Main menu

header

Renunţaţi la trecut şi alegeţi o nouă cale în viaţă! Astrolog Cristina Dobre: „Soarele în Leu vă aduce încredere în sine, iubire şi creativitate“

742 18 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

După ce v-ați scufundat o lună în energia emoțională a Racului, odată cu data de 23 iulie 2019, Soarele a intrat în Leu, semnalând că este momentul să vă deschideți inima, să lăsați trecutul deoparte și să alegeți o nouă cale pe care să mergeți în viață. Este vremea să vă ascultați sufletul, să fiți generoși și să îi încurajați pe cei care au nevoie de ajutor. Pentru că Soarele în Leu aduce tuturor încredere în sine, iubire și creativitate. Un alt eveniment astral cu totul spectaculos, care se petrece o dată la 12 ani, este Trigonul de Aur (format din conjuncţia Soare-Venus, prezente în Leu, care formează trigon cu Jupiter în Săgetător). Ce transformări aduce acest eveniment astral în viața fiecărui nativ şi cum influențează energia Soarelui fiecare zodie, aflați de la astrologul Cristina Dobre.

Read more: Renunţaţi la trecut şi alegeţi o nouă cale în viaţă! Astrolog Cristina Dobre: „Soarele în Leu vă...

Kenya, simbolul genocidului fiarelor sălbatice ale Africii

742 24 1de Andrei Dicu şi Adrian Barna

Africa este, probabil, cel mai violent continent. În ultimii ani, masacrul împotriva animalelor sălbatice s-a întețit, iar acest fapt a atras atenția organismelor internaționale și a presei din toate colțurile lumii. Modalitățile de asasinat sunt variate și trezesc fiori. De la lei otrăviți de păstorii maasai cu insecticid (carbosulfan) injectat în cadavrele vacilor, în Kenya, și până la vânătoarea cu săgeți otrăvite, în Tanzania, imaginația acestor criminali sfidează limitele.

Read more: Kenya, simbolul genocidului fiarelor sălbatice ale Africii

Misterioasele manuscrise antice

742 28 1de Sorin Dumitrescu şi Alexandru Brădescu

Sunt texte scrise majoritatea în dialecte obscure, cu gramatică arhaică şi din această cauză cer multă răbdare pentru a fi descifrate. Unele continuă să îi intrige pe arheologi, pe istorici şi pe alţi oameni de ştiinţă, în timp ce altele au divulgat numai atât din conținutul lor cât să ne stârnească fascinația și mai tare.

Read more: Misterioasele manuscrise antice

Paul Surugiu - Fuego: „Jumătate din viaţă am petrecut-o pe drumuri!“

742 31 2Fuego, artistul care-i mereu cu zâmbetul pe buze, are parte de o viaţă agitată din care nu lipsesc numeroasele spectacole şi emisiuni de televiziune. Aşa cum ştiţi, vedeta TVR 2 aduce în fiecare vineri, de la 17:45, şi sâmbătă, de la 14:00, show-ul „Drag de marea mea” şi filmează pentru cel de-al treilea sezon al emisiunii „Drag de România mea”. În acelaşi timp, se pregăteşte pentru spectacolul de la Sala Palatului din București, de pe 15 noiembrie. Când obosește, artistul îşi încarcă bateriile prin... pictură. Nu de puţine ori Paul Surugiu - Fuego a mărturisit că o parte importantă din viață a petrecut-o pe șosele, spre diverse evenimente.

Read more: Paul Surugiu - Fuego: „Jumătate din viaţă am petrecut-o pe drumuri!“

În culisele „Cerbului de Aur“, ediţia 2019 Cine este artistul Elvin Dandel, prezentatorul „Cerbului de Aur“

742 31 1Eda Marcus şi Elvin Dandel vor fi gazdele Festivalului „Cerbul de Aur 2019”, care se va desfăşura în perioada 22-25 august în Piaţa Sfatului din Braşov. Fiu al cunoscutului artist Ricky Dandel, Elvin a plecat de mulţi ani din România alături de părinţii săi. A rămas însă cu sufletul aproape de lumea artistică de la noi şi a revenit cât de des a putut în ţara natală. Este cântăreţ, compozitor, actor și pianist cunoscut pe plan internaţional, iar succesul la public l-a cunoscut de la vârste fragede. La numai 15 ani, tânărul urca pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”, alături de tatăl său. De atunci, a experimentat multe variante prin care a ajuns în faţa publicului, inclusiv cea de prezentator. Elvin Dandel revine în acest an pe scena Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, alături de Eda Marcus, frumoasa prezentatoare de la TVR.

Read more: În culisele „Cerbului de Aur“, ediţia 2019 Cine este artistul Elvin Dandel, prezentatorul...

