Main menu

header

Retetele cu urzici la îndemână în timpul postului

621 30 1de Cătălina Tăgârță şi Alexandru Brădescu

Primăvara este cel mai ușor să ții post. Grădinile, la fel ca piețele, sunt pline ochi cu verzituri de tot felul, care vă pot reîncărca bateriile după sezonul rece, vă pot vitaminiza și revigora organismul. Dacă ștevia şi spanacul sunt mai ușor tolerate de mulți, urzicile nu sunt întotdeauna bine văzute. Acest lucru se întâmplă probabil și din pricina modului de gătire. Poate cei mai mulți dintre cei care le refuză nu au încercat încă o rețetă demnă de luat în considerare. Așadar, iată câteva modalități în care puteți să le pregătiți, fără ca persoanele dragi să mai strâmbe din nas când se așază la masă.

Read more: Retetele cu urzici la îndemână în timpul postului

Reţete apetisante din filme celebre (2)

620 26 1de Gabriela Militaru şi Daniel Alexandrescu

Filmele sunt făcute nu doar pentru a satisface nevoia de artă, ci, uneori, și pentru a ne da idei despre ce mai putem găti. Multe filme de succes tratează gastronomia cu multă delicatețe, seriozitate sau umor, făcând din ea o artă în sine: arta cinematografiei delicioase! Iar pentru inspirație, poftiți la câteva rețete pentru o masă ca-n filme.

Read more: Reţete apetisante din filme celebre (2)

Reţete apetisante din filme celebre (1)

619 28 1de Gabriela Militaru şi Claudiu Melinte

Filmele sunt făcute nu doar pentru a satisface nevoia de artă, ci, uneori, și pentru a ne da idei despre ce mai putem găti. Multe filme de succes tratează gastronomia cu multă delicatețe, seriozitate sau umor, făcând din ea o artă în sine: arta cinematografiei delicioase! Iar pentru inspirație, poftiți la câteva rețete pentru o masă ca-n filme.

Read more: Reţete apetisante din filme celebre (1)

Călugării athoniţi, cei mai buni MasterChefi

618 26 1de Carmen Ciripoiu şi Claudiu Melinte

În viziunea călugărilor athoniți, mâncarea a fost întotdeauna privită ca o continuare a rugăciunii. În consecință, atunci când nu vorbesc cu Dumnezeu, aceștia se dedică bucătăriei, iar preparatele lor ar putea uimi chiar și pe cel mai bun chef. Mâncărurile se fac, de regulă, la foc mic, nu conțin carne, ci foarte rar pește, și 200 de zile pe an nu se folosește ulei. Reţetele călugărilor mai au o calitate: sunt ecologice, preparate din ingrediente netratate chimic şi nepoluate.

Read more: Călugării athoniţi, cei mai buni MasterChefi

Delicioasele reţete ale faimosului chef Gordon Ramsay

617 30 1de Gabriela Militaru

În 2015, revista „Forbes” l-a poziționat pe chef Gordon Ramsay pe poziția a 12-a a unui top cu cele mai mari câștiguri ale celebrităților. În prezent, milioane de oameni se inspiră din celebrele sale rețete, perfecte pentru orice eveniment.

Read more: Delicioasele reţete ale faimosului chef Gordon Ramsay

Mărţişoare... culinare

616 25 1de Carmen Ciripoiu

Doriți un 1 Martie care să fie de neuitat, iar dumneavoastră să fiți mai apreciată ca niciodată? Răsfățați-vă familia și prietenii cu cele mai gustoase mărțișoare... culinare.

Read more: Mărţişoare... culinare

Băuturi „cu avânt“

615 30 1de Raluca Grințescu

Mulți dintre noi bem mai multă cafea decât este recomandat zilnic, iar unele persoane chiar ar trebui să o excludă în totalitate din regimul alimentar de zi cu zi. Totuși, avem nevoie de „avântul” pe care ni-l oferă această băutură cu cofeină, mulți neputându-se lipsi de cafeaua de dimineață. Există însă și alternative sănătoase!

Read more: Băuturi „cu avânt“

Reţete speciale pentru a avea un Valentine’s Day drăgăstos

614 30 1de Gabriela Militaru

Valentine’s Day este una dintre cele mai romantice zile de peste an, zi în care îndrăgostiții se întrec în a-și face unii altora surprize. Micile cadouri între iubiți își au farmecul lor aparte, însă nu este de neglijat nici masa pe care o servesc cei doi împreună. În funcție de programul fiecăruia, fie că este micul dejun, prânzul sau cina (sau toate trei), preparatele de Valentine’s Day trebuie să fie cu totul speciale.

Read more: Reţete speciale pentru a avea un Valentine’s Day drăgăstos

O proteină completă: soia verde

613 26 1de Raluca Grințescu

Soia verde poate fi uşor confundată cu fasolea verde: se prezintă sub forma unor teci micuţe, în interiorul cărora sunt boabe verzi de soia. Acestea sunt fragede în interior, cu un înveliş crocant, spre deosebire de boabele de soia tradiţionale, uscate şi dure când ajung la maturitate. Soia verde se mai numeşte şi edamame sau fasole mung, şi este un aliment foarte popular în bucătăria asiatică. În ultimii ani, a pătruns însă şi pe piaţa din America şi Europa, fiind preferata multor vegetarieni, pentru că oferă o altă abordare a tradiţionalelor produse din soia.

