Main menu

header

11-11-1de Cătălina Tăgârţă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că microalgele au proprietăţi curative ce depăşesc toate produsele şi preparatele farmaceutice utilizate pentru asigurarea sănătăţii. Cele mai importante alge sunt: spirulina, chlorella, lithotatium calcareum (care conţine 34% calciu) şi hematococus pluvialis (compusă din axtha santinus – cel mai puternic antioxidant din lume). Acestea pot rezolva orice afecţiune diagnosticată, inclusiv bolile autoimune, incurabile, cum ar fi cancerul sau diabetul. Nutriţionistul şi fitoterapeutul Liviu Buluş (foto) ne-a oferit mai multe detalii despre acest leac miraculos.

Conţin 4.000 de elemente nutritive
Microalgele pot fi folosite ca hrană în prevenţie, în terapii, în cosmetică (întineresc, elimină ridurile), în creşterea performanţelor sportive, în combaterea oboselii, a obezităţii, a celulitei şi chiar drept biocombustibil pentru automobile - din ele se face un fel de motorină. „Algele conţin 4.000 de elemente nutritive - enzime, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, polizaharide, toate vitaminele, hormoni vegetali, bioflavonoizi, antioxidanţi, minerale alcaline, oligoelemente, biofotoni - adică tot ce are nevoie organismul pentru a se bucura de o frumuseţe veşnică”, ne-a spus Liviu Buluş. De asemenea, potrivit acestuia, algele conţin cantităţi normale de clorofilă - supranumită şi „sângele vegetal”, care e purificatorul sângelui uman -, previn şi combat tumorile, reglează sistemul nervos, sistemul cardiovascular, rezolvă bolile de ficat, de rinichi, cele ale aparatului respirator şi glanda tiroidă. În plus, microalgele nu au toxicitate.

Îndepărtează toxinele
Cele peste 2.500 de enzime (proteine speciale) din alge asigură digestia, absorbţia şi asimilarea substanţelor hrănitoare din mâncare, elimină toxinele (metalele grele ce produc cancer) şi echilibrează pH-ul. „Bolile apar în special datorită dizarmoniei pH-ului (n.r. - hiperaciditate), iar principalii responsabili pentru asta sunt dieta, stresul, poluarea sau lipsa de mişcare. Persoanele care suplimentează dieta cu microalge sunt suple, energice, mănâncă puţin, dorm bine, gândesc clar şi îşi măresc speranţa de viaţă. Microalgele nu au de ce să facă rău. Ele hrănesc toată fauna oceanului, şi până acum nicio balenă n-a făcut diabet, cancer sau reumatism. De aceea, algele sunt considerate verdeţuri făcătoare de minuni. În plus, ele nu mai dau poftă de mâncare. Japonezii consumă zilnic 4 grame de pulbere de alge pe zi pe cap de locuitor, iar americanii, câte 3 grame”, ne-a mai declarat specialistul.

Întăresc sistemul imunitar
„Pentru profilaxia bolilor trebuie să consumaţi zilnic 1-2 grame din patru preparate cu microalge şi enzime - respectiv Solar, Lunar, Kineto şi Genio -, care revigorează organismul, dau o stare de tinereţe, un somn profund şi odihnitor, hrănesc creierul, îmbunătăţesc performanţele intelectuale şi fizice”, a precizat Liviu Buluş. Microalgele întăresc sistemul de apărare, sistemul imunitar, cel limfatic, hormonal, vegetativ, aduc nutrienţi şi energie, detoxifică organismul. „Medicamentele nu vindecă nimic, doar reduc nişte semne. De aceea, atunci când sunt diagnosticate, persoanele ar trebui să primească şi un meniu special. Doctorii trebuie să îndepărteze în primul rând cauza, care în cele mai multe cazuri se datorează alimentaţiei necorespunzătoare”, ne-a mai spus specialistul.

• Microalgele pot fi luate cu suc sau cu iaurt, cu două ore înainte de masă - şi atunci devin agenţi terapeutici, sau după masă - caz în care devin enzime digestive şi probiotice.

Hrana civilizaţiilor străvechi

Civilizaţiile străvechi (maiaşă, aztecă şi egipteană) au folosit microalgele drept hrană pentru fertilitate, longevitate şi vitalitate. În zilele noastre, tribul african Kanebu, din Ciad, se hrăneşte exclusiv cu nişte turte verzi făcute din făină de alge. Membrii acestuia arată strălucitor, au dantura perfectă, părul negru, musculatura bine dezvoltată şi sunt buni alergători, deşi au vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani. În plus, deşi aceştia dorm puţin, se simt vioi.

„Am slăbit 12 kilograme cu ajutorul lor“

„Eu consum 10 grame de alge pe zi, iar în şase luni am slăbit 12 kilograme, m-am vindecat de colon iritabil şi de oboseală. Un pacient de-al meu, în vârstă de 64 de ani, bolnav de coxartroză şi propus pentru intervenţie chirurgicală, şi-a ameliorat afecţiunea în două săptămâni, iar după ce a consumat patru luni aceste produse şi a ţinut un regim alimentar a devenit o persoană normală”, ne-a spus Liviu Buluş. Specialistul ne-a vorbit şi despre cazul unei persoane diagnosticate cu scleroză în plăci, care s-a vindecat cu ajutorul algelor după ce îşi petrecuse ultimii patru ani ţintuită la pat. Aceste produse tratează şi diabetul. Un băiat de 14 ani, din Bucureşti, diagnosticat cu diabet tip 1 şi glicemie de peste 300 mg/litru, care făcea 20 de doze de insulină pe zi, a reuşit în numai două săptămâni de consum de alge să renunţe la insulină şi să reducă glicemia la 70 mg/litru. Printre bolile tratate se mai numără: poliartrită reumatoidă, cancer de pancreas, noduli mamari, diabet sau diverse tumori. „Algele pot fi luate concomitent cu tratamentul. În plus, persoanele care vor să afle mai multe despre acest subiect mă pot contacta la datele de pe site-ul www.mentormacro.ro. În prezent ţin cursuri de nutriţie cu recunoaştere internaţională şi le pot furniza toate informaţiile necesare celor care vor să mănânce sănătos”, a mai adăugat Liviu Buluş.

• În organism există o singură afecţiune - hiperaciditatea, şi o singură formă de vindecare - alcalinizarea. Aceasta din urmă se realizează prin alge, salate verzi, băuturi verzi, consum de legume şi fructe crude, minerale şi vitamine, mişcare şi gândire pozitivă.