O dilemă naţională: Pedeapsa cu moartea sau pedeapsa cu viaţa?

de Andrei Dicu

La Caracal s-a răsturnat carul cu sânge. Cazurile Luizei Melencu și al Alexandrei Măceșanu, cele două fete torturate și ucise de animalul al cărui nume nu poate fi suportat de o tastatură cu un oarecare bun-simț, trezesc disperare, mânie și un puseu de simț civic.

Read more: O dilemă naţională: Pedeapsa cu moartea sau pedeapsa cu viaţa?

Crimele în serie de la Caracal au şocat şi au revoltat toată România

741 14 3de Andreea Vasilescu

A cum trei luni, o dispariție a unei tinere s-a transformat brusc, în urmă cu câteva zile într-un scenariu al groazei. Căci de la acea dispariție, nerezolvată până zilele trecute, cazul a devenit al unui posibil criminal în serie și a atras după sine demiterea șefului Poliției și demisia directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale. Un bărbat în vârstă de 66 de ani din Caracal, fost mecanic auto, este acum bănuit că ar fi criminal și că i-ar fi luat viața tinerei dispărute acum trei luni, dar și alteia, zilele trecute.

Read more: Crimele în serie de la Caracal au şocat şi au revoltat toată România

Incredibil: există o legătură de rudenie între Gheorghe Dincă şi Ion Rîmaru?

741 16 1de Sorin Dumitrescu

România se cutremură în aceste zile nu din adâncul pământului, din neliniştita zonă a Vrancei, ci din adâncul tuturor oamenilor acestei ţări pentru crimele de o cruzime inimaginabilă săvârşite de un tată a patru copii asupra unor adolescente. Iar ancheta este abia la început. Pentru că există groaznice suspiciuni că Alexandra şi Luiza, cei doi îngeri cărora un monstru le-a retezat aripile vieţii, nu ar fi singurele victime şi pensionarul ar avea pe conştiinţă mult mai multe omoruri. Gheorghe Dincă, la 66 de ani, părea a fi un om care se îndreaptă cu paşi liniştiţi spre bătrâneţe, dar în spatele mecanicului auto se afla un ucigaş cu sânge de iceberg, pentru că numai astfel poţi să omori fără să clipeşti două copile a căror singură vină a fost că s-au încrezut în bărbatul în vârstă care a oprit generos la ocazie, ducându-le în... Iad.

Read more: Incredibil: există o legătură de rudenie între Gheorghe Dincă şi Ion Rîmaru?

Victime inocente ale călăilor invizibili

741 18 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Gheorghe Dincă nu este primul criminal în serie din istoria României și nici singurul din lume. Sadici călăi ai unor victime inocente se găsesc în toate epocile și pe toate meridianele, iar victimelor nu li s-a făcut dreptate decât în foarte mică măsură, multora chiar deloc.

Read more: Victime inocente ale călăilor invizibili

Turismul sportiv, între meserie şi dragoste pentru natură Profesor Mădălina Matcov: „Căutăm destinaţii noi ce ascund frumuseţi nebănuite“

741 23 1de Adelina Marin şi Florica Pintea

Foarte căutat în ultimii ani și de români, turismul sportiv a luat amploare, ajungând să devină chiar o ramură a turismului, fie că este vorba despre competiţii majore sau destinaţii turistice de relaxare. Așa a luat ființă Asociația pentru Tineret, Sport, Turism și Ecologie „Jnepenii”, care reuneşte un grup de prieteni pasionaţi de sport și de munte care activează ca organizatori sau simpli voluntari la evenimente de turism sportiv încă din anul 2010. Mădălina Matcov (medalion), profesor de educaţie fizică şi sport la o şcoală din Capitală, antrenor personal şi instructor de aerobic, este membru al asociaţiei şi ne dezvăluie taina drumeţiilor montane care duc spre acțiuni sportiv-cultural-ecologice.

Read more: Turismul sportiv, între meserie şi dragoste pentru natură Profesor Mădălina Matcov: „Căutăm...

Oraşele verzi ale planetei

741 28 1de Laura Zmaranda şi Alexandru Brădescu

Limitele pentru expansiunea civilizației sunt tot mai permisive. În schimb, spațiul verde, habitatele naturale cu zecile de specii de plante, animale și păsări dispar. Lumea modernă trebuie să găsească așadar soluții pentru a cuprin- de în planurile ei natura. Și asta se întâmplă deja în multe dintre marile orașe ale lumii. Fie că este vorba despre reciclare, despre implementarea unor sisteme de producere a energiei regenerabile, reducerea poluării sau despre protejarea și extinderea habitatelor naturale, țările pentru care politica verde contează au reușit să încorporeze în strategia lor de dezvoltare natura.

Read more: Oraşele verzi ale planetei