Main menu

header

505 14 1de Cătălina Tăgârţă

Apa reprezintă 70% din corpul uman, dar ea înseamnă și emoție, metodă de curățare... Și-atunci, ce-ar putea face oamenii în post, pe lângă faptul că se abțin de la consumul unor alimente?! Doctor Miruna Lovinescu (foto) ne-a spus mai multe despre cum puteți curăța emoțiile negative și să vă bucurați mai mult de Sărbătorile de Iarnă. Doar urmând câteva sfaturi simple, veți întrebuința apa în mod sănătos și veți ține bolile la distanță.

Înghețate, apa sfințită și cea de izvor au forma fulgului de nea

- Doamna doctor, e adevărat că apa este foarte sensibilă la sentimente, la gânduri?

- Noi, oamenii, suntem construiți din apă în proporție de 70%-80%, la fel ca pământul. Japonezul Masaru Emoto a studiat apa multă vreme. În experimentele sale, el a supus acest lichid diverselor vibrații, după care a înghețat câteva particule, astfel încât să vadă la microscop ce structură au. Și concluzia a venit simplu: dacă apa sfințită și cea curată, de izvor, sunt înghețate, ele au aceeași structură ca a fulgului de nea, deci forma perfect hexagonală. Asemenea apei pământului, și apa din oameni reacționează la toate emoțiile și trăirile, ba chiar și la cuvinte, de orice fel.

„A ține post înseamnă și să gândești pozitiv”

- Cum e posibil așa ceva?

- Ca să înțelegeți mai ușor, am să explic experimentul realizat de specialist. Acesta a pus într-un vas cu apă o etichetă pe care era scris cuvântul „ură”, iar în alt pahar o inscripție cu „iubire”. După un timp, a înghețat câte o picătură de apă din fiecare și le-a analizat la microscop. Concluzia? Prima, din vasul unde scrisese „ură” arăta ca un mucegai, pe când cealaltă avea o structură cristalină, frumoasă, hexagonală. Ceea ce înseamnă că apa reacționează implicit la etichete, la mesaje scrise. Ei bine, să ne gândim ce-i facem apei din corpul nostru în cea mai mare parte a vieții, când o supunem la toate sentimentele de furie și de enervare, la a-i judeca pe ceilalți, la rușine... De aceea, profitând de Postul Crăciunului, vă îndemn să meditați la acest subiect și să luați măsuri! Dacă am învăța cu toții cum să ne tratăm apa din corp cu sentimente pozitive, ar fi evitate foarte multe boli... în plus, a ține post nu înseamnă doar să te abții de la mâncare, ci să gândești pozitiv și să ai intenții bune, să nu judeci...

„Muzică vindecătoare”

- E adevărat că apa reacționează și la sunete?

- Desigur, apa reacționează nu doar la cuvinte scrise, ci și la sunete, la emoții și la trăiri. Așadar, dacă vreți să vă faceți un cadou de Sărbători, cel mai bine ar fi să tratați cum trebuie apa din dumneavoastră. Tot același autor, Masaru Emoto, arată că lichidul expus la piesa „Oda bucuriei” sau la melodii interpretate de Beethoven, de Vivaldi sau de Mozart reacționează pozitiv. Ideea postului e asociată cu ideea bucuriei, a sărbătorii de la sfârșitul lui, iar aceasta se intensifică prin colinde, pe care le recomand. Ele ridică mult vibrația și curăță, pentru mulți reprezintă o muzică vindecătoare. Așa că n-ar trebui să schimbați postul de radio când auziți un colind, la fel cum nu ar trebui să vă supărați când vă atinge un fulg de nea sau o picătură de ploaie.

Frica de ploaie, frica de propriile emoții

505 14 2- Cum rămâne cu persoanele cărora le place plimbarea prin ploaie?

- Înseamnă că ele lasă apa să își facă treaba, să curețe. Apoi, se spune despre persoanele cărora le este frică de apă că au niște emoții nescoase la suprafață, că le e frică să-și întâlnească propriile emoții. Sau alții asociază teama de apă cu un eveniment neplăcut din copilărie. Sunt multe de spus pe această temă...

- Dacă nu avem la îndemână apă de izvor sau sfințită, despre care spuneați că sunt cele mai bune, ce rămâne de făcut?

- Ambalat în pet-uri, lichidul își pierde din proprietăți, dar putem salva cât de cât situația ținând mâinile pe pahar și mulțumind pământului înainte de a bea.

„Faceți semnul crucii înainte de a bea”

- E adevărat oare că semnul crucii poate fi de ajutor?

- E foarte bine dacă faceți semnul crucii peste apa pe care intenționați să o folosiți. Unele persoane mai folosesc și simboluri din Reiki - care curăță sau mai există ceea ce se cheamă „mandale” sau „floarea vieții”. Sunt niște figuri geometrice printate, pe care le puteți pune sub pahar. Gândiți-vă că, de fapt, când faceți semnul crucii o faceți cu o intenție bună, transmiteți o energie pozitivă, la fel cum ar face-o și o etichetă cu „iubire”. Mai mult, și plantele udate cu apă sfințită sau care a fost ținută pe mandale cresc mai frumos.

- Teoria e simplă, dar cum pot oamenii, efectiv, să aibă grijă mai bine de ei?

- Conștientizarea este primul pas care trebuie făcut. Dacă vor conștientiza că ura, că gândurile negative fac rău apei din ei, s-ar putea ca enervarea să dureze mai puțin, deci să fie minimizată perioada de supărare, de irascibilitate.

Se spune că energia negativă poate fi curățată prin spălare, așa că e bine de știut că apa rece curăță mai bine decât cea caldă

„Folosiţi mandale şi emanaţi iubire în loc de ură“

- Care este cantitatea recomandată pentru o zi?

- Așa cum am spus, nu este atât de importantă cantitatea, cât calitatea. Iar dincolo de calitate (și aici mă refer la apa de izvor sau la cea sfințită), importante sunt comportamentul fiecăruia şi dorința de a da viață apei. Căci, dacă gândiți pozitiv, faceți semnul crucii, mai folosiți și mandale și încercați să nu vă supărați pe nimeni și nimic, ci doar să emanați iubire și bucurie, atunci apa (și cea băută, și cea din corp) va rezona cu toate aceste lucruri pozitive și vă va fi bine. Pe de altă parte, eu cred că există un specific individual, adică sunt oameni care rețin mai bine apa și nu o elimină, și atunci nu au nevoie de acea cantitate de doi-trei litri pe zi. Și aș vrea să mai punctez ceva: nu ezitați să vă hidratați, mai ales când treceți printr-o situație stresantă, fiindcă astfel veți simți nevoia să mergeți mai des la toaletă, lucru perfect normal și indicat, fiindcă în acest mod eliminați fricile.