Main menu

header

de Carmen Ciripoiu

Chiar dacă infertilitatea e un subiect delicat şi intim, cei care se luptă cu ea trebuie să ştie că nu sunt singuri, iar natura ne oferă zi de zi reţete excelente pentru a trata problemele de sterilitate sau impotenţă.

Frunzele, bune pentru femei
Consumate sub formă de ceai, frunzele de zmeură sunt poate cele mai bune tonice pentru femeile care vor să rămână însărcinate, având rolul de a ajuta oul fertilizat să se prindă de peretele uterin şi să rămână în acel loc. De asemenea, ceaiul de zmeură îmbunătăţeşte contracţiile şi alungă constipaţia. Cum se prepară: se toarnă o cană cu apă fiartă peste două linguri cu frunze uscate, se lasă la infuzat zece minute, apoi se îndulceşte, de preferinţă cu miere. Se consumă două, trei căni pe zi.

Bazaţi-vă şi pe seminţele de in
Proprietăţi incredibile asupra fertilităţii au şi seminţele de in, uleiul în special având rol de echilibrator hormonal la femei, dar fiind totodată şi foarte important pentru sănătatea spermatozoizilor bărbatului. Seminţele de in se pot consuma în stare naturală, iar uleiul se poate folosi zilnic în alimentaţie. Atenţie! Se va evita consumul exagerat de ulei de in. Poate apărea blocajul intestinal.

Rădăcină de unicorn versus impotenţă
Una dintre plantele cu efect deosebit în sporirea capacităţii cuplului de a concepe un copil este rădăcina de unicorn. Specialiştii spun că efectele miraculoase continuă şi în timpul sarcinii, prin prevenirea avortului spontan. Se recomandă ceaiuri din rădăcină preparate astfel: două linguriţe cu rădăcină se fierb într-o cană cu apă timp de 15 minute. Se consumă trei căni pe zi. La fel de eficientă este şi tinctura de rădăcină de unicorn, 2-4 ml pe zi.

Beţi fiertură de damiană sau fructul castităţii
Afrodiziacul mayaşilor, damiana stimulează fertilitatea prin echilibrarea hormonală. Se poate consuma sub formă de ceai sau lichior, dar specialiştii ne spun că cele mai multe rezultate se obţin din consumul moderat de damiană pe un termen mai lung. Atenţie! Se evită consumul dozelor mari şi dese de damiană.
Efecte uimitoare în privinţa fertilităţii are şi fructul castităţii. Se recomandă infuzia realizată dintr-o linguriţă cu plantă şi o cană cu apă fierbinte, lăsată la infuzat un sfert de oră. Se bea de trei ori pe zi. Tratamentul poate fi administrat o perioadă lungă, fără efecte secundare.

• Excelentă pentru îmbunătăţirea fertilităţii masculine sau feminine este mierea, cunoscută încă din vechime ca un puternic afrodiziac. Bărbaţii pot mânca două linguri cu miere în fiecare seară înainte de culcare, iar femeile pot consuma, tot seara, o jumătate de lingură cu miere cu puţină scorţişoară.