Main menu

header

16-06-1de Gabriela Militaru

- Cum se epuizează starurile înaintea decernării Premiilor Oscar şi ce ar trebui să facă pentru a arăta perfect

O glumă care circulă la Hollywood spune că nominalizările pentru cele mai importante festivaluri de muzică şi film se anunţă cu cel puţin o lună înainte de decernare, pentru ca starurile să aibă timp să-şi aleagă garderoba şi să-şi pună la punct aspectul fizic. De fapt, s-ar putea să nu fie chiar o glumă. Este bine ştiut că celebrităţile petrec foarte mult timp, cheltuiesc foarte mulţi bani şi depun mari eforturi pentru a arăta impecabil în faţa camerelor de filmat. Dincolo de excesul de lux, care le face uneori să semene cu nişte păpuşi proaspăt scoase din cutie, starurile mai au şi obiceiul de a exagera în dorinţa de a fi perfecte. În aceste condiţii, chiar şi antrenorii sau nutriţioniştii care le ajută să capete aspectul dorit devin îngrijoraţi de privaţiunile şi eforturile la care se supun starurile pentru a arăta bine.

Mănâncă doar cât să nu leşine
Nutriţionistul David Kirsch a dezvăluit că una dintre clientele sale, care se pregătea pentru Oscaruri, nu mânca decât două ouă fierte pe zi. El a precizat că este vorba despre una dintre protagonistele din „Cold Mountain”, deci cel mai sigur Renée Zellweger, care a primit Oscar pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol secundar” după acest film. Dieteticianul a declarat că a reuşit să o convingă pe actriţă să adauge la alimentaţia sa extrem de săracă şi câteva alune, un shake bogat în proteine şi vitamine. „Înfometarea este o strategie prin care practic te lupţi cu tine însuţi în detrimentul tău. Chiar şi când ţii cură de slăbire este absolut necesar să mănânci sănătos dacă vrei să ai un corp armonios, cu forme tonifiate”, a spus el.

„Această manieră de a pierde şi de a câştiga kilograme în timp-record o numesc «dieta idioţilor»”
Deşi are un corp de invidiat, Marcia Cross se pregăteşte pentru Oscaruri consumând câteva zile doar suc de fructe. Actriţa din „Neveste disperate” a fost surprinsă în câteva rânduri la restaurant, în preajma festivităţii decernării premiilor, comandând doar un pahar mare cu mix de fructe. „Să nu mănânc este cea mai mare provocare a mea. Mă simt de parcă m-ar plăti să nu mănânc”, a declarat actriţa.
Jared Leto şi-a făcut un obicei din a slăbi drastic pentru rolurile sale. Atât în „Chapter 27”, cât şi în „Dallas Buyers Club”, el arată teribil de slab, dar modificările bruşte de greutate nu sunt recomandate de specialişti. „Am avut 52 de kilograme pentru că nu mâncam nimic sau extrem de puţin. Asta mi-a afectat mersul şi felul în care vorbeam. Mă făcea să mă simt fragil şi nesigur, dar aşa presupunea rolul”, a declarat actorul, care este nominalizat anul acesta la Oscar.
Antrenorul de fitness Gunnar Peterson numeşte această manieră de a pierde şi de a câştiga kilograme în timp-record „dieta idioţilor”. „Când slăbeşti şi te îngraşi la foc automat, tot organismul tău are de suferit”, a spus el.

Katherine Heigl obişnuieşte să fumeze foarte mult
Ca să nu mănânce, Katherine Heigl obişnuieşte să fumeze foarte mult. Deseori, actriţa din „Anatomia lui Grey” a fost văzută la restaurant comandând doar o salată, dar fumând în schimb un munte de ţigări. „Este şi asta o alegere. Alegi un posibil cancer pulmonar şi moartea pentru a slăbi, în loc să-ţi respecţi corpul”, a declarat Marc David.
Renée Zellweger (foto) este, se pare, actriţa cu cel mai nociv comportament alimentar. Ea nu mănâncă mai nimic, în schimb consumă cantităţi uriaşe de cofeină. În aceeaşi situaţie se află şi Mary-Kate Olsen, care a fost văzută de nenumărate ori arătând palidă şi încercănată în timp ce ţinea în mână un pahar imens cu cafea. Ce nu ştiu aceste femei este că, în loc să te ajute să slăbeşti, cafeaua în exces te face să câştigi kilograme. „Dacă bei prea multă, cofeina copiază reacţia stresului în organism, iar nivelul cortizolului şi al insulinei creşte. Un nivel ridicat al hormonului stresului determină organismul să stocheze grăsime”, a declarat Marc David, expert în psihologie nutriţională.
Britney Spears are prostul obicei de a lua prânzul la fast-food. Pentru că nu doreşte să se îngraşe, celebra cântăreaţă consumă ceaiuri laxative. Ca meniul să fie complet, ea fumează, bea cafea şi consumă energizante.

