Main menu

header

482 3 2de Raluca Grinţescu

Sunteţi îngrijorate că este timpul să mergeţi la plajă şi încă nu aţi slăbit şi nu aţi scăpat de celulită? Pare o problemă de necombătut, aţi încercat toate cremele posibile, însă pielea de pe anumite zone ale corpului dumneavoastră continuă să aibă aspect de coajă de portocală. Pe lângă faptul că trebuie să faceţi sport, vă recomandăm patru reţete de supă care vă ajută să reveniţi la forma din adolescenţă într-un timp foarte scurt.

De broccoli

Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline, 1 ceapă roşie tocată mărunt,

2 cartofi curăţaţi, 1 litru de apă cu verdeaţă, jumătate de ceşcuţă cu mazăre, 1 cană cu broccoli, jumătate de cană cu frunze de spanac, 1 lingură cu frunze de mentă tocate mărunt şi 1 lingură cu ceapă verde tocată mărunt.

Mod de preparare: adăugați ceapa roşie în uleiul de măsline şi amestecați-o până ce devine aurie. Adăugați cartofii tocaţi mărunt şi amestecați timp de două minute, apoi completați cu apă și cu verdeaţă şi lăsați să fiarbă. Când a dat în clocot, puneți broccoli şi mazărea şi lăsați să dea iarăşi în clocot cinci minute. Înlăturați cratiţa de pe foc şi adăugați frunzele de spanac. Presărați ceapa verde şi frunzele de mentă. Serviți-o caldă.

De oase de vită

Ingrediente: oase de vită, apă, oţet de mere, sare și piper.

Metode de preparare: puneți oasele într-o oală pe care ați umplut-o în prealabil cu apă. Adăugați 3 linguri cu oţet de mere pentru a ajuta la extragerea mineralelor din oase, sare şi piper pentru gust. Lăsați să fiarbă cinci ore, iar apoi folosiți amestecul în alte supe sau pentru a-l bea (cel puţin 1 litru în fiecare zi).

De pui cu mazăre verde

Ingrediente: 4 ceşti cu fiertură de pui fără grăsime, 1 ceapă mică, 1 cană şi jumătate cu mazăre verde, 2 ţeline mici, 2 morcovi felii, jumătate de ceşcuţă cu orez brun spălat, carne de pui fiartă şi tăiată cubuleţe.

Mod de preparare: înmuiați orezul în apă rece între 15 minute şi o oră, pentru a reduce timpul de gătit. Fierbeți supa într-o oală mare, adăugați orezul şi legumele. Dați focul la mic, acoperiți şi lăsați să fiarbă, amestecând ocazional până ce orezul este fraged. Adăugați puiul fiert şi lăsați să fiarbă patru minute.

De mere şi ceapă

Ingrediente: 1 lingură cu ulei de canola, 2 cepe feliate, 1 praz mic tocat, jumătate de lingură cu rozmarin proaspăt tocat, jumătate de lingură cu cimbru proaspăt, 3 mere organice tăiate cubuleţe, 6 ceşti cu fiertură de legume.

Mod de preparare: încălziți uleiul într-o cratiţă la foc mediu, adăugați ceapa şi amestecați până ce aceasta din urmă capătă o culoare aurie. Turnați zeamă de legume şi lăsați să fiarbă la foc mai mare. Adăugați merele şi celelalte legume şi dați focul mai mic. Lăsați să fiarbă timp de zece minute.

Aproape că nu există femeie care să nu se lupte cel puţin o dată în viaţă cu celulita. Stresul, sedentarismul şi alimentaţia haotică vă pot da peste cap complet, iar celulita este doar una dintre neplăcerile cauzate