Main menu

header

Vedetele României au luat lumea la pas

764 15 1de Valeria Roman şi Carmen Ciripoiu

Aşteptată îndelung de vedetele ţării, luna ianuarie e perioada cea mai îndrăgită de acestea, pentru că, în sfârşit, au timp de odihnă şi de răsfăţ, în destinaţii de vis în care se bucură de soare, de plaje superbe şi peisaje ireale sau vizitează locuri minunate. Anul acesta, la loc de cinste nu au fost doar binecunoscutele concedii în locuri exotice, precum Thailanda, Maldive şi Dubai, întrucât unele VIP-uri au punctat şi circuite care le-au lăsat amintiri de neuitat în America de Sud, Sri Lanka şi Mexic. Dacă unii s-au distrat de minune fără grija zilei de mâine, cuplul Andreea Bălan şi George Burcea a avut un concediu cu multe griji şi probleme. Ajunşi în Mauritius, aceştia au avut de furcă cu o enterocolită care nu le-a ocolit pe cele două minunate fetiţe. Iată cum au arătat vacanţele de vis ale câtorva dintre vedetele României.

Read more: Vedetele României au luat lumea la pas

Conacul Hagianoff, „castelul-bijuterie“ din inima Bărăganului

764 2 1de Silviu Ghering şi Eduard Popa

La ieșirea din Urziceni spre Slobozia, pe DN2A, la 3 km este comuna Manasia, pe malul stâng al Ialomiței. Vestită pentru Domeniul Manasia, bijuterie de patrimoniu unică în peisajul Bărăganului, inclus în Ansamblul Conacului Hagianoff. Vă lăsăm să descoperiți singuri ce „ascunde” crama de acolo, TAIFASURI vă „invită” în „castelul”, așa cum îi spun localnicii, Hagianoff.

Read more: Conacul Hagianoff, „castelul-bijuterie“ din inima Bărăganului

Sindromul cumpărăturilor, o nouă maladie psihică? Psiholog Anca Răducan: „Principalele metode de tratament sunt medicaţia antidepresivă şi terapia cognitiv-comportamentală“

764 18 1de Elena Marinescu şi Eduard Popa

Dependenţa de cumpărături („Buying-shopping disorder” - BSD) ar trebui recunoscută ca o afecţiune psihică, cu simptome şi caracteristici distincte, susţin medicii psihiatri, care avertizează că un număr tot mai mare de persoane manifestă în prezent semne îngrijorătoare de comportament obsesiv în contextul accesibilităţii cumpărăturilor online. Prima mențiune despre cumpăratul compulsiv într-un manual de specialitate a fost acum 100 de ani și acesta era descris de psihiatrul Emil Kraepelin ca „nebunie impulsivă”. Psihologul Anca Răducan (medalion) explică originile şi consecinţele acestui fenomen.

Read more: Sindromul cumpărăturilor, o nouă maladie psihică? Psiholog Anca Răducan: „Principalele metode de...

Noul an ne cere să renunţăm la relaţiile toxice, amintirile negative şi tot ce ne face rău Numerolog Nelu Vicleanu: „Punctul central al vibraţiei anului 2020 constă în muncă, realizare şi responsabilitate“

764 20 1de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Un nou an, un nou deceniu care vin cu multe schimbări, provocări şi multă muncă. Spre deosebire de 2019, care a fost un an agitat şi spontan, 2020 aduce echilibru, responsabilitate, noi începuturi favorabile şi roade bogate. Numerologul Nelu Vicleanu (medalion) a vorbit, în detaliu, despre aspectele lui 2020, ce schimbări se produc şi cum vă puteţi bucura de reuşită la finalul anului.

Read more: Noul an ne cere să renunţăm la relaţiile toxice, amintirile negative şi tot ce ne face rău...

Nobili salvatori de cărţi: Gunoierii

764 27 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Atunci când cărțile ajung la gunoi, există oameni luminați și inițiative care le fac cinste - gunoierii salvează volumele și le repun în circuit, în beneficiul publicului.

Read more: Nobili salvatori de cărţi: Gunoierii

Dispariţia Cristinei Ţopescu scoate la iveală poveşti cutremurătoare din viaţa jurnalistei „Am vrut un copil ca să formez un om solidar cu suferinţele şi cu bucuriile Universului!“

764 28 1de Andrei Dicu

Când pleacă dintre noi cineva drag, durerea e atât de mare, încât ne spală de păcate și de greșeli. Cristina Țopescu a trecut dincolo, nu atât de fulgerător precum pare. S-a grăbit încă de anul trecut, dar lipsa grijii față de aproapele nostru ne-a făcut să „descoperim” absenţa ei abia aproape la jumătatea lunii ianuarie. Cristina Țopescu a suferit, și-a mărturisit durerile, dar a făcut-o prea timid, într-o lume a percuției, a zgomotului exacerbat. În final, a agonizat din pricina singurătății. Secretele sale se contopesc precum ingredientele unei pâini, de o frumusețe sfântă, dumnezeiască.

