Main menu

header

de Anda Postolache

- Nu lăsaţi anxietatea să vă paralizeze voinţa!

Anxietatea este o frică intensă nejustificată faţă de un pericol adevărat şi care se manifestă prin senzaţii de mare nelinişte şi teamă, îngrijorări exagerate, chiar obsesive. Se manifestă mai mult la femei, dar nici copiii nu sunt ocoliţi de această afecţiune. La copii apare sub denumirea de anxietate de separare, copilul devine îngrijorat şi neliniştit când anticipează despărţirea de părinţi, protestând adesea prin plâns şi ţipete ori apatie. Atât anxietăţile adulţilor, cât şi ale copiilor trebuie privite cu seriozitate şi tratate la timp. Medicamentele de sinteză nu trebuie luate fără prescripţia medicului specialist, riscurile fiind mai mari decât beneficiile.

Masaj facial specializat
Iată ce remedii recomandă specialistul Costel Ifrim, reflexoterapeut la cabinetul Vicos Med: „Ceai de pasiflora: se consumă între mese, patru căni pe zi, timp de 30 de zile, precum şi reflexoterapie facială, în cadrul căreia se foloseşte ulei esenţial de lavandă, trandafir sau yang-ylang. În cadrul şedinţelor se vor stimula punctele situate pe frunte, deasupra fiecărui ochi, cam la două degete de aceştia. Şedinţele vor avea loc în fiecare zi, timp de două săptămâni. În cazul în care rezultatele se lasă aşteptate, vom continua tratamentul încă zece zile, cu precizarea că, în afara punctelor reflexe prezentate, vom stimula şi terminaţiile nervoase poziţionate de o parte şi de alta a nărilor, sub pomeţi, la o grosime de deget de nară”.

Respiraţia albinei
De asemenea, foarte bune rezultate s-au obţinut şi cu ajutorul exerciţiilor de „respiraţia albinei”. „Aceasta se face astfel: se pun palmele peste urechi, ochii se vor ţine larg deschişi, cu privirea înainte. Se respiră, adânc şi încet pe nări, se ţine aerul câteva secunde, apoi se expiră pe nas cu mare putere şi cu zgomot făcut din gât, ca un uşor mormăit, astfel încât să se producă vibraţii uşoare în cutia craniană”, explică specialistul.

Ascultaţi sunetele naturii!
Un efect bun îl are şi meloterapia, fiind recomandate ascultarea vuietului de vânt, susurul apelor, valurile mării, cântecele păsărilor din pădure. Dacă nu aveţi posibilitatea să mergeţi în natură, faceţi rost de nişte înregistrări cu astfel de sunete frumoase şi vindecătoare şi ascultaţi singuri într-o cameră vreme de cel puţin 30 de minute. Desigur, peste toate se adaugă gândurile bune pe care trebuie să le aduceţi cât mai mult în minte, buna dispoziţie şi, nu în ultimul rând, credinţa în Dumnezeu. „Că de voi şi umbla în mijlocul morţii, nu mă voi teme de rele”, spune psalmistul David, iar asta ne insuflă şi nouă mult curaj şi optimism, chiar dacă ne-ar încerca boli mai uşoare sau mai grele.