Main menu

header

518 12 1de Cătălina Tăgârță

Femeile discută și împărtășesc trucuri și impresii despre îngrijirea pielii, a părului sau despre make-up. Din păcate, deși foarte importantă, îngrijirea intimă este rar și cu jenă abordată în conversație. Potrivit Andreei Manea, reprezentanta Light PR, medicii ginecologi francezi dărâmă mituri și scot la iveală adevăruri ce nu ar trebui neglijate. Iată care sunt acestea.

Spălăturile vaginale sunt recomandate zilnic - FALS

Spălăturile vaginale nu sunt recomandate fără indicație medicală. Acestea pot altera flora protectivă și mucoasa vaginului. Așadar, indiferent că intenționați să utilizați produse existente în farmacii sau infuzii din plante ce par inofensive (precum mușețelul sau pelinul, care sunt frecvent utilizate în acest sens), mai întâi cereți permisiunea medicului.

pH-ul produselor folosite să fie între 4,5 şi 8 sau 9 - ADEVĂRAT

Pentru îngrijirea zilnică sunt recomandate produse cu un pH cuprins între 4,5 și 8 sau 9. Ca și pentru igiena corporală generală, în afara acestui interval există riscul ca produsul să fie prea agresiv și caustic pentru piele și mucoase. În cazul infecțiilor vulvo-vaginale - patologia cea mai frecventă la nivelul zonei intime - este recomandat un pH neutru sau ușor alcalin (7-9) pentru a stopa dezvoltarea ciupercilor, acestea multiplicându-se rapid în mediu acid.

Excesul de igienă intimă vă expune la infecții - ADEVĂRAT

Zona intimă este formată din țesuturi foarte sensibile. O igienă precară sau una excesivă și utilizarea produselor neadecvate pot dezechilibra flora cu rol de protecție din mediile vulvar și vaginal, ducând la apariția iritațiilor sau favorizând infecțiile. Așadar, nu practicați mai mult de două spălări intime zilnice (respectiv dimineața și seara).

Utilizarea apei este suficientă - FALS

Persoanele care aud că excesul igienei intime şi utilizarea produselor nepotrivite fac rău cu siguranță se vor speria și vor încerca să folosească doar apa pentru curățarea zonei respective. Ei bine, nici acest lucru nu este corect. Chiar dacă pe moment calmează, chiar dacă vă dă impresia de curat, în realitate, apa este un factor care deshidratează mucoasele. De aceea e nevoie și de produsele de îngrijire cu un pH adecvat.

În alegerea produselor de îngrijire intimă mai trebuie să țineți cont de următoarele: să nu conțină conservanți și parabeni, dar să aibă totuși la bază proprietăți hidratante și emoliente