Read more: Dispariţia Cristinei Ţopescu scoate la iveală poveşti cutremurătoare din viaţa jurnalistei „Am...

Vama Buzăului, locul unde puteţi merge pe... apă

763 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

La poalele Munților Ciucaş, pe partea opusă celei arhicunoscute, cu Cheia şi Muntele Roşu, Vama Buzăului e o comună ce se întinde de-a lungul râului Dălghiu, care se varsă în râul Buzău. La 45 de kilometri de Braşov, Vama Buzăului ascunde comori nebănuite. Peisaje de vis, aer curat, produse tradiţionale şi minuni ale naturii, toate îi aşteaptă pe turiştii care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să descopere România frumoasă.

Read more: Vama Buzăului, locul unde puteţi merge pe... apă

Îngrozeşte atât copiii, cât şi adulţii Nictofobia, frica de întuneric, poate deveni patologică

763 10 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Cel puțin în perioada copilăriei, a existat vreun micuț care să nu fi fost speriat, chiar și pentru puțin timp, de vestitul Bau-bau sau de un monstruleț care s-ar găsi sub pat și care, dacă acesta nu era cuminte, își făcea apariția? Culmea este că și adulții se sperie de întuneric. Ce stă la baza acestei fobii, cunoscută sub numele de nictofobie, și cum o puteți învinge, aflați în rândurile de mai jos.

Read more: Îngrozeşte atât copiii, cât şi adulţii Nictofobia, frica de întuneric, poate deveni patologică

Există meseria de îndrumător al copiilor pentru bunul simţ Ştefana Mireţ, fondatoarea „Manieres“: „Bunele maniere le înveţi în familie şi le consolidezi pe parcursul întregii vieţi“

763 23 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

Nici nu pare a fi atât de dificil să fii catalogat drept o persoană cu bun simț. Noi am cunoscut un astfel de om, dispus la orice oră să-i învețe și pe alții cum să fie mai buni cu semenii lor. Mereu cu zâmbetul pe buze, chiar și atunci când întâmpină dificultăți poate chiar greu de trecut, Ștefana Mireț este profesoară de bune maniere, care îi ajută pe copii să scoată la suprafață cuvinte de mulțumire pe care uneori le este greu să le spună. Treaba ei s-a transformat în cursuri pe care le predă de aproape un deceniu. Fondatoarea „Manieres” își începe povestea în anul întâi de facultate, când a împrumutat nişte bani de la mama sa pentru a deschide o asociaţie şi a început să bată la uşile instituțiilor de învățământ din Bucureşti ca să le dezvolte copiilor bunul simț. Visul ei este să transforme acest proiect îndrăzneț în materie permanentă în orarul celor mici. Cum trebuie un școlar să redescopere modul de a se prezenta, de a sta la masă, de a zâmbi firesc și de a împărtăși cu alții bucurie, dar și cum să mulțumească, am aflat de la Ștefana Mireț într-un interviu pentru revista „Taifasuri”.

Read more: Există meseria de îndrumător al copiilor pentru bunul simţ Ştefana Mireţ, fondatoarea „Manieres“:...

Culoarea anului 2020: albastru clasic

763 25 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Noul an vine cu o culoare „oficială” care va face deliciul a milioane de oameni care o preferă pentru calități estetice indubitabile: albastru clasic. Este alegerea celebrei companii americane Pantone Color Institute pentru 2020 și anunță o nouă frontieră în vestimentație, make-up și design interior.

Read more: Culoarea anului 2020: albastru clasic

Sobele de teracotă Mediaş, 114 ani de tradiţie în Transilvania

763 28 1de Laura Zmaranda şi Adrian Barna

Fabrica de sobe de teracotă de la Mediaș este dovada vie a faptului că atunci când tradiția și cultura străveche a meșteșugurilor țin cu tot dinadinsul să rămână în timpurile acestea noi, asta se întâmplă. Așadar, vă invit să descoperim împreună istoria ultimei fabrici unde se mai fac sobe de teracotă, care a fost parcursul ei și cum se transformă produsele de aici în adevărate opere de artă.

Read more: Sobele de teracotă Mediaş, 114 ani de tradiţie în Transilvania