Main menu

header

595 18 1de Anca Lăpuşneanu

Dana Luțu (foto) este un suflet iubitor de frumos, cu dragoste de oameni și de cristale, cu dorință infinită de a bucura cât mai multe persoane care apelează la recomandările sale legate de pietre și de cristale naturale, dar și de a aduce stare de bine celor care îi poartă creațiile handmade.

„Mi-a plăcut să port ceva special, aparte, cu amprenta mea pe ele”

- Cum s-a născut universul Smart Handmade?

595 18 2- Prezența cristalelor în viața mea și lucrul cu ele m-au ajutat mai întâi în viața de zi cu zi, în deblocarea și vindecarea propriilor probleme de sănătate, și apoi în profesie, fiind un liant benefic și un echilibru în profesia mea de bază, dură și sobră, ca jurist. Cristalele și bijuteriile din pietre naturale m-au fascinat încă din adolescenţă, când, curioasă și atrasă de culorile și de energia lor, căutam în cutiile cu bijuterii ale mamei sau ale mătușilor mele. Nu știam nimic despre beneficiile și calitățile lor pe atunci, era totul instinctiv, intuitiv, pentru că vorbim despre perioada anilor ’80. Despre cristaloterapie nici atât nu se poate vorbi la acea vreme. Nu m-am gândit o clipă că din admirația mea pentru bijuteriile cu cristale se va naște o pasiune, un hobby și apoi o poveste reală de a crea propriile colecții de bijuterii. Dar mi-a plăcut să port ceva special, aparte, cu amprenta mea pe ele, și de aceea, la un moment dat, am decis să creez aceste brăţări, pe care le dăruiam cu bucurie prietenelor sau amicelor mele. Și uite că au trecut 15 ani de lucru cu aceste nestemate, prietene loiale pentru noi, oamenii. Bijuteriile gândite cu inimă și create cu suflet le-am oferit şi în diferite campanii care aveau scop umanitar sau ca premii în concursuri, apoi au început să fie admirate de alte persoane care le vedeau și mă întrebau dacă nu cumva pot să le creez și lor ceva personalizat pe diferite dorințe. Așa au devenit o provocare, concretizată în bucurii pentru fiecare suflet care avea nevoie de ele.

- Ce fel de bijuterii creaţi?

- Creațiile mele sunt din și cu cristale sau pietre naturale, cu accesorii din argint sau pe aţă elastică specială, cu simboluri argintate, sunt bijuterii talisman, care iau naștere având la bază povestea clientului sau zodia, ascendentul și dorințele fiecăruia, uneori și grupa sangvină, puse în fiecare piatră, aleasă cu inimă și pasiune de mine! Fiecare cristal este atins și verificat de mine și apoi se trece la crearea brăţării. Eu le curăț, le purific și le programez cu acele afirmații pozitive care ridică vibrația în fiecare bijuterie. Ele sunt sfințite înainte de a lua naștere acea podoabă de suflet într-un lăcaş sfânt, dar înainte sunt curățate și purificate pentru că străbat drum lung până ajung la mine. Sunt bijuterii-terapie pentru suflet, minte și trup, cum îmi place mie să le alint. Cristalele naturale au acea vibrație sau energie pozitivă, constructivă, ce alină, echilibrează, vindecă sau armonizează și amplifică acea putere care se găsește în interiorul nostru.

„Sunt filtru și scut protector pentru suflet și corp”

- Ce fel de pietre naturale folosiți în realizarea bijuteriilor?

- Folosesc cristale naturale, pietre prețioase și semiprețioase, prelucrate sau fațetate manual ca să fie cât mai puternică energia lor, pietre speciale și rare care se găsesc în puține locuri de pe planetă sau cristale comune care se găsesc în multe locuri de pe minunata Mamă Pământ! Le lucrez cu aceeași dăruire și pasiune pe toate!

- Pietrele naturale pot fi considerate aducătoare de noroc, fericire, sănătate, bunăstare?

