Main menu

header

de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Varianta COVID-19 pe nume Eris, predominantă în SUA

O variantă numită Eris a COVID-19 reprezintă în prezent cea mai mare proporție de noi infecții din America. Aproximativ 17,3% dintre cazurile de COVID-19 din SUA sunt puse pe seama acestei variante, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Acest număr înregistrat în luna august este cu 7,5% mai mare decât la începutul lunii iulie. Alte variante dominante includ XBB.1.16, cu 15,6% din cazuri, și XBB.2.23, cu 11,2% din cazuri, arată statisticile oficiale. Potrivit CBS News, experții afirmă că Eris ar putea depăși alte variante, întrucât prezintă o mutație.

Calviţia afectează relaţiile sociale ale bărbaţilor

Mai mult de jumătate dintre bărbații care se confruntă cu căderea părului sunt „extrem de conștienți de problemă” când vine vorba de socializare, arată un nou sondaj derulat de compania britanică Toppik. Concret, 88% dintre cei chestionați consideră părul ca fiind o mare parte a identității proprii. Paradoxal, studiul a mai constatat că, deși 62% dintre respondenți s-au gândit să încerce diferite produse care îngroașă părul și maschează calviția, un sfert dintre participanții la cercetarea de piață nu au luat nicio măsură pentru a preveni rărirea sau căderea părului.

Poluarea favorizează boala inflamatorie intestinală la copii

Un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Spitalul de Copii British Columbia, din Canada, a asociat poluarea aerului și pesticidele agricole cu boala inflamatorie intestinală (IBD) la copii. IBD este un grup de tulburări cronice, inclusiv boala Crohn și colita ulceroasă, care provoacă inflamație la nivelul intestinului subțire sau gros. Semnele și simptomele includ diaree, oboseală, dureri abdominale, crampe, sânge în scaun, scăderea poftei de mâncare și pierderea neintenționată în greutate.