Main menu

header

531 15 1de Gabriela Niculescu

Aproximativ unul din patru bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate, susține doctor Ion Manea (medalion), specialist Bio Ortoclinic. Medicul spune că, potrivit statisticilor, unele dintre cauzele cel mai importante le reprezintă problemele coloanei vertebrale. Specialistul recomandă și trei proceduri ce pot remedia aceste probleme, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

„La primele semne este indicat și un control ortopedic”

Mai întâi sunt șocați, apoi devin frustrați și evită să discute problema, chiar dacă aceasta le afectează grav viața de cuplu. „Așa procedează cea mai mare parte dintre bărbații care ajung să se confrunte cu disfuncții erectile după prima tinerețe”, susține doctor Ion Manea, adăugând că, de cele mai multe ori, de vină pentru aceste probleme sunt alte afecțiuni de care suferă persoanele respective. Astfel, durerea de spate pe care mulți o ignoră poate avea, potrivit specialistului, corespondent ginecologic, urologic sau digestiv. „La primele semne de impotență este indicat și un control ortopedic, pentru că articulațiile bazinului pot fi de vină. E vorba despre rădăcinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inervează organele micului bazin. Poate fi vorba despre o durere netratată sau despre o complicație postchirurgicală după o hernie de disc. Rezolvată cauza, problema dispare”, a declarat doctor Manea.

Soluții: elongația, mobilizarea vertebrală, Sistemul David

531 15 2Tratamentul, în cazurile de impotență provocată de probleme ale coloanei vertebrale, constă în mai multe proceduri, adaptate fiecărui bolnav în parte. „Prima dintre acestea poate fi elongația. Aceasta este un proces prin care se creează un efect de vid sau de presiune negativă în interiorul discurilor coloanei vertebrale. Acest vid ajută discurile să se hidrateze, creând mediul de vindecare. Mai mult, această «întindere» a ligamentelor coloanei vertebrale deblochează segmentele discovertebrale și creează spațiu pentru mărirea în volum a discului. A doua procedură poate fi mobilizarea vertebrală ce redă elasticitatea ligamentelor, redresează microcirculația, îmbunătățește hidratarea discală, reduce subluxațiile vertebrale și corectează axul vertebral. O a treia variantă poate fi Sistemul David, ce desăvârșește terapia pe termen lung a coloanei vertebrale, lucrând musculatura mică, profundă, paravertebrală a coloanei vertebrale, cel mai puțin folosită în viața de zi cu zi, foarte importantă pentru stabilitatea coloanei”, a declarat specialistul.

La nivel mondial, dar şi în România, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflectă direct în numărul naşterilor, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani

De vină mai pot fi şi afecţiunile cardiovasculare

531 15 3În aceste condiții, primul pas este un diagnostic corect și apoi tratamentul. Înainte de diagnostic însă pacientul trebuie să-și asume problema și să accepte ideea că trebuie s-o rezolve, fără să se jeneze să o discute cu un specialist. Pe lângă afecțiunile coloanei, de vină pentru disfuncțiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar și unele probleme psihologice.