Main menu

header

cotnari wide

Mimi Thorisson, o bloggeriţă care găteşte la castel

674 26 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Mimi Thorisson a reușit să transforme un vis de o viață în realitate: să treacă de la statutul de blogger gastronomic la acela de publicist de cărți culinare și gazda unui bistro inedit. Împreună cu soțul său, franțuzoaica faimoasă ca „food-guru” a reușit într-un timp foarte scurt să restaureze Castelul Maucaillou, din sud-vestul Franței, zona Médoc, și să-l transforme într-un restaurant. Aici, ea își pune în practică sutele de rețete de inspirație internațională. Și tot de aici își conduce propriul blog, unde postează sfaturi pentru cei care doresc să facă din gastronomie o artă și un mod de viață, dar scrie și cărți cu rețete culinare delicioase.

Read more: Mimi Thorisson, o bloggeriţă care găteşte la castel

Cele mai costisitoare deserturi

673 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Sunt foarte puțini oameni care rezistă cu adevărat unui desert. Iar când produsele dulci sunt și elaborate și în combinații irezistibile de arome și culori, tentația este supremă. Cele mai extravagante deserturi au și prețuri pe măsură. Iată câteva „campioane”.

Read more: Cele mai costisitoare deserturi

Reţete delicioase cu leurdă

672 30 1de Florica Pintea şi Gabriela Comşa

Leurda este bună de cules chiar înainte ca florile sale sub formă de stea să înflorească, adică în lunile martie-aprilie. Iată şi opt reţete fabuloase în care puteți folosi recolta de acest an de leurdă!

Read more: Reţete delicioase cu leurdă

Lavinia Pârva găteşte cu talent: „Îmi plac mâncărurile tradiţionale, dar şi deserturile exotice“

671 26 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Chiar dacă se împarte între concerte şi şcoala de talente pe care o patronează, Lavinia Pârva găseşte timp şi pentru bucătărie. Spune că sunt anumite evenimente din viaţa sa şi a lui Ştefan Bănică jr pe care le marchează şi cu bucate delicioase preparate ca la mama acasă. „Îmi place să gătesc, am învăţat de la mama, dar recunosc că şi acum stau cu telefonul în mână atunci când fac mâncare. O sun şi-i cer sfaturi. S-a întâmplat ca, de un Crăciun, să-mi iasă sărmăluţele mai bune decât ale mamei. Norocul începătorului. De asemenea, fac o salată boeuf foarte bună şi o pregătesc întotdeauna numai eu de Sărbători aici, acasă, în familie. Fac sărmăluţe, salată boeuf, chem toţi prietenii şi sunt foarte mândră de ceea ce-mi iese. Mai gătesc atunci când am timp şi am câteva reţete pe care le recomand cu drag”, spune cântăreaţa.

Read more: Lavinia Pârva găteşte cu talent: „Îmi plac mâncărurile tradiţionale, dar şi deserturile exotice“

Un american la vârful ierarhiei culinare mondiale: Thomas Keller

670 26 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Primul și singurul chef american cu șapte stele Michelin, decorat cu Legiunea de Onoare, Thomas Keller a scris cinci cărți de bucate vândute în peste un milion de exemplare și a inițiat trenduri culinare care vor rămâne mult timp după ce șeful își va duce la îndeplinire intenția (anunțată) de a se retrage.

Read more: Un american la vârful ierarhiei culinare mondiale: Thomas Keller

Un caleidoscop de gusturi: bucataria poloneza

669 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Bucatele care se gătesc prin tradiție în țara cavalerilor lui Sienkiewicz sunt un adevărat mozaic de gusturi și de arome, cu accente est-europene și cu amprente discrete ale gastronomiilor franceză și italiană.

Read more: Un caleidoscop de gusturi: bucataria poloneza

Tradiţia mâncatului cu mâna şi satisfacţiile sale

668 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Prima mențiune documentară a tacâmurilor în Occident vine din secolul al XIII-lea. Așadar, de opt secole, vesticii consideră mân­­catul cu mâna ca fiind necivilizat. Dar roata istoriei se întoarce încet, și de­liciile acestei tradiții, care se păs­trează într-o bună parte a lumii, ies tot mai mult la iveală, „conta­mi­nând” stilul națiunilor dezvoltate.

