Main menu

header

de Gabriela Niculescu

- Invisalign, aparatul dentar invizibil, disponibil şi la noi în ţară

Dacă aţi uitat să zâmbiţi din cauza problemelor dentare şi a formei dinţilor, aveţi acum un motiv de bucurie. Recent a fost adusă în România o procedură revoluţionară pentru îndreptarea şi alinierea danturii: Invisalign, aparatul dentar invizibil. Tratamentul ortodontic vă poate ajuta să vă îmbunătăţiţi viaţa socială, profesională şi să scăpaţi de complexe prin intermediul unui aparat simplu de utilizat, modern şi mobil, ce poate fi purtat fără reţineri pe stradă, la serviciu sau la diferite evenimente speciale din viaţa dumneavoastră. Dr. Friedrich Ovidiu Widu (foto), de la clinica Smile Factory, ne-a oferit mai multe detalii.

„Se foloseşte o metodă personalizată, computerizată”
Aproximativ 500 de cazuri de dinţi inegali au fost rezolvate datorită unuia dintre cei mai cunoscuţi medici specialişti în ortodonţie din Europa, dr. Friedrich Ovidiu Widu, care a introdus şi la noi în ţară conceptele de tratament de ultimă generaţie. Cel mai important aspect este însă tocmai faptul că tratamentul se poate realiza fără să afecteze viaţa socială, fapt pentru care numeroase vedete internaţionale precum Tom Cruise, Catherine Heighl, Cheryl Cole şi alţii au apelat la el. „Dinţii inegali şi incorect poziţionaţi pot fi astfel corectaţi în cel mai modern şi eficient mod, printr-o metodă personalizată, computerizată, sigură şi confortabilă, ale cărei componente sunt aprobate de Food and Drugs Administration (FDA), ceea ce înseamnă că ele sunt sigure, eficiente şi nu produc alergii”, a declarat dr. Widu.

„E format din mai multe seturi de gutiere transparente”
Fără să aibă în componenţă sârme şi brackets, Invisalign oferă o simulare 3D prin care pacienţii pot vedea încă din prima fază evoluţia formei dinţilor şi chiar cum va arăta chipul lor după această schimbare. „Aparatul asigură o utilizare uşoară şi eficientă prin componentele sale. Este format din mai multe seturi de gutiere transparente, realizate în Statele Unite din materialul de ultimă generaţie SmartTrack. Acestea exercită o presiune controlată asupra dinţilor, pentru alinierea lor pe arcadă. Unul dintre cele mai importante avantaje ale tratamentului este acela că aparatul este mobil şi poate fi îndepărtat oricând, fără să fie necesare vizita la cabinet şi ajutorul medicului”, a completat domnul doctor.

„E preferat pentru aspectul estetic, este practic şi nu deranjează la vorbit”
Cu metoda Invisalign se pot trata aproape toate cazurile de maldentiţie şi malpoziţie la pacienţi de toate vârstele: la copii, adolescenţi şi până la persoane înaintate în vârstă. „Cele mai multe persoane folosesc aparatul dentar invizibil, pentru că este practic, nu deranjează la vorbit, dar mai ales pentru aspectul estetic. Diferenţele de cost între aparatele tradiţionale şi acestea moderne nu sunt remarcabile”, a încheiat specialistul.

Controlul ortodontic are loc o dată la şase săptămâni
Pacienţii trebuie să poarte gutierele permanent, dar nu şi în timpul mesei, şi le pot schimba singuri o dată la două săptămâni. Astfel, controlul ortodontic are loc o dată la şase săptămâni, fiind un tratament ortodontic ideal şi pentru un tratament la distanţă. „După ce v-aţi spălat pe dinţi, îl puneţi la loc şi tratamentul merge înainte, fără a fi obligaţi să veniţi la cabinet pentru acest lucru”, a explicat domnul dr. Widu.