Main menu

header

de Anda Postolache

Acufenele sau zgomotele în ureche pot apărea în urma expunerii îndelungate la sunete de intensitate mare. Această neplăcere nu este doar una de moment, ea devenind, în timp, o problemă greu de suportat, şi de aceea trebuie eliminată cât mai repede. Există însă remedii naturale ce pot veni în ajutor.

Compresă caldă, cu tărâţe şi vin
Persoanele afectate trebuie să îşi odihnează auzul, adică să se izoleze de zgomote de orice fel. O reţetă ce poate fi de folos este alcătuită din trei linguri cu tărâţe de grâu, o lingură cu petale de trandafir şi două linguriţe cu pelin. Se amestecă totul într-o cană de 250 ml cu vin roşu şi se pune pe foc, unde se lasă să dea în clocot de câteva ori. Se strecoară compoziţia, se pune într-o bucată de pânză şi compresa se lasă pe urechea afectată. Vâjâitul va dispărea după numai o oră.

Se picură ulei de sunătoare
Potrivit altei reţete, se foloseşte ulei de sunătoare. Acesta se încălzeşte puţin şi se picură în ureche.
Iată un alt pont: într-o cană cu apă se pune o lingură cu mălai, se lasă la macerat peste noapte, iar dimineaţa se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se repetă procedeul timp de două săptămâni.
Ca regim alimentar, ce ajută la dispariţia zgomotelor din ureche, se recomandă să nu se consume carne de porc, cafea, alcool, cola, sare în exces şi să se renunţe la fumat. Toate acestea pentru o lună. De asemenea, bolnavul trebuie să facă şi analize generale, deoarece acufenele pot fi cauzate şi de unele afecţiuni.