Main menu

header

544 13 2de Carmen Ciripoiu

La prima vedere, zeama acră și gălbuie care rămâne după ce brânza e scursă nu reprezintă mare lucru. Însă beneficiile sale uimitoare asupra sănătății îi uimesc și acum pe specialiștii în medicină naturistă, și nu numai.

Conţine din belșug acid folic

Deși puterile incredibile ale zerului sunt cunoscute de pe vremea bunicilor noștri, un cercetător canadian a făcut o adevărată revoluție atunci când a descoperit că acesta conține niște proteine cu rol excepțional asupra organismului: proteinele din zer. De asemenea, zerul este bogat în vitamina B 13, care ajută la scăderea colesterolului, protejează flora intestinală, previne îmbătrânirea precoce și combate anemia. Și tot zerul are din belșug acid folic, foarte important pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care alăptează. Specialiștii afirmă că o cură cu zer încetinește și evoluția cancerului, prin stoparea tumorilor și asimilarea vitaminelor și a mineralelor, elimină toxinele și reglează tranzitul intestinal. Nu în ultimul rând, zerul este foarte bun pentru cei care suferă de hipertesiune arterială, spasmofilie, eczeme și este de un real ajutor în cazul intoxicațiilor cu plumb și cu tutun.

Cum se face tratamentul

În general, în prima zi de cură se consumă un litru de zer. În cea de-a doua zi se consumă 1.250 ml zer, a treia zi, 1.500 ml zeamă vindecătoare, a patra zi se crește la 1.750 ml, iar în a cincea zi se ajunge la doi litri. Începând cu cea de-a șasea zi se scade porția cu 250 ml pe zi. Se scade în continuare, în așa fel încât în cea de-a noua zi să se bea tot un litru de zer. Tratamentul se repetă după o lună de pauză. În cazul gutei se fac cure de două-trei luni, timp în care se administrează trei căni cu zer pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. În cazul infecțiilor bacteriene, o jumătate de litru consumat zilnic crește capacitatea de apărare a organismului. Contra eczemelor se pun comprese pe zonele cu probleme, se lasă două ore, apoi se îndepărtează și se lasă locul să se usuce. Tratamentul se face două săptămâni. În cazul degerăturilor se învelesc zonele afectate într-un tifon înmuiat în zer, se lasă o oră, apoi se spală cu apă.

PONT. Zerul este un excelent adjuvant în infecția cu HIV.

Dieta cu zer tonifiază musculatura