Main menu

header

Supe-cremă de iarnă

507 26 1de Dana Purgaru

Într-o zi friguroasă, când vă așezați la masă, nimic nu poate pica mai bine decât o supă-cremă fierbinte, savuroasă, ce parcă se topește în gură și vă încălzește din interior spre exterior. Vă oferim câteva idei cu care vă puteți bucura familia în această iarnă.

Read more: Supe-cremă de iarnă

Deserturi minunate pentru Sărbători speciale

506 26 1de Gabriela Niculescu

Masa de Sărbători întotdeauna a fost una specială. În jurul ei se adună toți cei dragi, iar preparatele trebuie să-i impresioneze atât prin gust, cât și prin aspect. Pe lângă tradiționalul cozonac de Crăciun și tortul de Anul Nou, rețetele oferite de Dana Toma (foto), deținătoarea brandului „Sunt o Dulce”, v-ar putea aduce bucuria și spiritul Sărbătorilor internaționale acasă.

Read more: Deserturi minunate pentru Sărbători speciale

Magia Sărbătorilor... dulci

505 26 1de Gabriela Niculescu

Luna decembrie este luna magiei Sărbătorilor, iar fiecare prilej de reuniune cu cei dragi trebuie marcat prin ceva special. Astfel, ne-am gândit să vă oferim câteva rețete de acadele colorate, de bezele „vesele” și de dropsuri, care să vă readucă în suflete parfumul copilăriei.

Read more: Magia Sărbătorilor... dulci

Slăbiţi sănătos cu germeni de fasole Mung

504 26 1de Gabriela Niculescu

Fasolea mung este o plantă anuală din familia fabaceelor, cultivată pentru seminţele şi mugurii ei. Conţine multă vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E, fier şi potasiu. Albuminele existente în seminţe, lipidele şi amidonul sunt foarte uşor asimilabile pentru organism. Acestea îmbunătăţesc asimilarea substanţelor care ajung în organism sub forma componenţilor nutritivi. Tocmai de aceea germenii mung sunt ideali în dietele sănătoase de slăbit.

Read more: Slăbiţi sănătos cu germeni de fasole Mung

Clipele delicioase ale comunismului (V)

503 26 6de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Geta cofetăreasă, o femeie plinuță de ea și de viață, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuța mea se găseau cel puţin trei prăjituri. Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (V)

Clipele delicioase ale comunismului (IV)

502 26 1de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Geta cofetăreasa, o femeie plinuță de ea și de viață, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuța mea se găseau cel puţin trei prăjituri. Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (IV)

Clipele delicioase ale comunismului (III)

501 26 1de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Cofetăreasa Geta, o femeie grăsuță și pusă pe șotii, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuțele mele se găseau mai multe prăjituri: Chou à la crême, Ora 12 și ecler, cu mici variațiuni. Preferata mea era întotdeauna Africana! Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (III)

Clipele delicioase ale comunismului (II)

500 26 01de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Cofetăreasa Geta, o femeie grăsuță și pusă pe șotii, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuțele mele se găseau mai multe prăjituri: Chou à la crême, Ora 12 și ecler, cu mici variațiuni. Preferata mea era întotdeauna Africana! Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le pot uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (II)

Clipele delicioase ale comunismului (I)

499 26 1de Raluca Grințescu

În copilărie, când mama îmi zicea că mergem în oraș, salivam deja cu gândul la bunătățile siropoase și colorate de pe rafturile cofetăriei comuniste. Cofetăreasa Geta, o femeie grăsuță și pusă pe șotii, se amuza mereu de „slăbiciunea” mea pentru dulcegării. Bineînțeles, de fiecare dată, pe farfuriuțele mele se găseau mai multe prăjituri: Chou à la crême, Ora 12 și ecler, cu mici variațiuni. Preferata mea era întotdeauna Africana! Am adunat câteva rețete pentru a reînvia puțin gustul dulce al acelor timpuri, pe care, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră nu le puteţi uita!

