Main menu

header

543 15 1de Alexandra Rotărescu

La finalul lunii august, o ştire din domeniul medical a făcut înconjurul lumii: „S-a implantat primul penis bionic!” În urma unui accident auto în care a fost implicat Mohammed Abad în copilărie, acesta şi-a pierdut bărbăţia. Şi, abia la 43 de ani, a primit veşti bune de la echipa de medici care i-a preluat cazul: implantul organelor genitale masculine a fost, în sfârşit, posibil! Şi, odată cu el, cresc şansele ca englezul să-şi piardă, în sfârşit, virginitatea şi chiar să procreeze.

Secretul din noaptea nunţii

La numai 6 ani, Mohammed Abad a fost călcat de maşină şi, din cauza accidentului, acesta şi-a pierdut penisul şi unul dintre testicule. După perioada de recuperare postoperatorie, englezul a fost nevoit să se obişnuiască să trăiască cu un handicap care şi-a pus amprenta atât asupra fizicului său, cât şi asupra vieţii sentimentale. La maturitate, când şi-a găsit aleasa inimii, Mohammed nu a avut curajul necesar pentru a-i dezvălui acesteia problema delicată cu care el se confrunta încă din copilărie. Astfel, relaţia celor doi îndrăgostiţi a continuat, în ciuda secretului pe care bărbatul îl ascundea. Momentul adevărului a venit însă în noaptea nunţii celor doi, când Abad a fost nevoit să-i explice proaspetei sale soţii de ce nu se poate consuma mariajul lor. „Regret că n-am fost sincer cu ea încă de la început. Am izbucnit în lacrimi în noaptea nunţii şi i-am spus tot”, a mărturisit Mohammed. Femeia a fost în primă instanţă înţelegătoare, dar n-a rezistat mai mult de doi ani lângă cineva care nu-i putea oferi vreodată moştenitori. „Tradiţia noastră impune proaspeţilor căsătoriţi să anunţe o sarcină chiar din primele luni după nuntă. Dacă nu, familia şi apropiaţii încep să pună întrebări. Soţia mi-a spus că stă cu mine până rezolv problema, dar apoi n-a mai rezistat şi m-a părăsit anul trecut. Are şi ea nevoi, iar eu nu eram în stare să le satisfac. N-o pot condamna…”, a continuat cu tristeţe acesta.

Apasă pe buton şi are erecţie

543 15 2După asemenea dezamăgire, Abad a încercat din nou să se împace cu soarta cruntă care-i fusese scrisă. Asta până în august, anul acesta, când a intrat în operaţie şi i-a fost implantat un organ genital exterior, realizat cu ajutorul unei grefe. Chirurgii de la University College London au luat o porţiune de piele de pe braţul lui Mohammed pentru a construi penisul acestuia. Dimensiunea noului organ are 20 de centimetri, iar funcţionalitatea acestuia este de aproape 100%. Prevăzut cu butoane de „pornit” şi „oprit”, aplicate în testicule, pentru a se umfla şi, respectiv, dezumfla implantul, acesta îi dă fericitului posesor posibilitatea de-a avea erecţie, de a urina - pentru prima dată din picioare! - şi chiar de a ejacula. „Apăs pe buton, aud un zgomot asemănător cu cel pe care îl fac telefoanele mobile când vibrează, şi apoi apare erecţia în doar câteva secunde”, povesteşte extaziat pacientul.

