Main menu

header

Varza Kale diminuează nivelul colesterolului

de Elena Şerban

Varza obişnuită, recunoscută la noi în ţară atât pentru gustul ei bun, cât şi pentru tratarea diverselor afecţiuni, are un concurent străin - varza Kale. Aceasta deţine mai multe calităţi nutriţionale.

Read more: Varza Kale diminuează nivelul colesterolului

Ghimbirul opreşte hemoragiile cavităţii bucale

de Cristina Tache

Inflamarea şi sângerarea gingiilor, infecţiile de la nivelul gurii sau aftele pot fi vindecate cu ajutorul unor remedii simple şi la îndemână. O cură de scurtă durată cu suc de afine, ghimbir sau miere vă scapă de toate neplăcerile cavităţii bucale.

Read more: Ghimbirul opreşte hemoragiile cavităţii bucale

Unghia-găii îi vine de hac herniei

de Elena Şerban

Cu un nume ciudat, despre a cărei provenienţă nu se ştie mai nimic, unghia-găii este o plantă meliferă, ce vine mai ales în ajutorul nou-născuţilor.

Read more: Unghia-găii îi vine de hac herniei

Ştevia, îndulcitor sănătos, mai gustos decât zahărul

de Mariana Borloveanu

Ştevia (Rumex patientia) este o plantă perenă, pe care o putem găsi pe toate meridianele lumii, începând de la flora spontană şi până la zonele de câmpie. Efectele sale benefice sunt multiple, în special asupra energiei mentale şi fizice, iar capacitatea sa de a regla nivelul zahărului în sânge este pe deplin cunoscută.

Read more: Ştevia, îndulcitor sănătos, mai gustos decât zahărul

Maceratul de caise, cel mai dulce leac pentru inimă

de Cristina Tache

Circulaţie sangvină deficitară, ritm cardiac alert, pereţii capilarelor îngroşaţi - toate aceste probleme de sănătate pot fi remediate cu ajutorul caiselor.

Read more: Maceratul de caise, cel mai dulce leac pentru inimă

Urda-vacii, un afrodiziac natural

de Elena Şerban

Plantă de origine europeană, urda-vacii nu are prea multe utilizări fitoterapeutice, dar este un excelent stimulent sexual. Pentru a obţine o băutură afrodiziacă fierbeţi o cană cu vin roşu. Puneţi în lichidul fierbinte o linguriţă cu frunze proaspete de urda-vacii. După ce beţi, în scurt timp, apetitul sexual va fi la cote înalte. Din această plantă se mai poate prepara un suc ce ameliorează acneea. Acesta se obţine prin stoarcerea plantei proaspete şi se administrează zilnic, timp de o săptămână sau două, într-o cantitate de 50 de mililitri pe zi.

Read more: Urda-vacii, un afrodiziac natural

3 ponturi pe săptămână (270)

- Scăpaţi de balonări dacă beţi infuzie de tarhon. O linguriţă cu plantă se opăreşte cu o cană cu apă şi se lasă zece minute.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (270)

Tecile de fasole fac bine la diabet

de Liliana Simidon

Diabetul zaharat este o afecţiune cronică ce se caracterizează prin prezenţa excesivă a zaharurilor în sânge şi în urină. Valorile normale ale glicemiei se situează între 70 şi 120 mg/dl, iar valorile ce depăşesc 120 mg/dl sunt semnul unei hiperglicemii. Diabetul poate fi insulino-dependent sau noninsulino-dependent, iar cauza declanşării acestuia este faptul că pancreasul secretă o cantitate insuficientă de insulină (necesară arderii glucozei şi transformării ei în energie).

Read more: Tecile de fasole fac bine la diabet

Căderea părului poate fi oprită cu fiertură de urzică

de Elena Nedelcu

Foarte multe persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, se confruntă cu rărirea sau cu pierderea podoabei capilare. Acest lucru poate fi însă preîntâmpinat cu ajutorul „mamei natură”, care a găsit remedii şi pentru această problemă. Iată câteva tratamente pe bază de plante.

Read more: Căderea părului poate fi oprită cu fiertură de urzică

Salata verde, un izvor de energie

de Claudia Stan

Lăptuca sau salata verde este una dintre minunăţiile primăverii, ce apare printre primele verdeţuri din grădină. Originară din Egipt, ea a făcut înconjurul lumii graţie proprietăţilor sale de detoxificare a organismului. Poate fi consumată simplă sau în combinaţie cu alte mâncăruri, dar pentru cura de primăvară este indicat consumul în diverse combinaţii.

Read more: Salata verde, un izvor de energie

Un „potpuriu“ din patru condimente sănătoase

de Maria Petrache

Pentru a ne păstra silueta aşa cum ne dorim, hrana trebuie să fie: săracă în grăsimi, fără zahăr şi condimentată. Nutriţioniştii spun că această din urmă condiţie nu trebuie ocolită în nicio dietă, deoarece condimentele stimulează metabolismul, ard caloriile mai repede şi alungă pofta de mâncare. Iată care sunt „picanteriile” ce ne fac viaţa mai bună.

Read more: Un „potpuriu“ din patru condimente sănătoase