Main menu

header

571 14 3de Raluca Grințescu

Sodalitul face parte din grupul sodalit şi, împreună cu hauyne, nosean şi lazurit, este un constituent comun al pietrei semipreţioase lapislazuli. Este uneori confundat cu lapislazuli, deoarece are, de asemenea, pete mici de pirită în el. Cel mai mare depozit de sodalit este în Brazilia.

Potoleşte emoțiile

Descoperit în 1806 în cadrul complexului Ilimaussaq intruziv în Groenlanda, sodalitul nu a devenit important ca o piatră decorativă până 1891, când depozite vaste de material fin au fost descoperite în Ontario, Canada. Sodalit se găseşte şi în Namibia, Brazilia şi Statele Unite ale Americii. Duritatea este de 6 şi greutatea specifică 2.13-2.29. În Antichitate se credea că sodalitul calmează emoţiile, scade tensiunea, linişteşte, conferă capacitatea de a gândi raţional şi de a trage concluzii logice, stimulează imaginaţia şi puri- fică subconştientul. În cristaloterapie se spune că acţiunea sodalitului vizează centrul mintal de comandă şi este folosit în tratarea maladiilor cu puternic determinism psihic. Îndepărtează teama, timiditatea şi tendinţa de autoînvinovăţire, atrage liniştea, relaxează fiinţa, calmează agitaţia şi frământările lăuntrice, insuflă curaj şi hotărâre. De asemenea, se mai crede că acest cristal păzeşte de energiile negative, de influenţele malefice şi de radiaţiile nocive.

Face să dispară poluarea electromagnetică

Păstraţi o piatră de sodalit în buzunare şi în fiecare cameră din casă, astfel încât proprietăţile sale paşnice să curgă în jurul dumneavoastră. Este piatra atletismului, deoarece stimulează rezistenţa. Promovează pacea şi armonia. Este piatra norocoasă pentru scriitori. Îmbunătăţeşte stima de sine, autoacceptarea şi autoîncrederea. Inspiră dorinţa de adevăr şi incită la idealism, promovând fidelitatea faţă de sine şi de propriile convingeri. Cristalul elimină poluarea electromagnetică şi, plasat pe calculatoare, blochează propagarea undelor nocive. Util pentru oamenii sensibili la aerul condiţionat sau la ceaţa electromagnetică. Util îndeosebi pentru activitatea de grup, induce armonie şi solidaritate.

Vă ajută să slăbiţi

Sodalitul este asociat cu tiroida. Este perfect a fi folosit sub formă de colier. Purtaţi-l atunci când doriţi să scăpaţi de câteva kilograme. El vă ajută în comunicare şi vă dă încredere în a vorbi mai mult. Sodalitul tratează problemele gâtului, coardelor vocale, laringelui şi ajută în răguşeală şi în tulburări digestive. Scade febra, tensiunea arterială şi stimulează absorbţia fluidelor corpului. Sodalitul este benefic, de asemenea, în prevenirea insomniei. Consolidează încrederea în sine, ajută în lupta cu cancerul limfatic şi stimulează sistemul imunitar. În plus, echilibrează metabolismul şi deficienţa de calciu.

Poate fi confundat cu lapislazuli, dar diferenţa dintre cele două pietre o fac nuanţa de albastru şi prezenţa punctelor de pirită în componenta pietrei lapislazuli