Main menu

header

538 14 3de Cătălina Tăgârță

Uleiul din ficat de cod oferă, la momentul actual, cea mai bună combinație de acizi grași esențiali Omega 3, în concentrație ridicată, pe care organismul uman nu îi poate sintetiza singur. De asemenea, pe lângă Omega 3, acest produs miraculos conține și vitaminele A, D și E. Datorită compușilor săi, consumul regulat ajută la buna funcționare a inimii și a creierului și întărește imunitatea într-o măsură chiar mai mare decât vitamina C.

Poate fi administrat și bebelușilor

Uleiul de ficat de cod poate fi administrat fără probleme încă de la vârsta de 4 săptămâni, în condiții sigure, cu efecte benefice pentru creșterea și dezvoltarea copilului, de la dezvoltarea mentală și comportamentală optimă, ameliorarea acuității vizuale, modularea răspunsului imun, abilitatea de a rezolva probleme, creșterea calității somnului etc.

Conform numeroaselor studii clinice documentate științific, nu există contraindicații privind administrarea uleiului de ficat de cod. Totuși, datorită conținutului mare de vitamine D, A și E, trebuie luată în considerare și posibilitatea existenței acestora în alte suplimente/medicamente administrate concomitent, fiindcă atunci ar putea fi o problemă din cauza excesului.

Indicat să se ia în același moment al zilei

Uleiul de ficat de cod se poate administra în orice moment al zilei, însă, pentru a se evita omiterea terapiei, este recomandat să fie administrat în același moment al zilei (conform recomandării medicului sau a prospectului - în funcție de afecțiunea de care suferiți). Referitor la perioada administrării, aceasta variază foarte mult în funcție de principala indicație. De exemplu, pentru hipercolesterolemie, dislipidemie, obezitate, diabet etc., uleiul de ficat de cod e un adjuvant al tratamentului de bază recomandat pe perioade îndelungate, de cel puţin câţiva ani (1-5 ani).

Pentru efectul imunomodulator, se recomandă administrarea sa în primii ani de viaţă, cunoscuţi pentru asocierea cu un risc crescut de infecţii intercurente respiratorii, sau în orice altă perioadă a vieţii caracterizată prin infecţii recidivante, cu diferite localizări (ORL, respiratorii, digestive etc.).

Mai bun decât orice alt produs din peşte

Ficatul de cod sălbatic este una dintre cele mai bogate surse de acizi grași esențiali Omega 3 (în special DHA și EPA), spre deosebire de carnea sau alte organe ale peștelui care nu conțin cantități similare de DHA și EPA. Din acest motiv, atunci când alegeți un ulei de ficat de cod, verificați atent conținutul de DHA și EPA. De exemplu, multe dintre suplimentele alimentare de ulei de pește prezentate sub formă lichidă sau de capsule de 1 g (și uneori și peste 1 g) au o cantitate de acizi grași polinesaturați esențiali DHA, plus EPA mai mică de 0,5 grame, insuficientă pentru asigurarea efectelor benefice dorite.