Main menu

header

482 13 1de Raluca Grințescu

Calculii biliari sunt o cauză majoră a bolilor din corp. Ei deteriorează funcționarea unuia dintre cele mai complexe, active și influente organe ale corpului - ficatul. Nimeni nu a conceput vreodată un ficat artificial, deoarece este atât de complex. Al doilea ca și complexitate, după creier, ficatul organizează cele mai elaborate procese de digestie și metabolism, afectând prin aceasta viața și sănătatea fiecărei celule din corp.

Apar boli în organism

Ficatul are un rol esenţial în asigurarea nutrienţilor către celulele corpului, dar şi în detoxifiere, curăţarea sângelui de toxine, metale grele, virusuri, paraziţi etc. Totodată, metabolizează lipidele în exces, elimină din organism diverse E-uri alimentare, multiple feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete, cât și alcoolul introdus în organism. Dacă ficatul nu mai funcţionează normal, celulele corpului nu vor mai primi o cantitate suficientă de nutrienţi, nu vor elimina deşeurile produse, toxinele, şi nu va comunica la fel de bine cu sistemul nervos sau endocrin. Chiar şi dacă numai 40% din ficat funcţionează normal, analizele pot ieşi bune, dar apar tot felul de boli în organism.

Medicina are un singur remediu: operaţia

482 13 2Ficatul secretă aproximativ un litru şi jumătate de bilă pe zi. Această substanţă este atât de preţioasă pentru organism, încât nu este eliminată, ci o mare parte din ea este resorbită în intestinul gros şi adusă din nou în ficat. O mare parte din nutrienţii ce sosesc din mâncarea procesată o constituie cristalele de colesterol. Dar, în exces, acesta este procesat de ficat, din sânge, şi eliminat prin canalele biliare. Aceste cristale de colesterol au tendinţa să se lipească unele de altele, mai ales că bila este asemenea unui gel uleios. Astfel că formează mici pietricele, care, în timp, atrag tot mai multe alte cristale de colesterol şi se măresc. Majoritatea pietrelor şi pietricelelor din ficat sunt compuse din colesterol, o substanţă care este prezentă în majoritatea organelor şi muşchilor, de aceea e imposibil de detectat la ecograf. La un moment dat, aceste formaţiuni încep să blocheze canalele biliare. Medicul pune diagnosticul de ficat gras sau mărit şi nu are nicio soluţie. Ficatul se poate mări cu până la 5-10 cm în acest fel. De obicei, se poate sta maximum trei zile cu această afecţiune, după care este necesară operaţia. Totuşi, astfel de pietre pot fi eliminate uşor şi rapid dacă se dilată canalul biliar comun. Cum? E foarte simplu. Iată metoda prin care scăpați de operație!

Tratamentul propriu-zis durează o zi și jumătate

Timp de șase zile, înainte de începerea propriu-zisă a tratamentului, beți suc de mere, câte un litru pe zi (se bea înainte de mese sau la două ore după mese). În această săptămână, evitați mâncăruri și băuturi reci, prăjeli, produse de origine animală (țineți post). Totodată, nu luați niciun medicament în ziua a șasea. Dacă sunteţi răcit sau apare o afecţiune acută trecătoare, amânaţi cura.

Ziua a șasea

Mâncați de post

După ora 14:00 - Nu mai mâncați nimic. Puteți bea doar apă în restul zilei.

Ora 18:00 - Beți 200 ml apă (aproximativ un pahar) în care s-a amestecat bine o lingură (20 g) cu sare amară (sulfat de magneziu). Sarea amară este un purgativ şi acţiunea sa principală este să dilate canalele biliare, pregătindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curăță intestinul, astfel încât pietrele, atunci când încearcă să iasă, să nu se lovească de mâncare sau de alte reziduuri, putând fi eliminate uşor.

Ora 20:00 - Beți al doilea pahar cu apă cu sare amară.

Ora 21:30 - Dacă nu aţi avut scaun până acum, e bine să vă duceţi la toaletă sau, opţional, puteţi face o clismă cu apă călduţă.

