Main menu

header

544 14 2de Raluca Grințescu

Există un organ în corpul nostru despre care se vorbeşte rareori, dar care, cu siguranţă, îşi merită din plin denumirea de „punct al fericirii.” Identificarea lui nu este dificilă. Este vorba, de fapt, despre o glandă localizată în piept, şi anume timusul. Această glandă este plasată către extremitatea superioară a cavităţii toracice.

Împrăştie energiile negative

Aşezați două degete de la mână deasupra depresiunii din zona inferioară a gâtului, chiar deasupra sternului. În preajma acestui punct este situat timusul. Timusul mai este supranumit şi „punctul fericirii.” Această glandă ajută la împrăştierea energiilor negative, la întărirea sistemului imunitar, precum şi a sănătăţii generale a corpului.

Poate fi stimulat chiar folosind pumnul

Atingerea, palparea sau masarea uşoară a acestui punct sunt metode foarte eficiente de a intensifica vibraţiile de energie. Această glandă este responsabilă cu antrenarea energiilor corpului. Prin urmare, atunci când intervin dezechilibre în sistemul dumneavoastră energetic, timusul poate fi de mare ajutor. Este o punte de legătură între creier şi corp. Glanda îşi reduce dimensiunile atunci când corpul este supus stresului fizic, ceea ce duce la o diminuare a energiilor vitale. Timusul poate fi stimulat chiar folosind pumnul - asemenea lui Tarzan (nu exagerați totuşi, nu este nevoie să loviți cu putere, o bătaie uşoară este de ajuns). De asemenea, puteți palpa sau masa cu degetele acest punct.

Vă recăpătați echilibrul interior

Faceți acest lucru timp de 20-30 de secunde şi inspirați adânc. În această perioadă puteți să vă gândiți la lucruri pozitive! Corpul dumneavoastră vă va indica imediat că acest „punct al fericirii” a fost activat - veți fi cuprinși de fiori de bucurie. Activarea cu succes a acestui punct poate necesita puţin exerciţiu. De aceea, este indicat să repetați acest procedeu până la instalarea efectelor pozitive.

Dacă suferiți în mod frecvent de atacuri de panică, de anxietate şi de stres, repetarea acestui exerciţiu de câteva ori pe zi vă va ajuta să vă recăpătați echilibrul interior