- Da, cristalele naturale sunt aducătoare de iubire, abundență, succes, noroc, dar sunt și puternic protectoare, acționând ca un scut împotriva atacurilor și energiei negative sau împotriva radiațiilor. De aceea, eu le creez unicat și personalizat sau cel mult ediție limitată. Ne schimbă starea interioară, ne avertizează de un iminent pericol sau de un accident schimbându-și culoarea sau rupându-se bijuteria, ne dau încredere și ne scot la suprafață acele calități, puteri și acel potențial pe care le găsim în noi, doar că le-am pus într-un cufăr al sufletului și am pierdut cheia. Cristalele și bijuteriile sunt acea cheie care deschide ușa sufletului pentru a ieși la lumină valoarea noastră și calitățile noastre.

„Aduc în viața noastră ceea ce avem nevoie”

- Ne influențează doar piatra în sine sau contează și forma sau alăturarea cu alte pietre?

- Cristalul însuși ne influențează în general, pentru că pietrele sunt vii, au memorie și sunt înțelepte, acumulând energie și informații în sute și mii de ani de formare!

- Cum alegem cristalele potrivit nevoilor noastre reale?

- Cristalul potrivit ne alege pe noi! Avem acea atracție pentru o piatră anume, deși poate ne gândim că, specific zodiei sau altei reguli, ne-am dori sau ne-ar reprezenta altă piatră. E clar în acel moment că el apare să ne ajute, să vindece, să echilibreze sau să aducă în viața noastră ceea ce avem nevoie, asemenea unui ghid, ca îndrumare! Și rețineți, oricât am ezita uneori sau am amâna, la momentul potrivit ne va găsi cristalul pe noi pentru a ne ajuta. Totul vine intuitiv, din inimă.

- Cât durează procedeul de creare al unei bijuterii?

- Depinde de cât de rare sunt pietrele, și atunci comanda durează trei săptămâni, o lună, dar, de regulă, într-o săptămână, două sunt gata. Ele au nevoie de timp, pentru că, după ce sunt finalizate, merg în așa-zisul cuptor terapeutic, cum îl numesc eu, unde trec prin procedeul curățării și purificării, apoi se face energizarea și programarea cristalelor cu anumite simboluri puternice pe care noi, creatorii, le știm și le folosim.

- De unde pot fi achiziționate?

- Bijuteriile-talisman handmade pot fi achiziționate de pe pagina de Facebook Smart Handmade by Dana Luţu, ele putând fi comandate prin mesaje private.

„Simbolurile atașate de brățări amplifică puterea cristalului și ajută la activarea energiei și la creșterea ei pe frecvențe înalte, și pot reprezenta îngerași, copaci etc.“

„Podoabele transmit impulsuri când sunt încărcate de energii negative şi cer curăţare“

595 18 3- Există reguli de urmat în purtarea acestor bijuterii?

- Cristalele, fie că sunt bijuterii, fie că sunt obiecte de decor în casă sau la birou, se poartă cu respect. Le onorăm asemenea propriilor suflete. Brățările se poartă pe mâna stângă, pentru că au legătură cu inima și pulsul, dar și cu partea dreaptă, a creierului și corpului, ce tratează emoțional și partea sufletească, de unde și pornește tot ce este negativ sau blocat. Le tratăm ca pe adevărați prieteni sau ca pe noi înșine dacă dorim să avem rezultate și să primim răspunsuri pe măsură. Bijuteriile se curăță și energizează în fiecare lună sau de câte ori simte clientul nevoia, pentru că ele transmit impulsuri când sunt încărcate de energii negative și cer curățare. Se purifică apoi cu fum de salvie, planta șamanilor sau cu palo santo, lemnul sfânt, și chiar cu tămâie sau prin jet de apă caldă! Nu se face duş cu ele, nu se folosesc produse chimice, tip detergent, sau nu trebuie să vă daţi cu cremă sau cu parfum cu ele pe dumneavoastră.