Main menu

header

Preparaţi-vă singuri apa de gură

de Cătălina Tăgârţă

Vreţi să aveţi tot timpul respiraţie rece ca gheaţa, dar pasta de dinţi pe care o folosiţi nu are efect timp îndelungat? În acest caz puteţi apela la apa de gură, care poate fi preparată cu uşurinţă acasă. Natura a lăsat la îndemâna tuturor soluţii pentru toate problemele şi chiar şi ingredientele pentru a prepara singuri apa de gură.

Read more: Preparaţi-vă singuri apa de gură

Pelinul uşurează digestia

de Daniela Anton

Tonic, stimulent gastric, antimicrobian, dezinfectant şi vermifug, pelinul este planta de care aveţi nevoie când suferiţi de diverse afecţiuni. Iată ce vindecă pelinul şi cum puteţi să obţineţi reţete pe baza acestei plante-minune.

Read more: Pelinul uşurează digestia

Aliatul astmaticilor: unguraşul

de Gabriela Niculescu

Unguraşul (Marrob erabic) se enumeră printre ierburile amare din Biblie şi pe care egiptenii îl foloseau împotriva afecţiunilor respiratorii. Grecii de odinioară credeau că unguraşul este capabil să vindece şi muşcăturile de câine, de unde şi numele său englezesc horehound, ce înseamnă câine turbat (hoar hound). În secolul al IX-lea, medicii arabi, moştenitori ai tradiţiilor medicale egiptene, utilizau această plantă împotriva afecţiunilor respiratorii cronice. Ulterior, avea să fie recomandată în tratarea afecţiunilor ficatului şi ale splinei, apoi a avut onoarea de a figura printre ingredientele teriacului (remediu împotriva otrăvurilor).

Read more: Aliatul astmaticilor: unguraşul

Zarzărele apără vederea

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Deşi caisele sunt mai mari şi mai bine conturate, şi zarzărele se bucură de aceleaşi proprietăţi curative, ba mai mult, fructele sunt mai aromate şi mai dulci. De mii de ani, acestea au tămăduit multe boli, curăţând organismul de reziduuri şi asigurând refacerea pierderilor de vitamine şi minerale. După o cură cu zarzăre proaspete, maica Cipriana de la Schitul Suhai a simţit o limpezire a vederii şi o revigorare generală, ceea ce a determinat-o să recomande şi altora acest remediu.

Read more: Zarzărele apără vederea

Sprijin din natură pentru diabetici: napii

de Daniela Anton

Napul este o plantă medicinală cunoscută şi utilizată încă din cele mai vechi timpuri. Are miez dulce-picant şi poate fi consumat fiert sau în stare proaspătă. Comestibile sunt şi frunzele, care se prepară la fel ca şi frunzele de spanac.

Read more: Sprijin din natură pentru diabetici: napii

Remediu pentru fibromul uterin: coada-calului

de Carmen Ciripoiu

Multe dintre femei s-au confruntat măcar o dată în viaţă cu infecţii vaginale, recidive ale acestora sau alte boli ginecologice care parcă nu voiau să mai plece. De cele mai multe ori utilizarea antibioticelor distruge flora vaginală şi permite multiplicarea bacteriilor. Bolile femeieşti pot fi însă combătute cu succes prin utilizarea plantelor medicinale.

Read more: Remediu pentru fibromul uterin: coada-calului

Antidepresiv de excepţie: sunătoarea

de Diana Georgescu

Sunătoarea este o adevărată farmacie verde. În compoziţia acestei plante au fost identificaţi peste 15 compuşi activi, printre care acid valerianic, saponine, ulei volatil, substanţe care îi atribuie numeroase calităţi terapeutice. Acestora li se alătură hiperforina, care are un rol important în tratarea bolilor sistemului nervos, datorită efectului său antidepresiv şi sedativ.

Read more: Antidepresiv de excepţie: sunătoarea

Mazărea previne osteoporoza

de Diana Georgescu

Foarte hrănitoare şi bogată în proteine, mazărea este o legumă răspândită în întreaga lume. Este un aliment de bază, la fel ca orezul sau cartofii, având numeroase proprietăţi terapeutice.

Read more: Mazărea previne osteoporoza

Ele menţin creierul tânăr

de Dana Purgaru

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat publicităţii o listă cu alimentele ce îmbunătăţesc funcţionarea creierului cu 20% şi previn îmbătrânirea acestuia.

Read more: Ele menţin creierul tânăr

Remedii „verzi“ pentru curăţarea colonului

de Carmen Ciripoiu

„Moartea începe în colon”, spunea Elie Metchnikoff, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. Alimentaţia dezechilibrată sau aportul insuficient de lichide face ca flora intestinală să aibă de suferit. De aceea, curăţarea colonului este vitală, iar remediile naturiste, ideale.

Read more: Remedii „verzi“ pentru curăţarea colonului

Cura cu vişine curăţă organismul de toxine

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Pentru ca organismul să fie pregătit pentru canicula care se instalează de obicei în luna iulie, este bine ca la începutul fiecărei veri să facem o cură cu vişine proaspete, ce curăţă venele, scade colesterolul şi ajută şi la slăbit. O eficienţă sporită o are şi tratamentul cu ceaiuri din codiţe proaspete sau uscate, acestea fiind de mare preţ în tratamentul afecţiunilor renale. Leacul cu vişine este cunoscut din vechime, iar părintele Cosma de la Schitul Crovului l-a aflat de la un călugăr din Balcani.

Read more: Cura cu vişine curăţă organismul de toxine