119 operaţii suportate

Asemenea performanţă medicală reprezintă visul vieţii lui Mohammed, care de-abia aşteaptă să-şi testeze noua „achiziţie”. Dar nu oricum, ci într-o relaţie cât se poate de onestă. „Gata, fără minciuni de-acum”, promite Abad. Dar cum funcţionează mai exact noul dispozitiv sexual? Conţine două tuburi care, la nevoie, sunt umplute cu lichid pompat din stomacul lui Mohammed, ceea ce îi permite acestuia să menţină o erecţie. Conceperea şi realizarea „maşinăriei” a durat trei ani, timp în care pacientul a suportat nu mai puţin de 119 operaţii. Ultima dintre intervenţiile chirurgicale, care a presupus instalarea implantului, a durat 11 ore! Însă rezultatul a meritat cu prisosinţă! L-a scăpat pe bărbat de un handicat cât se poate de stânjenitor şi i-a oferit un viitor normal, din care să nu mai lipsească o viaţă sexuală împlinită. Entuziamul lui Abad e de înţeles, însă, în prezent, medicii i-au impus câteva restricţii, printre care se numără şi interzicerea de a avea deocamdată relaţii intime. „După operaţie trebuie să ţin dispozitivul umflat timp de două săptămâni”, se ţine de glume Abad. „Nici chiar aşa. Am încercat să văd cum funcţionează. Ideea e că am reuşit să obţin erecţia, însă n-am mai putut scăpa apoi de ea, nu mai găseam butonul de «oprit». M-am cam panicat, că am stat aşa vreo 55 de minute”, povesteşte pacientul.

„Mi-au dat numai 12 ore de trăit”

Virginul de 43 de ani susţine că este recunoscător că se simte, în sfârşit, ca un bărbat adevărat şi n-are regrete că şi-a făcut publică povestea pe care unii ar considera-o prea stânjenitoare pentru a fi împărtăşită. „Voiam să ştie toată lumea prin ce trec…” Începe să-şi aducă aminte, parcă fără să se poată opune, de momentul când şi-a pierdut bărbăţia. „Mă întorceam de la şcoală cu colegii, ne jucam toţi în drumul spre casă, când, în hârjoneala noastră, o fetiţă m-a împins în stradă. Tocmai trecea o maşină, care m-a izbit din plin şi m-a târât după ea vreo 200 de metri. După asta, mi s-au dat numai 12 ore de trăit.” În mod miraculos, a supravieţuit, dar şi-a petrecut următoarele 18 luni din viaţă în spital. Amputarea penisului părea atunci un mic preţ pe care trebuia să-l plătească. Mai târziu s-a dovedit că n-a fost chiar aşa. Suferinţa, nu atât fizică - pentru că o vreme s-a aflat în imposibilitatea de a urina -, cât mai ales cea sufletească, şi-a spus cuvântul în toţi aceşti ani. Noroc cu progresul ştiinţific şi cu dedicaţia cadrelor medicale, care au făcut posibilă implantarea penisului biotic, care-i permite posesorului urinarea, ejacularea şi, de ce nu?!, chiar procreerea. Experţii sunt de părere că, într-o bună zi, virginul de acum poate deveni tatăl celor doi copii pe care şi-i doreşte. Adevărul e că nimic nu mai e imposibil acum pentru Mohammed Abad!

„Apăs pe butonul „pornit», se aude un zgomot asemănător cu cel pe care îl fac telefoanele mobile când vibrează, şi apoi apare erecţia în doar câteva secunde“

După succesul înregistrat de Mohammed Abad, mai mulţi bărbaţi au sunat la spitalul care l-a operat pe primul bărbat cu penis bionic, pentru a comanda dispozitivul care să le asigure controlul asupra propriilor erecţii

„Voiam să mă simt şi eu ca un bărbat normal. Cu penisul bionic mă simt extraordinar, parcă întreaga lume este a mea!“

Criticile n-au întârziat să apară!

La scurt timp după ce echipa medicală care a realizat şi a implantat penisul bionic a fost lăudată pe plan mondial pentru performanţă, cârcotaşii au şi sărit cu ipoteze care mai de care mai defăimătoare. Aşa-zişii experţi susţin că asemenea operaţii se fac de când lumea, fiind vorba despre un biet dispozitiv destinat bărbaţilor care suferă de disfuncţii erectile. „Nu este un penis bionic, ci un implant de penis! Şi noi facem aşa ceva tot timpul”, declară urologul Elizabeth Kavaler din New York. Parţial are dreptate. Ambele dispozitive asigură erecţia. Dar ceea ce aduce nou penisul bionic este că permite şi ejacularea, ceea ce poate duce mai departe la procreere. Totuşi, un mare avantaj, nu-i aşa?