Read more: O proteină completă: soia verde

Băuturi delicioase cu cafea

612 26 1de Gabriela Militaru

Mai toată lumea adoră cafeaua. De aceea, câteva rețete de băuturi pe bază de cofeină nu pot fi decât binevenite. Mai ales dacă, pe lângă cafea, adăugăm și scorțișoară, ciocolată, lichior sau vanilie.

Read more: Băuturi delicioase cu cafea

Deliciul gurmanzilor: Bucătăria germană

611 26 1de Carmen Ciripoiu

Cu o istorie bogată și interesantă, bucătăria germană constituie pentru cei care doresc preparate gustoase și sățioase alegerea potrivită. Dacă în partea de vest a Germaniei s-a păstrat puternica influenţă a Franţei şi Italiei, unde un rol important îl joacă legumele, la sud se mănâncă mai multe grăsimi şi mâncăruri mai consistente, pe bază de carne. De asemenea, nemții au primit foarte multe influenţe din partea bucătăriilor din Ungaria, Rusia, precum și din… România.

Read more: Deliciul gurmanzilor: Bucătăria germană

Preparate gustoase din carne de curcan

610 30 1de Carmen Ciripoiu

Sursă excelentă de vitaminele B1, B6, zinc și potasiu, carnea de curcan este preferata tuturor, inclusiv a persoanelor care urmează diete cu un conținut scăzut de grăsimi.

Read more: Preparate gustoase din carne de curcan

Salate sănătoase care… ţin de foame

609 26 1de Carmen Ciripoiu

După mesele de Crăciun şi de Revelion cu produse tradiţionale bogate în grăsimi, ajutaţi-vă organismul să se detoxifice consumând combinații ușoare de salate, hrănitoare, revigorante și mai ales… delicioase.

Read more: Salate sănătoase care… ţin de foame

Retete inedite pentru Moş Crăciun

608 24 1de Gabriela Militaru

Cel mai bun mod de a-l întâmpina pe Moș Crăciun cum se cuvine este să-l așteptăm cu o masă plină de bucate tradiționale din zona nordică a continentului, adică de la el de acasă. Fie că alegem un aperitiv din Groenlanda sau un fel principal din Norvegia, Moșul va recunoaște și va aprecia imediat.

Read more: Retete inedite pentru Moş Crăciun

Cocteiluri delicioase pentru petreceri reuşite

608 25 1de Gabriela Militaru

… cu Prosecco

Deși, în principiu, Prosecco este o băutură, vinul spumos cu care se mândresc italienii poate fi orice: de la o gustare după un prânz delicios la accesoriul potrivit pentru o petrecere reușită. Iar când este folosit ca ingredient principal pentru un cocteil, poate fi un adevărat deliciu.

Read more: Cocteiluri delicioase pentru petreceri reuşite

Un mélange franţuzesc şi rusesc: Salata boeuf

607 26 1de Carmen Ciripoiu

Simplă și extrem de familiară, salata boeuf are povestea ei, presărată cu ingredientele unui film de succes care ne poartă din Rusia până în Spania. Interesanta istorie a acestui preparat adorat demonstrează că banala salată boeuf este parte din istoria și cultura omenirii.

Read more: Un mélange franţuzesc şi rusesc: Salata boeuf

Meniuri cu mâncare tradiţională portugheză

606 26 1de Gabriela Militaru

Peștele este rege în bucătăria portugheză, în timp ce regine sunt toate legumele proaspete din care se fac unele dintre cele mai bune tocănițe. Sună apetisant? Atunci ce ziceți de câteva meniuri complete pentru o cină delicioasă, cu accente iberice.

Read more: Meniuri cu mâncare tradiţională portugheză

Preparate gustoase de post

605 26 1de Carmen Ciripoiu

De undeva, de departe, se simte parfumul unic al Sărbătorilor de iarnă. Este perioada când, din motive religioase sau de sănătate, mâncărurile de post sunt la ordinea zilei. Pot însă aceste preparate să furnizeze nutrienții necesari unei bune funcționări a organismului? Răspunsul categoric este da.

Read more: Preparate gustoase de post

Borş sau varză acră?

604 26 1de Raluca Grințescu

Multă lume confundă borșul cu varza acră. Haideți să vedem care este diferența!

Read more: Borş sau varză acră?

5 reţete din bucătăria tradiţională malteză

603 26 1de Gabriela Militaru

Bucătăria malteză este, în esență, una rustică, bazată pe mâncăruri preparate în casă. De esență mediteraneană, gastronomia malteză abundă în influențe spaniole, siciliene și nord-africane. De aceea, delicatesele lor sunt bogate în paste, măsline, fructe de mare sau cous-cous.

Read more: 5 reţete din bucătăria tradiţională malteză

Cartea de bucate a lui Salvador Dali a fost reeditată

602 26 1de Gabriela Militaru

Salvador Dali a fost întotdeauna un personaj controversat. Pornind încă de la numele său (Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, Marqués de Dalí de Pubol) și până la opera suprarealistă sau manierele excentrice, totul atrăgea atenția. Cei mai mulți și-l amintesc totuși pe Dali ca fiind creatorul ceasurilor care se scurg, și foarte puțină lume știe că ilustrul pictor era pasionat și de arta culinară. Mai mult decât atât, artistul spaniol a și publicat o carte de bucate inedite care este republicată acum, după mai bine de 40 de ani de la lansare.

Read more: Cartea de bucate a lui Salvador Dali a fost reeditată