Main menu

header

650 20 2de Roxana Istudor

Într-o unitate de învățământ din Cork, Irlanda, dulapurile se clatină singure, hârtiile sunt aruncate pe jos, ușile se deschid fără explicație...

Înregistrări video elocvente

Școala din Deerpark are amplasate camere de supraveghere cu senzori de mișcare. Într-o noapte, când a pornit alarma, toată conducerea s-a repezit la înregistrări. Pe acestea, limpede și clar, se vedeau mișcări ale dulapurilor înainte și înapoi, deschideri de sertare pe care nu le trăgea nimeni, zborul hârtiilor pe jos chiar dacă nu se vedea nicio persoană care să facă acest gest. Totul s-a petrecut într-un singur punct al clădirii și, la vederea înregistrărilor cât se poate de elocvente, mulți au fost înclinați să creadă că este vorba despre fantome, arată „Daily Mail”.

Un cățel refuză să treacă pe culoarul respectiv

Pe lângă toate aceste întâmplări cu autor necunoscut, este de notorietate faptul că de fiecare dată când cineva trece prin acea zonă are o stranie și bruscă senzație de frig. Mai mult, potrivit martorilor, una dintre profesoare își aduce uneori cățelul cu ea la cursuri, dar animalul refuză sistematic să treacă pe culoarul respectiv. „Am fost alertați de sistemele montate în școală, și când am verificat înregistrările am văzut toate acele mișcări. Era miezul nopții. Suntem uluiți, nu știm despre ce ar putea fi vorba”, declară directorul școlii, Kevin Barry.

Detectorii de mișcare nu au sesizat pe nimeni

Unitatea școlară funcționează într-un edificiu care datează din 1828 și nu are un istoric în care să figureze și fantome sau măcar povești despre întâmplări paranormale. Cu atât mai straniu este pentru conducere, care se declară sceptică în principiu, tot ceea ce au surprins camerele de supraveghere. „Se spune că în clădirile foarte vechi oamenii pot auzi zgomote ciudate, dar acesta este un episod în care am surprins activitatea în înregistrări video. Detectorii de mișcare ar fi arătat dacă vreo persoană ar fi venit spre zona respectivă, dar nu au indicat așa ceva”, conchide Barry.