Ora 21:40 - amestecați 100 ml ulei de măsline (aproximativ 1/2 pahar) cu 100 ml suc de lămâie (1/2 pahar). Sucul trebuie să fie cât mai pur, fără pulpă. Ingredientele se pot amesteca într-un borcan închis (se clatină de 20 de ori). Amestecați două astfel de porţii. În mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la orele 22:00 şi 22:20. Dar, dacă simțiți nevoia să vă mai duceţi la toaletă, puteţi amâna cu încă zece minute.

Ora 21:45 - Aplicați pe partea dreaptă, în zona ficatului (de la buric până la prima coastă şi cât mai în dreapta, spre coloană), o mămăligă fierbinte, învelită într-un prosop. Evitați contactul direct cu pielea. Mămăliga se face din 1 kg de mălai.

Ora 22:00 - Beți amestecul de 100 ml ulei de măsline şi 100 ml suc de lămâie stând în picioare. E bine să fie băut tot o dată, deoarece, imediat cum ajunge în stomac prima înghiţitură, începe eliminarea pietrelor.

Aşezaţi-vă culcat în pat imediat! Poziţia trebuie să fie culcat pe spate, cu o pernă sub cap. Dacă e o poziţie incomodă, puteți sta pe partea dreaptă, cu genunchii traşi spre piept. Staţi complet nemişcați, cel puţin 20 de minute, şi încercaţi să nu vorbiţi! Pietrele vor fi eliminate fără durere, deoarece se secretă multă bilă (care este uleioasă), iar canalele biliare sunt ţinute larg dilatate de magneziul din sarea amară şi de căldura mămăligii, ce are rol dilatator.

Ora 22:20 - Beți al doilea amestec de 100 ml ulei de măsline şi 100 ml suc de lămâie. În cazul în care doriți să eliminați mai multe pietre, opţional se mai poate bea şi al treilea amestec, de 100 ml ulei de măsline şi 100 ml suc de lămâie, la ora 22:40.

Ora 22:45 - Aplicați pe partea dreaptă, în zona ficatului (de la buric până la prima coastă), a doua mămăligă fiebinte, învelită într-un prosop. Evitați contactul direct cu pielea.

A doua zi dimineață

Ora 6:00 - Beți al treilea pahar cu apă cu sare amară (200 ml apă, în care s-a amestecat bine o lingură (20 g) cu sare amară.

Ora 8:00 - Beți al patrulea pahar cu apă cu sare amară.

Ora 10:00 - Puteți consuma fructe sau suc de fructe.

Ora 11:00 - Puteți începe să mâncați (mâncare de post). Seara sau în următoarea zi puteți reveni la mâncarea obişnuită. În următoarele două zile este recomandat să efectuați o clismă, deoarece pietrele pot rămâne în intestinul gros şi sunt foarte toxice, putând crea o stare de rău.

În caz că mai sunt pietre, reluați cura o dată pe lună. După 6-12 cure sunt eliminate toate.

Menţineţi un stil de viaţă echilibrat

Oamenii cu boli cronice au deseori câteva mii de calculi biliari care congestionează canalele biliare ale ficatului. Unele pietre pot chiar să se dezvolte în vezica biliară. Prin eliminarea acestor pietre de la aceste organe printr-o serie de detoxifieri ale ficatului și prin menținerea unui regim alimentar și a unui stil de viață echilibrat, ficatul și vezica biliară pot să-și recapete eficiența inițială, iar majoritatea simptomelor de disconfort sau boală din corp pot începe să dispară treptat. Veți putea descoperi că orice alergii persistente se vor diminua sau vor dispărea. Durerea de spate se va disipa, în timp ce energia și starea de bine se vor îmbunătăți. „Curățarea canalelor biliare ale ficatului de calculi biliari este una dintre cele mai importante și puternice proceduri pe care le puteți pune în practică pentru a vă îmbunătăți și recâștiga sănătatea”, declară Andreas Mortiz, autorul cărții „Scapă de pietre la ficat și fiere”.

Un ficat afectat nu mai hrăneşte corespunzător creierul, rezultând oboseală, depresie, şi se poate ajunge în timp la boli grave precum demenţă, Alzheimer, Parkinson, scleroză multiplă etc.

Canalele biliare blocate pot duce la diabet, infarct sau cancer