Read more: Clipele delicioase ale comunismului (I)

Preparate cu struguri

498 26 1de Dana Purgaru

E sezonul strugurilor, iar piețele sunt pline ochi cu ciorchini din nenumărate soiuri. Aceste fructe dulci și savuroase nu sunt bune numai pentru prepararea faimosului și mult-așteptatului must, ci merg de minune și la diverse feluri de mâncare, pe post de garnitură, de umplutură sau de sos. Vă prezentăm câteva rețete de bucate cu struguri, după savurarea cărora cu siguranță vă veți linge degetele.

Read more: Preparate cu struguri

Lapte vegetal produs în casă

497 26 1de Dana Purgaru

Toată lumea e obișnuită cu laptele de origine animală și destul de mulţi oameni au auzit și chiar au gustat lapte de soia, care se găsește în comerț ambalat și care este o alternativă bună în post. Totuși, laptele poate fi preparat din multe alte surse vegetale, fiind sănătos pentru toată lumea. Vă prezentăm câteva rețete ușor de preparat.

Read more: Lapte vegetal produs în casă

Cină pentru doi cu... buget redus

496 26 1de Alina Anghel

Bugetul redus nu înseamnă că nu puteţi pregăti o cină specială pentru două persoane, dimpotrivă. Abundenţa reţetelor şi a ingredientelor din sezon vă ajută fără nicio problemă. Un aliat de nădejde au fost şi vor fi întotdeauna pastele. Că sunt penne, rigatoni, tăiţei, fidea... important este rezultatul. Alături de legume, carne de pui sau de peşte, pastele alcătuiesc o masă uşoară, hrănitoare şi săţioasă. Cina parcă nu a fost nicicând aşa gustoasă când ai la masă paste Carbonara, pui cu legume şi găluşte, omletă cu fasole boabe sau macrou cu sos de unt şi lămâie. Ca desert, bombiţe din fructe uscate şi seminţe, desert cu frişcă şi ciocolată pentru o cină mai romantică şi crumble de zmeură pentru cei pe fugă.

Read more: Cină pentru doi cu... buget redus

Prospeţime în farfurie: Varza kale

495 26 1de Raluca Grințescu

Deşi mai puţin cunoscută la noi, varza Kale este un miracol în dietele persoanelor care sunt preocupate de un stil de viaţă sănătos. Bogată în calciu, fier, vitamina K, acid folic, magneziu, betacaroten şi flavonoide, varza Kale poate fi integrată cu succes în multe preparate raw vegan.

Read more: Prospeţime în farfurie: Varza kale

Reţete delicioase cu banane

494 26 1de Dana Purgaru

Adorate de toată lumea, sățioase și savuroase, bananele pot fi consumate nu numai ca atare, ci și în diverse preparate delicioase, cu gust inconfundabil.

Read more: Reţete delicioase cu banane

Reţetele fericirii, desluşite de Antonio Passarelli

493 26 1de Diana Georgescu

Antonio Passarelli este cunoscut publicului român mai ales drept gaza unor emisiuni culinare remarcabile. Puțini sunt însă cei care știu că el provine dintr-o familie de mari bucătari italieni, bunica sa remarcându-se în mod special în această profesie. Bunica, mama și mătușile sale i-au insuflat dragostea pentru o bucătărie făcută din ingrediente modeste, transformate în preparate nobile și gusturi inegalabile. Lansarea noii emisiuni de la Paprika TV ne-a prilejuit o întâlnire de excepție cu Antonio.

