Main menu

header

14-06-1de Gabriela Niculescu

- Peste 4.000 de medici au urmat cursuri de perfecţionare în cele mai noi tehnici europene de stomatologie estetică

După dezamăgirile care se ţin lanţ în sistemul sanitar autohton, putem aduce şi o veste bună pentru medicina dentară. România se poate mândri acum cu 4.000 de stomatologi esteticieni de nivel european. Aceştia au urmat gratuit cursuri de perfecţionare în cele mai noi tehnici europene de stomatologie estetică, în cadrul proiectului DENT - Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în medicina dentară.

Cursurile au vizat profilaxia, ortodonţia, chirurgia maxilo-facială, estetica dentară
Proiectul DENT a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni”. Acesta s-a desfăşurat în perioada octombrie 2010 - noiembrie 2013 şi a cuprins o serie de cursuri de formare profesională, printre care profilaxie dentară, ortodonţie, chirurgie maxilo-facială, estetică dentară, dar şi protecţia mediului, egalitatea de gen, egalitatea de şanse şi respectarea diversităţii. Dacă veţi avea nevoie de un medic stomatolog pus la punct cu ultimele noutăţi din domeniu trebuie să ştiţi că îl puteţi găsi atât în Bucureşti, cât şi în cele mai importante oraşe din ţară precum Cluj, Iaşi, Timişoara, Galaţi, Sibiu, Arad, Târgu-Mureş şi Târgu-Jiu.
 „Avantajaţi de participarea medicilor stomatologi la cursurile de perfecţionare profesională DENT vor fi pacienţii români. Aceştia vor putea merge la specialiştii care sunt la curent cu toate noutăţile în domeniu şi vor putea să se trateze într-un timp mai scurt, datorită folosirii tehnologiilor computerizate”, a declarat doctorul Florin Lăzărescu, manager de proiect DENT, în cadrul conferinţei susţinute de Societatea de Stomatologie Estetică din România.

„Tinerii sunt mai preocupaţi de sănătatea orală”
Consumul de pastă de dinţi este crescut în rândul adolescenţilor şi tinerilor, aceştia utilizând cel puţin trei tuburi la trei luni întregi, într-o măsură mai mare decât populaţia generală. Adolescenţii consumă chiar şi două tuburi la trei luni. Studiul Naţional de Audienţă relevă faptul că 33,5% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 14 ani şi 18 ani consumă cel puţin trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni, la fel ca 34,1% dintre cei cu vârste cuprinse între 19 ani şi 34 de ani. Acelaşi trend de creştere a consumului în rândul populaţiei adolescente şi tinere se observă şi la nivel de periuţe de dinţi (13,3% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 14 ani şi 18 ani folosesc trei periuţe în decursul a trei luni, respectiv 12,4% din populaţia cu vârsta de 19-34 de ani).
„Cifrele Studiului Naţional de Audienţă arată că adolescenţii şi tinerii sunt cei mai preocupaţi de sănătatea orală. Românii preferă cabinetele medicale private, dar, o dată cu vârsta, merg mai rar la medicul dentist, optând să facă alte tipuri de analize”, a declarat doctorul Florin Lăzărescu.

„Românii preferă cabinetele medicale private, dar, o dată cu vârsta, merg mai rar la medicul dentist, optând să facă alte tipuri de analize“ - dr. Florin Lăzărescu