Read more: Tradiţia mâncatului cu mâna şi satisfacţiile sale

Cele mai gustoase rețete de mujdei

667 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Sos de căpătâi al bucătăriei românești, mujdeiul este nelipsit de pe orice masă. Și chiar dacă aroma sa persistă nu ore, ci chiar zile după îngurgitare, asta nu-i împiedică cu nimic pe toți care l-au gustat măcar o dată să-l iubească. Iată care sunt cele mai gustoase și, totodată, inedite rețete de mujdei.

Read more: Cele mai gustoase rețete de mujdei

Idei geniale şi gustoase pentru pacheţelul celor mici

666 30 1de Carmen Ciripoiu

Nu știți ce metode să mai întrebuințați pentru a-i determina pe micuții dumneavoastră să consume mâncare auten- tică, ce conţine ingrediente naturale, hrănitoare, pline de vitamine și minerale? Iată câteva idei creative pentru pachețelul celor mici, care vor fi pe placul lor și îi vor scoate, totodată, pe părinți din încurcătură.

Read more: Idei geniale şi gustoase pentru pacheţelul celor mici

Mâncarea plutitoare, gata să elimine tacâmurile

666 31 4de Roxana Istudor

Tacâmurile sunt pe cale să devină amintire. Cel puțin asta susțin cercetătorii britanici, care au realizat mâncarea care levitează și vine direct spre gura celui înfometat.

Read more: Mâncarea plutitoare, gata să elimine tacâmurile

Cuptorul cu microunde poate fi controlat prin inteligenţă artificială

666 31 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Unul dintre cei mai mari retaileri din lume, Amazon, anunță intrarea inteligenței artificiale în lumea electrocasnicelor și, pe cale de consecință, o adevărată revoluție în domeniu.

Read more: Cuptorul cu microunde poate fi controlat prin inteligenţă artificială

Desfăcătorul de sticle care nu înlătură dopul

666 31 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Un dispozitiv uimitor, care vine împreună cu o aplicație specială pe telefonul mobil, vă toarnă vin în pahar fără să înlăture dopul și poate realiza o „rezervă virtuală” din vinurile pe care le aveți, recomandând ce fel se potrivește unui anumit film pe care doriți să-l vizionați.

Read more: Desfăcătorul de sticle care nu înlătură dopul

Pizza, un preparat de patrimoniu mondial

665 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Arta cu care napolitanii prepară pizza, denumită „pizzaiolo”, a fost declarată parte din patrimoniul imaterial al umanității, a decis UNESCO. Priceperea napoletanilor în a face acest preparat care a devenit celebru în toată lumea a fost susținută pentru înscrierea între comorile umanității de două milioane de persoane, care au semnat o petiție online în acest sens. Dincolo de abilitatea mișcărilor, pizza napolitană e un amestec de cântece, de zâmbete și de spectacol, de artă completă a bucuriei de a trăi, care datează de secole.

Read more: Pizza, un preparat de patrimoniu mondial

Reţetele magice ale celebrului chef Alain Ducasse

664 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Al doilea cel mai premiat chef cu stele Michelin din lume, Alain Ducasse, și-a extins restaurantele pe trei continente fără ca vreunul dintre aceste localuri să facă un milimetru rabat la calitatea desăvârșită. Considerând gătitul „o poveste de dragoste”, Alain Ducasse a cucerit lumea cu rețete care au dus arta gastronomică dincolo de standardele cel mai înalte.

Read more: Reţetele magice ale celebrului chef Alain Ducasse

Preparate delicioase inventate întâmplător

663 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

În timp ce chefii din toată lumea și-au făcut un scop din a crea cele mai neașteptate și mai inovatoare preparate, au existat și momente în timp care au dat la iveală, din pură întâmplare, uneori chiar din greșeală, unele dintre cele mai cunoscute alimente.