Read more: Reţetele fericirii, desluşite de Antonio Passarelli

Să gătim cu tequila

492 26 1de Alina Anghel

Produsă de azteci dintr-o plantă de agave albastră, tequila de astăzi nu și-a schimbat prea mult gustul, și nici puterea, fiind denumită „apa vie” de cei care o consumă și considerată a fi un cadou al zeilor oferit oamenilor. Tequila, cunoscută întâi sub denumirea de „pulque”, a fost prima băutură alcoolică apărută în America de Sud, fiind consumată doar de preoți în timpul sacrificiilor, ca ofrandă sau ca medicament. În secolul al XV-lea, exploratorii spanioli au ajuns în Mexic, în Jalisco, unde au descoperit un trib de nativi care își spuneau „Tiquili”. Aceștia au condus exploratorii pe pământurile lor și le-au arătat cum se prepară „pulque”. Exploratorii și-au dat seama că pot transforma „pulque” în ceva mult mai intens dacă distilează băutura. Astfel, au obținut un preparat foarte concentrat în alcool și i-au dat o denumire creștină, devenind, astfel, tequila. Haideți să vedem câteva rețete ce pot fi preparate cu această tărie, pentru a aduce un plus de savoare.

Read more: Să gătim cu tequila

Ingredientul de bază al bucătăriei arabe: Sumacul

491 26 2de Raluca Grințescu

Dacă nu aţi venit vreodată în contact cu bucătăria arabă e posibil ca un condiment precum sumacul să nu vă spună mare lucru. Chiar şi dacă sunteţi familiarizaţi cu bucăţele tradiţionale ale zonei, e foarte posibil să fi auzit de sumac doar datorită zatarului, un amestec de condimente în care sumacul e parte. Ce trebuie să ştiţi însă despre sumac este că are, de asemenea, o sumedenie de întrebuinţări ca şi condiment de sine stătător.

Read more: Ingredientul de bază al bucătăriei arabe: Sumacul

Cum obţineţi unt din diverse nuci

490 26 1de Raluca Grințescu

Caju, migdale, arahide? Puteți să le folosiți separat sau împreună pentru a face acasă o pastă delicioasă şi sănătoasă pentru tartine. Oleaginoasele (nuci româneşti, nuci braziliene, caju, arahide, migdale) pot să fie folosite pentru a prepara un unt delicios. Acesta poate să fie folosit ca înlocuitor al untului din lapte de vacă atât pe pâine prăjită, cât şi în prăjituri. Iată câteva dintre cele mai bune combinaţii de unt din nuci!

Read more: Cum obţineţi unt din diverse nuci

Desfătări cu afine

489 26 1de Dana Purgaru

Cuprinși de „febra” vieții de zi cu zi putem foarte ușor să omitem una dintre cele mai frumoase perioade a anului: cea în care afinii își etalează frumoasele lor mărgele negre-albăstrui. Bogate în antioxidanți și minerale, dar și pline de savoare, acestea pot fi folosite la foarte multe preparate, de la înghețată și dulcețuri până la sosuri pentru fripturi. Iată câteva dintre propunerile noastre.

Read more: Desfătări cu afine

Arta de a face sushi, dezvăluită de Dima Trofim: „Am o relaţie specială cu bucătăria japoneză“

488 24 1de Gabriela Niculescu

Dima Trofim, membrul formației Lala Band, pe care-l știți din serialele „Pariu cu viața” și „O nouă viață”, a împletit talentul artistic cu pasiunea pentru bucătăria japoneză și orientarea către afaceri, iar rezultatul este „Chico Chillout”, un restaurant cu mâncare japoneză, dar și europeană, deschis recent în Centrul Vechi al Capitalei. Deși în copilărie mirosul pregnant de pește l-a făcut pe artist să nu agreeze preparatele culinare ce-l au la bază, acum, cei care au gustat sushi făcut de el pot spune relaxat că Dima este expert în realizarea acestui preparat sănătos. De la el am aflat istoria sushi, dar și câteva rețete incredibil de gustoase.

Read more: Arta de a face sushi, dezvăluită de Dima Trofim: „Am o relaţie specială cu bucătăria japoneză“

Dulceţuri mai deosebite

487 26 1de Diana Georgescu

În gastronomia diferitelor popoare există dulcețuri realizate din ingrediente pe care noi le putem considera neobișnuite. Întrucât unele dintre acestea sunt cu adevărat savuroase, vă propunem câteva rețete relativ ușor de realizat, care pot adăuga o notă exotică preparatelor cotidiene.

Read more: Dulceţuri mai deosebite