Main menu

header

de Liliana Simidon

Paraziţii intestinali pot apărea la orice vârstă nu doar la copii, aşa cum se crede în popor. De cele mai multe ori, parazitoza se manifestă prin simptome diverse, însă uneori se poate întâmpla să nu existe niciun semn. Principala cauză este lipsa unei igiene adecvate. Din fericire, problema poate fi rezolvată cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Igiena joacă un rol important
Printre simptomele infestării cu paraziţi intestinali se numără: senzaţia de mâncărime la nivelul rectului, crampe abdominale, greaţă, alternarea perioadelor în care apare constipaţia cu cele în care se manifestă diareea, pierderea în greutate, respiraţie urât mirositoare, iritabilitate, calitatea proastă a somnului şi anemie. Uneori, parazitoza intestinală nu prezintă niciun semn, alteori simptomele apar şi dispar.
Pentru a preveni infestarea trebuie să urmaţi reguli foarte stricte de igienă personală, să spălaţi fructele şi legumele foarte bine înainte de a le consuma, să preparaţi carnea foarte bine, să beţi doar apă îmbuteliată sau, în lipsa acesteia, apă caldă şi răcită şi să vă spălaţi mâinile frecvent în timpul zilei.

Pulberea de seminţe de lămâie vă ajută foarte mult
Iată câteva remedii naturiste pentru eliminarea paraziţilor intestinali:
- luaţi cinci-zece seminţe de castravete amar împreună cu unt clarifiat;
- beţi suc proaspăt de mentă cu lămâie şi sare neagră (nerafinată);
- 200 ml de lapte în care puneţi şi două linguri cu ulei de ricin;
- seminţele de dovleac reprezintă un bun remediu antiparazitar. Curăţaţi-le de coajă, zdrobiţi-le şi apoi preparaţi o infuzie din care trebuie să beţi câte două-trei căni pe zi. De asemenea, puteţi consuma 50 g de seminţe crude de dovleac pe zi (trebuie să aibă pieliţă) şi apoi, timp de o oră, nu mâncaţi şi nu beţi nimic;
- consumaţi zilnic pulbere din sâmburi de lămâie cu apă caldă, până la rezolvarea problemei;
- papaina, o enzimă digestivă care se găseşte din plin în fructul necopt de papaya, este un puternic agent distrugător al limbricilor. O lingură cu suc proaspăt (fructul nu trebuie să fie foarte copt) se ia împreună cu o cantitate egală de miere şi patru linguri cu apă fierbinte. Două ore mai târziu luaţi 30 ml ulei de ricin amestecat în 250 ml lapte. Acest tratament se realizează o dată pe zi şi este necesar să fie repetat de încă două ori. Doza menţionată este cea pentru adulţi. Pentru copiii cu vârste între 7 şi 10 ani, jumătate din această doză este suficientă;
- consumaţi mult usturoi, atât crud, cât şi sub formă de tinctură;
- un tratament foarte bun pentru eliminarea teniilor şi a larvelor acestora este baia de şezut în lapte. Uneori, rezultatul nu apare imediat, de aceea este necesar ca baia să dureze cel puţin o oră şi eventual să fie repetată de două-trei ori;
- faceţi clisme cu decocturi de plante.

Recomandări

VERMICIN - are acţiune antiparazitară, antispastică şi antibacteriană, favorizând refacerea florei intestinale. E indicat în parazitoze digestive cauzate de infestarea cu limbrici, oxiuri şi giardia lamblia. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
DIZOLAX - ajută la eliminarea produşilor reziduali, proveniţi din hrana incomplet digerată, de pe tractul digestiv. Omoară oxiurii şi bacteriile, previne depunerea fungilor şi paraziţilor pe pereţii intestinali. Administrare: una-două capsule de trei ori pe zi.
HARITAKI - este util în constipaţii, hiperaciditate gastrică, ajutând totodată şi la eliminarea paraziţilor intestinali. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
GIARDINOFUG - ajută la eliminarea paraziţilor intestinali, cu preponderenţă a giardiei. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Pont! În timpul tratamentelor renunţaţi la ulei, smântână, unt, iaurt şi carne.