Main menu

header

531 3 1de Silviu Dobrescu

Deşi aparent pare o cană obişnuită, Essyl are o caracteristică uimitoare - ştie întotdeauna ce băutură este în ea, conţinutul caloric, pH-ul, nivelul de zahăr sau de proteine etc. Folosind senzori încorporaţi în „zidurile” sale interioare, se analizează în mod automat moleculele din orice lichid se toarnă în cană. Funcţionează chiar şi cu băuturi preambalate, cafele, bere, vinuri, piureuri, sucuri şi multe altele. Şi e impresionant de precisă.

Semnalizează anumite deficite de lichide

Justin Lee, fondatorul Mark One, a început acum şapte ani dezvoltarea tehnologiei de analiză moleculară pe care se bazează această cană.

Ea comunică wireless cu o aplicaţie care vă transmite informaţiile despre băutura pe care o consumați şi înregistrează conţinutul său caloric, precum și alte detalii despre cofeină, pH, zahăr, proteine etc. Aplicaţia creează rapoarte centralizate cu tot ceea ce beţi în fiecare zi, semnalizând anumite deficite de lichide sau alte caracteristici. Aplicaţia are, de asemenea, și o proprietate metrică numită Pryme, care măsoară dintr-o privire cât de hidratat este organismul dumneavoastră într-o zi. Deşi este impresionantă ca şi tehnologie folosită, cana are totuşi un dezavantaj: practic, trebuie să turnaţi în ea toate băuturile pe care le beţi de-a lungul unei zile.

Preţul cănii se estimează a fi 199 de dolari, însă cu timpul va scădea, ca la orice alt dispozitiv ce se ieftineşte odată cu producţia în serii mari.