra primă impresie.

Read more: Prima impresie, crucială în procesul de continuare a relaţiei după prima întâlnire

Avantajele angajării unui antrenor de dating

910 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O întâlnire romantică poate fi dificilă pentru oricine, dar un antrenor de dating ajută în moduri surprinzătoare și care dau rezultate.

Read more: Avantajele angajării unui antrenor de dating

Originalitatea asigură succesul pe site-urile de dating

907 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

A ieși în evidență în noianul de profiluri ale celor care își caută un partener este un ingredient al succesului, arată rezultatele unui studiu recent.

Read more: Originalitatea asigură succesul pe site-urile de dating