Main menu

header

Bamele reduc riscul unui infarct sau accident vascular

de Eugenia Golub

Bamele sunt foarte populare în arta culinară din ţări precum Turcia sau Grecia, unde constituie ingredientele unor preparate tradiţionale foarte apreciate. În ultima vreme au început să fie din ce în ce mai apreciate de consumatorii din întreaga lume, pentru aroma lor inconfundabilă. De la bame se consumă păstăile, care au o formă specială, scurtă şi bombată. Aceste legume sunt bune pentru gătit numai când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne au învelişul tare, fibros, cu multă celuloză. De asemenea, sunt indicate şi pentru tratatea anumitor afecţiuni, printre care şi obezitatea.

Read more: Bamele reduc riscul unui infarct sau accident vascular

3 ponturi pe săptămână (282)

- Pentru o mai bună circulaţie a sângelui amestecaţi două linguriţe cu coada-şoricelului cu o linguriţă de păducel. Turnaţi două căni cu apă fiartă peste acest amestec şi lăsaţi 15 minute la infuzat, apoi strecuraţi. Se consumă călduţ, zilnic.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (282)

Sucul de busuioc distruge calculii urinari

de Liliana Simidon

„Pietrele” se formează în tractul urinar din anumite substanţe - acid uric, fosfor, calciu şi acid oxalic. Dimensiunea calculilor poate varia de la nisip fin până la un diametru de câţiva centimetri, iar apariţia lor este însoţită de dureri.

Read more: Sucul de busuioc distruge calculii urinari

4 vedete ale medicinei chinezeşti

de Ana Trifan

Când luaţi în considerare metode variate de a vă vindeca şi a aduce alinare corpului nu trebuie să uitaţi de medicina chinezească, a cărei tradiţie se întinde pe câteva milenii. Plantele folosite de acest popor ajută corpul la tratarea afecţiunilor şi la accelerarea vindecării. Dintre acestea, Ginkgo Biloba, Ginseng, Dong Quai şi Reishi sunt, poate, cele mai importante, care pot fi găsite şi în farmaciile sau în magazinele de produse naturiste de la noi.

Read more: 4 vedete ale medicinei chinezeşti

O mulţime de beneficii într-un singur fruct: pepenele galben

de Elena Şerban

Parfumat, aromat, pe gustul copiilor, dar şi al adulţilor, pepenele galben este unul dintre deserturile preferate în perioada verii, mai ales dacă, înainte de a fi mâncat, este ţinut câteva ore la rece. De formă sferică sau elipsoidală, acesta este fructul unei plante erbacee originare din Asia. În afara gustului bun, trebuie consumat şi pentru că musteşte de vitamina A, extrem de importantă pentru vedere şi pentru piele, dar şi de potasiu şi vitamina C, cel mai cunoscut antioxidant.

Read more: O mulţime de beneficii într-un singur fruct: pepenele galben

Uleiul de oregano vă scapă de microbi

de Elena Şerban

Bucătăria italiană foloseşte uleiul de oregano aproape la orice preparat. Şi nu e rău deloc, susţin cercetătorii. De aceea, nu poate fi decât îmbucurător că şi în România se utilizează din ce în ce mai des acest produs. Uleiul de oregano este întrebuinţat atât datorită gustului amărui, dar şi pentru calităţile sale terapeutice. Atenţie însă! Cele mai bune substanţe, carvacrolul sau timolul, ce au şi proprietăţi antioxidante, se regăsesc în uleiul volatil de oregano, ce se extrage direct din plantă. Un alt lucru pe care nu trebuie să îl uite gospodinele este acela că uleiul volatil de oregano se obţine dintr-o altă specie de oregano decât cea folosită la gătit.

Read more: Uleiul de oregano vă scapă de microbi

Mure versus îmbătrânire

de Mariana Borloveanu

Murele sunt fructe de pădure foarte răspândite în întreaga lume, întâlnindu-se aproximativ 370 de specii pe tot Globul. Deoarece din acestea se obţin diverse preparate gustoase, dar şi pentru că au efecte recunoscute în medicină, au apărut plantaţii în majoritatea ţărilor din Europa, dar şi în Orientul Mijlociu, America de Nord şi în anumite zone din Africa de Nord.

Read more: Mure versus îmbătrânire

Spiţeria de pe tarabe

de Elena Şerban

Orice femeie are în casă o microfarmacie, un dulăpior în care păstrează unele medicamente pe care s-ar putea să fie obligată să le folosească la un moment dat. Dacă însă, dintr-un motiv sau altul, tocmai când aveţi nevoie de un anumit lucru, exact acela vă lipseşte, nu vă faceţi griji. În permanenţă există alternative naturale.

Read more: Spiţeria de pe tarabe

3 ponturi pe săptămână (281)

- Chiar dacă e vară, puteţi răci, în special din cauza diferenţelor de temperatură sau de la apă rece ori îngheţată. Pentru a vă feri de neplăceri acţionaţi încă de la primele simptome, consumând în fiecare zi trei grame de echinacea, sub formă de tinctură sau de capsule.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (281)

Sindromul picioarelor grele

de Liliana Simidon

Venirea verii ar trebui să fie un prilej de bucurie, de relaxare, însă acest anotimp aduce, o dată cu el, pentru unele persoane, probleme precum dureri de glezne şi de gambe, inflamaţii şi simptomul de „picioare grele”. Cele mai afectate sunt femeile (în jur de 79%), din cauza dezechilibrelor hormonale.

Read more: Sindromul picioarelor grele

Tratament inedit pentru hepatită: cenuşa

de Elena Nedelcu

Un remediu cât se poate de natural, dar neobişnuit şi posibil cunoscut de puţină lume este cenuşa. Încă din cele mai vechi timpuri, strămoşii noştri foloseau pulberea rezultată din arderea lemnului, pentru vindecarea sau ameliorarea bolilor, pentru dezinfectarea apei, ca îngrăşământ şi chiar la fabricarea săpunului natural.

Read more: Tratament inedit pentru hepatită: cenuşa