Read more: Preparate delicioase inventate întâmplător

Cele mai bune tipuri de faina fara gluten

662 30 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

În ultima perioadă, dieta fără gluten a devenit din ce în ce mai răspândită. Nu numai în cazul celor care au intoleranță la gluten sau al celor care suferă de boala celiacă, dar și în cel al persoanelor care suferă de dureri abdominale, balonare, dureri articulare, furnicături la nivelul picioarelor, răni în cavitatea bucală etc. Cea mai mare provocare a acestei diete este înlocuirea făinii de grâu cu făina fără gluten, având grijă însă să fie păstrate gustul și textura optime.

Read more: Cele mai bune tipuri de faina fara gluten

Miranda Kerr şi Orlando Bloom: despărţiţi, dar uniţi de pasiunea pentru gătit „Dimineaţa beau un suc făcut din napi, spanac, castravete şi ţelină“

661 27 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Miranda Kerr este cunoscută drept primul model australian care a defilat vreodată pentru Victoria’s Secret. Iar când a făcut-o, începând cu 2007 și până în 2012, a reușit să se situeze foarte sus în topul celor mai bine plătite femei din lume, publicat de revista „Forbes”. După ce a renunțat la podiumul de prezentare, Miranda și-a deschis propriul business cu produse de înfrumusețare 100% organice, KORA Organics. Afacerea vine la pachet cu un blog personal, pe care Miranda scrie frecvent despre produsele pe care le comercializează, dar oferă femeilor și sfaturi despre cum să se mențină tinere și frumoase ori să gătească sănătos. Pe plan personal, Miranda Kerr a fost căsătorită timp de cinci ani cu actorul Orlando Bloom, alături de care are un fiu. În prezent, frumoasa australiancă, în vârstă de 34 de ani, este căsătorită cu cofondatorul Snapchat, Evan Spiegel.

Read more: Miranda Kerr şi Orlando Bloom: despărţiţi, dar uniţi de pasiunea pentru gătit „Dimineaţa beau un...

Buddy Valastro, regele torturilor

660 30 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Buddy Valastro este unul dintre cei mai simpatici și, mai ales, creativi maeștri ai bucătăriei. Cunoscut drept „regele torturilor”, grație produselor sale care depășesc cu mult orice imaginație, Valastro face cele mai inedite figurine dulci. De la personaje din desene animate la stadioane de fotbal, Buddy dă frâu liber fanteziei în lumea dulciurilor.

Read more: Buddy Valastro, regele torturilor

Preparate delicioase de Crăciun pentru cei mici

659 26 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Unul dintre cele mai grele lucruri pentru un părinte este să-și convingă copilul, exaltat de cadourile aduse de Moș Crăciun, să stea cuminte la masa de Sărbători. Există însă preparate care, prin designul lor, cu siguranță le vor atrage atenția celor mici și, de ce nu, le vor crea o stare bună și celor mari.

Read more: Preparate delicioase de Crăciun pentru cei mici

Reţete de Crăciun recomandate de cei mai cunoscuţi chefi

659 27 1de Gabriela Militaru şi Alexandru Brădescu

Dacă v-ați plictisit de eternele sarmale tradiționale pentru ziua de Crăciun, a venit vremea să încercați câteva delicatese recomandate de specialiștii în gastronomie. De la Jamie Oliver și până la Nigella Lawson, toți marii chefi se întrec în rețete cât mai apetisante pentru Sărbători, totul spre deliciul nostru, cei care abia așteptăm să le încercăm.

Read more: Reţete de Crăciun recomandate de cei mai cunoscuţi chefi

Cocteilurile tropicale, culoare şi savoare exotică

658 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

În plină iarnă, în plin sezon al Sărbătorilor, nonconformiștii se pot gândi să înlocuiască vinul fiert și celelalte băuturi specifice anotimpului cu cocteiluri tropicale care să trimită cu gândul la locuri exotice. Pentru a aduce aproape plajele însorite, vă prezentăm câteva rețete de cocteiluri pline de arome și de culori îmbietoare, de o atracție aparte în peisajul hibernal.

Read more: Cocteilurile tropicale, culoare şi savoare exotică