Main menu

header

494 14 1de Raluca Grințescu

Însuşirile bactericide ale argintului sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când vasele de argint erau utilizate pentru păstrarea apei potabile. În Egiptul Antic, rănile erau acoperite cu foiţe de argint pentru a se obţine o vindecare rapidă. În laboratoarele de cercetări s-a demonstrat că, sub acţiunea argintului coloidal, virusurile, bacteriile patogene şi ciupercile parazite mor într-un timp scurt, de ordinul minutelor.

Eficient împotriva a sute de agenți patogeni

De la începuturile secolului trecut se ştie că nicio bacterie, virus, ciupercă, drojdie sau microb nu pot trăi într-un lichid în care există o singură particulă de argint. Respectivul metal le anihilează în momentul contactului în doar câteva minute. Din acest motiv, argintul coloidal obţinut prin electroliza argintului pur în apă distilată este considerat unul dintre cel mai puternice şi eficace bactericide naturale cunoscute şi i se conferă denumirea de „superantibiotic”. Nu are efecte secundare în dozele indicate, nu interacţionează cu alte medicamente şi nu provoacă reacţii adverse sau alergice. Argintul coloidal are inegalabila capacitate bactericidă în lupta cu peste 650 de specii de microorganisme patogene şi uimitorul fapt că în prezenţa lui orice agent patogen este distrus atât de repede, încât le este imposibil să-şi creeze mecanisme de rezistenţă.

Nu are efecte secundare și nu este toxic

494 14 2Încă din 1914, revista „The Lancet” a publicat rezultatele unui studiu efectuat de doctorul Henry Crookes cu privire la argintul coloidal, prin care acesta a demonstrat că este un bactericid foarte puternic şi inofensiv pentru organismul uman. În acel articol, cercetătorul nord-american afirma: „Nu cunosc niciun microb care nu a putut fi eliminat în laborator cu argint coloidal într-un interval de şase minute. Fără efecte secundare negative, chiar şi utilizat în concentraţii mai mari”. Cercetări recente realizate la „Universitatea California” din Los Angeles (UCLA, Statele Unite) confirmă încă o dată că sunt de ajuns șase minute - câteodată mai puţin - din momentul contactului germenului patogen cu argintul coloidal pentru ca acesta să fie distrus complet. Argintul coloidal inactivează enzimele pe care bacteriile, ciupercile, virusurile, drojdiile şi alte microorganisme le folosesc pentru a metaboliza oxigenul necesar, adică reuşesc să distrugă plămânul chimic al respectivilor paraziţi şi formele pleomorfice sau mutante ale acestora şi să le elimine chiar din faza de ou. Din acest motiv, în mod contrar acţiunii antibioticelor de sinteză, în cazul argintului coloidal, agentul patogen nu-şi poate crea niciun fel de mecanisme de rezistenţă, nici măcar vreun tip de mutaţie care să-i permită să scape de acţiunea bactericidă a argintului coloidal.

Constituie al doilea sistem de apărare

„Argintul coloidal nu numai că elimină virusurile, bacteriile şi ceilalţi germeni care produc îmbolnăviri, dar întărește şi sistemul nostru imunitar şi ne ajută să prevenim numeroase afecţiuni, în special pe cele de tip infecţios”. La sfârşitul anilor ’70, aceasta era afirmaţia doctorului Robert O. Becker - chirurg în ortopedie, cercetător în medicină timp de mai bine de 30 de ani şi considerat unul dintre părinţii Electromedicinei şi Electrochimiei, precum şi unul dintre pionierii reafirmării argintului în aplicaţiile medicale - care a constatat o corelaţie între valorile scăzute ale argintului în organism şi stadiile bolii, şi a fost primul care a afirmat că „deficitul de argint e responsabil de funcţionarea deficitară a sistemului imunitar”. Aşa cum au demonstrat cercetările ulterioare, luat zilnic, argintul coloidal, prin marea eficiență şi prin rapiditatea cu care acţionează, se constituie într-un adevărat „al doilea sistem imunitar”, care produce energie, vitalitate şi vigoare, reduce toxinele din organism (când se măreşte viteza fluxului sangvin şi a drenajului limfatic, se îmbunătăţesc oxigenarea, regenerarea celulară şi fluxul de energie în organism), provoacă o creştere semnificativă a globulelor albe în sânge şi generează o senzaţie rapidă de uşurare.

Anulează virusul HIV

În plus, s-a constatat că nu afectează bacteriile benefice din intestinul gros, deoarece argintul coloidal - în doze normale - se absoarbe în primii metri ai intestinului subţire. Şi cum nu interacţionează cu nicio substanţă din organism, nu poate cauza alergie sau respingere. Conform cercetărilor de la Brigham Young University (Utah, Statele Unite), argintul coloidal elimină virusul HIV, cel care cauzează SIDA. Deşi FDA nord-americană nu permite încă folosirea argintului coloidal pentru a trata această boală, a autorizat totuși folosirea sa în derivatele unui HIV activ.

Eficace în stoparea celulelor tumorale

Doctorul Bjorn Nordestrom de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) a utilizat, de zeci de ani, argintul coloidal pentru tratamentul cancerului, obţinând rezultate surprinzătoare. De fapt, a publicat diverse cazuri de remisie rapidă la pacienţii care-şi pierduseră orice speranţă. Alţii, precum doctorul Gary Smith - pionier în cercetarea cancerului -, a afirmat, după ani de studiu, că „atunci când argintul e prezent, celulele canceroase sunt diferenţiate, şi organismul este restabilit. Este posibil ca un deficit de argint să fie unul dintre multele motive ale existenţei cancerului şi ale creşterii rapide a numărului de îmbolnăviri de cancer”.

Atenuează cicatricele şi evită infectarea

De fapt, argintul coloidal se utilizează în unităţile de arşi din principalele spitale, deoarece este considerat un puternic antiseptic şi un reconstructor efectiv al ţesuturilor. În acest mod, se evită infectarea, se accelerează procesul de cicatrizare şi se atenuează cicatricele sau semnele ulterioare rănilor sau arsurilor. De asemenea, acest oligoelement grăbeşte creşterea oaselor, elimină infecţiile înconjurătoare fără a leza ţesuturile sănătoase şi reduce până la 50% timpul de convalescenţă în cazuri de fracturi.

S-a demonstrat că argintul coloidal favorizează creşterea şi sănătatea fătului şi face ca naşterea şi perioada de recuperare de după naştere a mamei să fie mai uşoare şi mai rapide

Indicaţii terapeutice:

  • stări inflamatorii, stări febrile, infecţii diverse, stări de imunitate scăzută; boli infecţioase de origine virală şi bacteriană (de exemplu, infecţii urinare, gripă, hepatită, herpes etc.), boli cronice şi acute ale căilor respiratorii;
  • afecţiuni dermatologice (dermatomicoze, eczeme, furunculoze, înţepături de insecte, arsuri de diverse grade);
  • infecţii ale tubului digestiv, fermentații intestinale;
  • afecţiuni oftalmologice (conjunctivite, urcior etc.).

Doza zilnică pentru tratamentul infecţiilor: adulţi - o linguriţă de trei-şase ori/zi, între mese; copii - o linguriţă de trei ori/zi, între mese. Doza zilnică pentru întreţinere: o linguriţă/zi, dimineaţa, pe stomacul gol.

Nu s-a semnalat intoleranţă sau efecte secundare nici în cazul în care se depăşesc uşor dozele recomandate. Este permis şi femeilor însărcinate sau care alăptează