Kate Hudson merge la sală câte trei ore pe zi
În timp ce antrenorii de fitness îi încurajează pe oameni (faimoşi sau nu) să meargă la sala de gimnastică pentru a se menţine în formă, starurile au tendinţa de a exagera. Teri Hatcher a fost văzută în repetate rânduri făcând jogging în timp ce căra greutăţi în ambele mâini.
Înainte de ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, atunci când decide să participe, Kate Hudson merge la sală câte trei ore pe zi.
În trecut, şi Jessica Simpson obişnuia să facă sport două ore pe zi timp de şase zile pe săptămână. Cu toate acestea, specialiştii consideră că excesul de mişcare poate dăuna atât fizicului, cât şi psihicului. „Sportul poate crea dependenţă. Dacă nu eşti atlet, nu este cazul să faci mişcare mai mult de o oră pe zi”, este de părere Justin Gelband, care o antrenează pe supermodelul Kate Upton.

• Cu câteva săptămâni înainte de Oscaruri, unii actori se internează de voie în spital şi se hrănesc doar prin perfuzii, pentru a evita să mănânce

„Dieta celor 5 factori“ dă cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp

Harley Pasternak se ocupă nu doar de felul în care arată celebrităţile în seara Oscarurilor, dar şi de felul în care ele se alimentează în perioada de dinaintea decernării premiilor. „Dieta celor 5 factori” inventată de el detaliază cele cinci grupuri de alimente de care organismul are nevoie şi care pot fi combinate în tot atâtea mese zilnice. Regimul menţine scăzut nivelul zahărului şi conferă organismului energie pentru întreaga zi.
1. Proteine (ouă, peşte, piept de pui, brânză degresată);
2. Carbohidraţi nedăunători (legume, cartofi dulci, orez sălbatic, fasole, linte, quinoa);
3. Fibre (cereale integrale, pâine de secară, fructe şi legume cu coajă comestibilă);
4. Grăsime sănătoasă (din diferite tipuri de peşte, ulei de măsline);
5. Băuturi fără zahăr (apă, sucuri fără zahăr, cafea, ceai).

• Celebră pentru talia sa extrem de subţire, Paris Hilton are zile în care nu bea decât apă

Specialiştii susţin că 25 de minute de mişcare pe zi sunt suficiente

Harley Pasternak, gurul fitness-ului, care le-a antrenat pe Halle Berry, Megan Fox şi Natalie Portman, atrage atenţia că orice actriţă poate arăta impecabil pe covorul roşu fără să se extenueze. El le dă acestora câteva sfaturi utile, care pot fi urmate cu uşurinţă de orice femeie:
1. Pregătirea trebuie începută cu cel puţin două săptămâni înainte de Oscaruri. „Nu există nicio minune pe care o poţi face de pe o zi pe alta. Orice exces vă poate face să leşinaţi la duş chiar în ziua Oscarurilor”, a glumit el;
2. Orice sesiune de exerciţii fizice nu trebuie să dureze mai mult de 25 de minute şi trebuie repetată de cinci ori pe săptămână;
3. Fiecare sesiune de mişcare trebuie să cuprindă cinci minute de cardio la început şi la final. Fie că este mers alert, alergat, mers pe bicicletă, sărit cu coarda sau urcatul scărilor, aceste exerciţii ard cel mai bine grăsimea. Celelalte 15 minute trebuie porţionate în trei minişedinţe, fiecare dintre ele alocată pentru partea superioară şi cea inferioară a corpului şi pentru zona abdomenului.

Iată câteva exerciţii recomandate de el:
- „Din poziţia în picioare, corpul se apleacă spre în faţă, în timp ce, întinse spre lateral, mâinile ridică greutăţi mici”, recomandă Pasternak;
- „Cu talpa piciorului stâng stând pe o treaptă, se ridică şi se lasă în jos piciorul drept de 10-15 ori. Apoi se schimbă piciorul de sprijin”, sugerează antrenorul, pentru a obţine o talie subţire şi coapse ferme;
- „Aşezaţi-vă cu faţa în jos şi, ţinându-vă picioarele şi braţele drepte, ridicaţi-le în acelaşi timp la câţiva centimetri de podea pentru câteva secunde. Repetaţi exerciţiul de 10-12 ori”, recomandă Pasternak, pentru a avea un mijloc bine conturat.

• Oz Garcia, nutriţionistul lui Heidi Klum şi al lui Hilary Swank, le recomandă femeilor sesiuni lungi de masaj, care să relaxeze şi să îmbunătăţească circulaţia, şi să doarmă cel puţin opt ore pe noapte