Main menu

header

Petre Geambaşu, lord al muzicii româneşti

950 2 2Repet de ani buni, cu toată determinarea, că muzica ușoară românească are eroi, are staruri, are legende pe care trebuie să le cunoaștem, să le ascultăm și să le prețuim la justa valoare, pentru munca lor și pentru tot efortul depus la susținerea unui gen.

Read more: Petre Geambaşu, lord al muzicii româneşti

Să trăim cu nesiguranţele!

949 2 2Trăim cu pericolele la orice pas. Nu mai avem prea mare siguranță pentru nimic din cele câte sunt în jur, pentru sănătatea noastră, pentru felul în care ne putem desfășura activitățile, pentru nimic. Există temeri majore cu privire la ziua de mâine, la toate fenomenele haotice care pun stăpânire pe lume, la evoluția fără fundament și chiar la emoțiile pe care sufletul nostru le poate încerca.

Read more: Să trăim cu nesiguranţele!

E ziua mea şi mă simt bine!

948 2 2Uite că am ajuns și la vârsta de 47 de ani. Vă mărturisesc sincer că nu o simt deloc. Eu sunt omul care trăiește clipa, care e într-o continuă depășire a sa, care nu are timp să stea să se gândească prea mult la ce a fost sau la ce va fi.

Read more: E ziua mea şi mă simt bine!

Timpul trece pe lângă noi!

947 2 2Timpul trece pe lângă noi. De multe ori mi se pare că în van, fără o noimă clară, iar în trecerea aceasta a lui nu are nici milă și nici nu dă semnale. Sigur că toată lumea vorbește despre asta, dar câți fac ceva la modul concret, să-l transforme în calitate? Nici măcar eu.

Read more: Timpul trece pe lângă noi!

Regina costumelor populare autentice: VIRGINIA LINUL

946 2 2Voi știți oameni fără limite, care au un fel de nebunie frumoasă în ceea ce fac, slujind până la sânge, până la ultima bucățică de pasiune și de putere țelul lor? Eu cunosc mai mulți, dar unul dintre aceștia, care mă uimește cu forța sa, cu atenția și cu dragul nespus de România și de autentic, este Virginia Linul, artist unic, creator de costume populare. Mulți dintre voi ați văzut costumele pe care eu le port în ultimul an la concertele mele mari folclorice. Sunt opera ei și sunt parcă din vremurile de cândva.

Read more: Regina costumelor populare autentice: VIRGINIA LINUL

Fiţi empatici!

945 2 2Voi cât de tare îi prețuiți pe cei din jurul vostru? Se spune că suntem ce suntem, fiecare individ, printr-un cumul de momente, legături, sfaturi, reacții și afecțiuni din partea celor pe care-i iubim, celor alături de care muncim, care ne sunt aproape, fie că e vorba despre familie, prieteni sau simpli străini care vin în contact cu noi. Cumva, devenim suma acestor alăturări și trebuie să recunoaștem asta.

Read more: Fiţi empatici!

Secretul longevităţii mele artistice

944 2 2Cineva m-a provocat zilele acestea să scriu o rețetă a succesului meu, a longevității, a puterii de a mă menține mereu în față. Vă mărturisesc că nu am cine știe ce ingrediente și că nu există secrete ascunse pentru asta, ci doar câteva direcții clare, pe care mi-ar face mare plăcere ca oamenii să le conștientizeze și să le vadă rațional.

Read more: Secretul longevităţii mele artistice

Ea mută munţii: SILVIA MACREA!

943 2 2V-am mai spus, dragii mei, că există oameni în țara aceasta care mută munții, la propriu, cu activitatea lor. Oameni admirabili, pe care eu îi respect și care mă uimesc cu puterea lor de a transforma comunități, de a face evenimente, de a așeza lucrurile și a făuri frumosul.

Read more: Ea mută munţii: SILVIA MACREA!

Ne asumăm faptele?!

942 2 2Așa e construită viața încât vrem, nu vrem, trebuie să ne asumăm repercusiunile acțiunilor noastre. Știu că mulți se ascund după deget, încercând să-și construiască propriul adevăr, în care cred.

Read more: Ne asumăm faptele?!

În fruntea topului: profesor doctor Olga Simionescu

941 2 2Există oameni în țara asta care schimbă tot ce este în jurul lor, prin profesionalism și implicare, și care ajung în fruntea unui top imaginar al profesioniștilor, fără a face neapărat asta cu spirit demonstrativ, ci dintr-un fel de relaxare oferită de cunoaștere, deschidere și experiență.

Read more: În fruntea topului: profesor doctor Olga Simionescu

De la tine porneşte schimbarea

940 2 2Mi-e teamă uneori de reacțiile mele, de impulsurile pe care le pot avea, de cum aș putea fi în momente extreme. Nu sunt un om impulsiv și mi-am educat răbdarea în timp, dar anumite lucruri pe lumea asta nu avem cum să le controlăm. V-am spus de asta pentru că azi vreau să vă vorbesc despre schimbare.

Read more: De la tine porneşte schimbarea